Копие на Руски кльонк !!!

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Re: Копие на Руски кльонк !!!

Мнение от Митев »

Krokibg написа:Ами то май за сега само мерак имам :mrgreen: дано го докарам до някоя и друга по-добра риба тази година ,за да неси остана само с него :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :wink:

Ако не фанеш, все пак знаеш за какво става :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Ооо, Кроки, на нац. среща и аз ще взема моя, ако в язовира ти има сомове. :mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Godzi,този твоя кой го прави ??? Или ти си го купува от магазина.Аз имам два купени и три като този,руския но със по малки петички.Единия от купените - Италиански, за нищо нестава,явно е долнопробно менте и втория карбонов за 60лв.Трите руските си ги правих миналата година есента и тамън ги овладях и сезона свърши.Този го правя със по-голяма пета и малко по-малко ще отнемам от петата докато му докарам глас.Горе-доло вече съм наясно за какво става въпрос и се надявам да си направя един ден мой собственноръчно направен и работещ.Колкото и да не им се вярва на майсторите,тези руските работят и тази година ще го докажа .....може би
:shock: :shock: :shock: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :wink:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Кроки, какво става с кльонка? До къде стигна? Винаги съм харесвал на кльонковете на колегите, защото знам с какъв мерак се правят и какво удоволствие доставят на техния създател.
Специално за руския кльонк и аз се изкушавал да го пробвам. Колеги от руски форуми казват, че добре си работел, въпреки че като гледаш филма от 10 удара един е както трябва. Пристесняваме високо повдигната пета, което означава голямо съпротивление при движение във водата. Може би ще трябва малка петичка да се направи - не съм сигурен. Имай в предвид, че този модел добре пасва на висок борд на лодката, така че може да се наложи скъсяване на дръжката според твойта лодка.

И много много не им вярвай на тия от филма, защото там има доста лъжи. То целия филм си е една реклама на тяхната база и нормално е да говорят глупости. Особено не им се връзвай на начина на кльонкане.
От Въча по-хубав няма.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

kalinux написа:Кроки, какво става с кльонка? До къде стигна? Винаги съм харесвал на кльонковете на колегите, защото знам с какъв мерак се правят и какво удоволствие доставят на техния създател.
Специално за руския кльонк и аз се изкушавал да го пробвам. Колеги от руски форуми казват, че добре си работел, въпреки че като гледаш филма от 10 удара един е както трябва. Пристесняваме високо повдигната пета, което означава голямо съпротивление при движение във водата. Може би ще трябва малка петичка да се направи - не съм сигурен. Имай в предвид, че този модел добре пасва на висок борд на лодката, така че може да се наложи скъсяване на дръжката според твойта лодка.

И много много не им вярвай на тия от филма, защото там има доста лъжи. То целия филм си е една реклама на тяхната база и нормално е да говорят глупости. Особено не им се връзвай на начина на кльонкане.
Здрасти приятел :wink: Радвам се да видя че си жив и здрав.Да ти кажа,вие ме запалихте и малко помалко от връхчето на пръста май ми се наниза целия :oops: :lol: :lol: :lol: Сега ще питаш защо :shock: :shock: :shock: Ами то кльонкове,пръчки,макари/имам предвид мултипликатори,макар че първото си сомче го хванах със шаранджийска макара/конци,тройки,единички,улова абе някакъв ужас настъпи :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Както виждаш,вече започнах и да си дялкам разни руски кльонкове,но трябва да чуе майстор дали издават точния звук или не :!: :!: :!: Сега като ходя да влача,ненося само пръчките за тролинг ами и две за кльонк :roll: Правя всичко възможно да се науча сам,без да търся помощ защото всички се крият като луди,някой да не им хване рибата :twisted: :mrgreen: :twisted: :mrgreen: :lol: :lol: :lol: :lol:

kalinux,сега сериозно !!! Много искам да не вярвам на тези филми,но ти имаш ли идея от къде мога да си взема малко истинска информация,при положение че доста време се опитвам да чета разни постове пълни само със спорове за конци,такъми,троики или четворки и т.н.Може би хората/майсторите :mrgreen: / са прави,че занаят се учи а не се дава,но да ти кажа,ослушвам се и се опитвам да наподобявам кльонкането ми на това което чувам от колеги,но дали го докалвам на звук изобщо незнам.Надявам се,някой ден да се видим и да ми покажеш как трябва да звучи кльонка когато го държи човек който ги майстори както трябва.За руските да ти кажа,направил съм няколко модела,дори малко и го видоизмених но пак очаквам майстор да си каже мнението.Вадя някакъв звук,който мисля че трябва да работи/да вдига сома/.Дано това лято да го намеря/майстора/ и да ме зарадва че съм на прав път :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :wink: :smt023
New_IMGP02741.JPG
IMGP0276.JPG
Този третия е точното копие на руски,който го има на филма.Другия е моя измишльотина,но работи и вади звук,но дали е този който трябва да извади.Намалям постепенно петата и докато ми хареса.Дръжката също я намалям на място/във лодката/ за да не се налага да се згъвам за да кльонкам :lol: :lol: :lol:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Kroki, точно такъв модел с толкова много повдигната пета отзад не правил и не знам точно как ще се работи с него. Предполагам, че почти само с китка ще се върти и с по-малко участие на лакът и рамо. По принцип хубавото на този модел е изнесената напред пета, т.е. когато ножа излиза почти в задния край на петата и по-голяма част от горната повърхност на петата е свободна. Което пък ще рече по-лесно образуване на въздушния мехур. Такова нещо съм правил и знам как силно гърми. Другото хубаво на този модел е че можеш от по-тънко дръвце да си го направиш, защото петата е по продължението на самото кльонче. Що се отнася до формата на петата, по принцип руснака обича елипсата, докато в България рядко се използва. Така че си свободен да избираш в това отношение. Клоьнковете ти рано или късно ще заработят, вервай ми. Просто трябва достатъчно добре да изгладиш повърхностите, да изостриш ръбчетата и да изтъниш всичко.

Ако се чудиш как точно трябва да звучи кльонка, качил едно музикално клипче и едно учебно филмче, направени лично от мен на Въча.
От Въча по-хубав няма.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

kalinux написа:Kroki, точно такъв модел с толкова много повдигната пета отзад не правил и не знам точно как ще се работи с него. Предполагам, че почти само с китка ще се върти и с по-малко участие на лакът и рамо. По принцип хубавото на този модел е изнесената напред пета, т.е. когато ножа излиза почти в задния край на петата и по-голяма част от горната повърхност на петата е свободна. Което пък ще рече по-лесно образуване на въздушния мехур. Такова нещо съм правил и знам как силно гърми. Другото хубаво на този модел е че можеш от по-тънко дръвце да си го направиш, защото петата е по продължението на самото кльонче. Що се отнася до формата на петата, по принцип руснака обича елипсата, докато в България рядко се използва. Така че си свободен да избираш в това отношение. Клоьнковете ти рано или късно ще заработят, вервай ми. Просто трябва достатъчно добре да изгладиш повърхностите, да изостриш ръбчетата и да изтъниш всичко.

Ако се чудиш как точно трябва да звучи кльонка, качил едно музикално клипче и едно учебно филмче, направени лично от мен на Въча.
Дай линк да чуя за какво става на въпрос за да не търся като луд.Мерси предварително!!!

kalinux
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

Мнение от kalinux »

Кроки, няма защо да го търсиш. Всичко е на моя сайт http://kalinux.com
Можеш да видиш и снимки как го правя клоьнка. Дано съм полезен.
От Въча по-хубав няма.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Мерси приятел с удоволствие ще го разгледам !!!

Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”