МОРЕТО НА СЕВЕР

Модератори: emo vasilev, alekst

TOTTI
новобранец
новобранец

Re: МОРЕТО НА СЕВЕР

Мнение от TOTTI »

Само да вметна, че риболова с бутилки си е чисто бракониерство :!: :!: :!:
Предполагам че имаш предвид това че за спортен риболов се смята гмуркането без бутилки а само със шнорхел :wink: . С тея темпове на квалификации, утре може да почне да се твърди че купуването на риба от пазара се третита като углавно престъпление по НПК. Смятам че взе да става абсурдно с тази мания за бракониери :wink:
mirocomm
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mirocomm »

Пичове не се сърдете ама сте много зле :D Уловът на риба с бутилки е абсолютно забранен! Ако не сте разбрали подводен риболов се извършва само на апнея, т.е. чрез задържане на въздуха. Ако някой не вярва може като излезе с бутилките с калканите да се обади на ИАРА, а пък нека да е хванал само 1 риба :mrgreen: За повече подробности ако на някой му е интересно http://spearfish.org/news.php.
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

МИРО,ами ако излезе с 6-7 кефала,дали някой ще му направи забележка? Дано и Булти се обади,че той е по-наясно с поводния,ама както ТОТИ каза,май взе да се превръща в мания.И пак,морето и язорира,разликата е много голяма,мрежите в морето са разрешени,стига да си платил таксите,слагат някакви пломби,и си законен.По язовирите доколкото разбирам е друга играта,но има тема за бракониери,много е писано там.
Иаз като отида да хвърлям за калкан,първо оглеждам,и като видя брега опасан с мрежи,или се местя,или почвам каята,но така е сега.
TOTTI
новобранец
новобранец

Мнение от TOTTI »

Пичове не се сърдете ама сте много зле
Предполагам зле информирани и лаици в подводния риболов. Май не схващаш какво ти се казва. В документите и книгите много неща са забранени. Ако захапя някоя бутилка и обикалям като ненормален и накрая извадя един калкан е престъпно, но ако се потопя и ударя 10 за 10 мин. е ок? Бракониерството за мен се изразява в търмъченето на канала, в прибирането на огромни количества риба ей така заради идеята ( и да не се прекараш :roll: ). Другото са едни дребнави тъпи констатации в стил "пичове знаете ли че нарушавате т.3 и алинея 7, кво си мислите" . И сега недей ми обяснява че заради такива като мен няма риба в морето и язовирите. Риба няма заради такива като посочената от теб ИАРА, които в качеството си на регулатор който следи за спазване на законите се занимава с ей такива глупости, а турските и какви ли още не други гемии си плават като у тях си и разказват играта на морето, половината пречиствателни станции по морето не работят и всички мизерии се вливат директно там. Това са истинските проблеми, а не кислородните бутилки.

п.с. Тва е лично мнение , айде със здраве :wink:
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

абе пичове докато не сте се изпокарали някой няма ли да даде малко инфо за южното черноморие че тази седмица се каня да ида към несебър да проверя за калканчета
Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Моряка »

mirocomm написа:Пичове не се сърдете ама сте много зле :D Уловът на риба с бутилки е абсолютно забранен! Ако не сте разбрали подводен риболов се извършва само на апнея, т.е. чрез задържане на въздуха. Ако някой не вярва може като излезе с бутилките с калканите да се обади на ИАРА, а пък нека да е хванал само 1 риба :mrgreen: За повече подробности ако на някой му е интересно http://spearfish.org/news.php.
Почнах да усещам,че не съм прав :oops: :oops: :oops:
А сега де? :roll:
snegk

Мнение от snegk »

zografa написа:абе пичове докато не сте се изпокарали някой няма ли да даде малко инфо за южното черноморие че тази седмица се каня да ида към несебър да проверя за калканчета
В момента се връщам от пристанището,пълна скръб.Калкана не бута.Попчетата на 1 час по едно,изобщо не си струва в това гадно време да стоиш там.Пък аз някой ден ще изкоча с някой дядо калкан,но не се знае кога. :lol:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аватар
zografa
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zografa »

ясно значи днес телевизия а пък утре ако даде време ще видим благодаря за информацията ще се връща
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Два пъти ходих за риба през март.Първия път беше опит за сефте на новата блеснарка,ама не.

