Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Отивам naRiba
naRiba.com

Форум

Отивам на разузнаване по Марица !!!
Модератор: Кърцата
- krokibg
- учете се от него
Re: Отивам на разузнаване по Марица !!!
Бат неделчо,как няма да се излекуваш бе,като чу че ша пращам главния манаф на фирмата,болестта така се изплаши че забегна чак у Румънско
Илийка,ми вземи се пресели при нас бе,поне ще си отловиш на риба

Илийка,ми вземи се пресели при нас бе,поне ще си отловиш на риба

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
-
- и господ не е толокова добър
Братле,если си намеря да си купя хубав язовир и съм там.Не,че имам пари ама ще намеря. 

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Ний Илийката немоим го стигна посмъртно,макар и морски кой от нас може да се похвали като неговите успехи по сладководния риболов,ако не вярвате питайте Сапуна.Krokibg написа: Илийка,ми вземи се пресели при нас бе,поне ще си отловиш на риба![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
- krokibg
- учете се от него
Никои не се съмнява във това.Аз си го знам какво перде е и като тръгне от Св.Власт,та свършва по макето
Всички язовири ги обхожда гаче ли наистина не е виждал вода
Па и жена си е научил и детето даже
Цялата къща ходат за риба

-
Лошо няма 

- krokibg
- учете се от него
Нищо лошо няма,само малко завист от колеги които постоянно работят и риболова е двуседмична подготовка и един ден риболов

-
По-малко работи приятелю,от работа грбав ставаш,но богат не.
Отскочи до Маричка и хвани един сом на фоблер
Какви са тези сомчета дето ги вадят колегите.

- krokibg
- учете се от него
Илийка,постоянно обменям информация със колеги по телефона и никъде нищо по Марица,освен една голяма щука на воблер
Само един от бригадата да удари и 3 минути след като го извади ще знаем че е тръгнал.Въпроса е кой първи ще хване
Вярвай ми,всеки ден слизам със термометъра до водата да проверявам температурата колко се е вдигнала
но още е рано и не се движи както трябва за да гони.Казвал съм го и преди,ще го повторя пак,сомове си вадят колеги по реката на грозд червен червей,и то до 4,5,6 кг.Ние чакаме да започне да гони,това ни интересува.Ако искам да клеча на чакане,утре ще отида и ще хвана защото знам къде да го търся,но това са кофи,червей,колчета и стоене на едно място ,седнал и втренчен във тапата
Искам движение,искам да усетя удара при взимането,та нали за това почти спрях да ходя за шаран и сом на тапа по Марица
Още малко,времето върви и наближава момента ,когато ще си пишем само във сомски риболов,имай търпение

-
Дано да подобриш рекорда. 

- krokibg
- учете се от него
Знаеш ли приятелю,ако спра да ходя за Сом на воблер по Марица/трябва да съм в ковчег и задължително заровен иначе ставам и хуквам/ гаранция няма да го подобря
Но аз ще ходя и ако не е тази година,ще е другата
Ако не е другата ще е по-другата и така,докато не извадя по-голям от този който извадих.Миналата пролет,когато Стальо /колегата от Хасково/ извади неговия 38кг,бяхме един до друг на 3-4 метра растояние,нали разбираш че тук става въпрос кой ще прекара воблера пред муцуната на добичето
Аз съм вадил големи риби от порядъка на 20-30-35 кг и други колеги са били до мен и моя воблер е минал най -близо в дадения случай
Майсторлък в това няма кой знае какъв,освен добри познания за навиците на тези говеда
Да боравиш добре със пръчката/хвърляне на точното място и правилното водене/ и също така правилно да водиш сома,когато ти удари,за да има после със какво да се снимаш и за какво да спориш тук във форума
Така че,Илийка ще има сомове,било то големи или малки,това е гарантирано,когато човек ходи,а аз и Стальо, май сме най твърдоглавите и откачени хора на тази тема и нямаме почивен ден/почти/ даже и се майтапим с това,особенно когато гърми и трещи а ние се чудим дали да бягаме или да останем
Абе,откачена работа
На нас не пръстчето ни е отзад ами май цялата ръка до лакътя,така сме се подпалили че неможем да се изгасим от много отдавна

-
- кандидат преподавател
Кроки,с тая периферия на циклон ли е,миклон ли е,да го....е нормално разузнаването да свърши без "език" /пленници демек /.Ама,след като се успокои / ще ми се да е от неделя нататък /,вероятно ще има как да притесниш яко маришките сомове.Честно да ти кажа,завиждам ти за тази част от Марица,дето я спомена - имам страхотни детски спомени от доста места там,разбира се без сомове .Тогава живях 4 години в Харманли и ловях със супер-мач от върбова пръчка без макара.
- krokibg
- учете се от него
Инкубус,всички сме почнали така,със върбовите клонки.Ама я виж сега със какви гегички се разхожда мало и голямо по водоемите
Хубави неща навлезнаха от как дойде демокрацията и взехме да ловим повече и по-големи риби.Кой ти знаеше през Татьово време че имало воблери и че на тях давало големи и малки риби
За местата изобщо не ми завиждай защото и аз пътувам до там от Пловдив и хич не ми е приятно да вървя от Димитровгрод надоло до Свиленград и вечер да се връщам до Пловдив.Това е почти всеки ден
или минимум три пъти седмично във най лошия случай.Аз да ти кажа пък завиждам на Дунавските рибари,защото там е направо прелестно и имат невероятни места за ловене.Само като гледам снимките,направо очите ми изтичат.Затова,недей на мен да завиждаш а да вземем заедно да завиждаме на Дунавските колеги

-
- кандидат преподавател
Прав си за местата край Дунава,обаче впечатлението е малко измамно.Онази река наистина е голяма,даже величествена,ама тя е клоаката на цяла Европа.Аз там не бих си натопил никоя от въдиците,макар,че в лайната се въдят и най-едрите риби.А Марица си я замърсяваме само ние и даже до Свиленград все още не е чак толкова мръсна,колкото Синият Дунав.