Втория път тръгнахме ние за калкан.Първо на яхтеното пристанище на Златните.Намятах прътите у гьола и зачаках.В тва време майка ми и баща ми правеха опити да ударят някоя голяма кая в камъните от външната страна на буната.От вътрешната страна имаше сума ти и народ,манги до манги.На чоплена скарида хващаха по някое попченце и това е.Пред хотела калканджиите ги нямаше.След 15 минути на рибка баща ми хвана две "попчета" на веднъж и при издърпването голямата се откачи на един метър над водата.Беше от порядъка на 30-35санта.Баща ми естествено умря от яд,пък аз му са смях на акъла. Майка ми по едно време ми вика ТУКА Е ТАШАК,дай да отиваме на Калиакра!И аз подпалих.За 3минути събрах пръчките от пясъка и потеглихме да си одим,пък баща ми нервен.Тутуф-тутуф през Каварна към Калиакра.На няколко километра по пътя преди носа вляво има отбивка.Пътчето мисля,че е три-четири-пет-шест-седма класа,еднопосочно и тясно с много завойчета.Скалите наоколо едни такива...ръждясали. Стигнахме заливчето и аз намятах пръчките навътренка от камъните у гьола.Имаше добро вълнение,викам ей...ся стана работата.Майка ми и баща ми пускат у дупките късите пръчки и чакаме ние.10минути нищо.

По едно време-Бам!Кая над 25см.Бам!Лихнус!Бам!Още!

Голямо шоу стана.Аз викам,ебал съм ви попчетата и са смея.
По едно време спря.После пак почна,като събори пръчката между камъните.Баща ми вади-а,галя и то прилична.
Аз някакъв са кефя,щото не бях хващал.Снимка,после пуска пак в същата дупка-БАМ!Втора галя.Аз нещо почнах да не издържам и заебах коловете.Взех едната къса пръчка и пуснах една глава от сурова трицона.Чакам-нищо.По едно време БАМ!Дърпам аз-галя.Голям кеф.Снимка,после в същата дупка.Бам!Е тоя път трябваше да се закачи тежестта между камъните и да неможе да се откачи.Връзвам пак такъмче,пускам и зарязах.по едно време баща ми бяга към пръчката,дет са засили пак между камъните.Извади едно животно от там,ако искате ми режете ръката от лакътя-имам снимка!

Паднах!Майка ми в това време дърпа лихнусите едно след друго през 5 мнути.постоянно се късаха куки и се връзваха,ама стана работата.Калканчетата нещо ги нямаше и аз викам да се поразходя да поснимам,ама нещо не уцелих режима на апарата и не съм доволен.На пясъка в заливчето плуваха няколко пасажченца дребн илария.Калкан нямаше,ама останахме доволни от излета.Въпреки кофти качеството,пускам снимките в галерията.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
КИРО
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

Здрасти Камба,значи вече си на линия.Като гледам,май си бил на "Болата".Бях писал и по-рано,на Златните сега калкан трудно ще хванеш.Причината-вземи бинокъл и огледай малко навътре.Шахматно напускани мрежи,не виждам как ще дойде до брега.Същата работа е и пред буните на Кранево.Може би на 2-3км навътре ще излезе нещо,но е кофти времето за излизане сега.
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

О Камбата се върна.Довечера съм на пристанището за кайоци.Преди малко се върнах оттам-хващаха се едни пишлъоци ама ко да праиш "сърце тупка не трае" :D :D
mitkkko
новобранец
новобранец

Мнение от mitkkko »

Здравейте колеги,съфорумци ! Днес на Балчик,на П А Н Е Л А две калканчета средна класа.Но поне не капо.
иванко
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от иванко »

Я това е новина.Трябва да стягаме такъмите.Тука са вече чиниите.
mitkkko
новобранец
новобранец

Мнение от mitkkko »

Абе може да не са кой-знае какво,ама кефа си е кеф.Ще кача и снимки по късно.
mitkkko
новобранец
новобранец

Мнение от mitkkko »

Имаше момент ,в който слънцето проблясна,и в този промеждутък удариха.
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за активноста на рибата по морето.”