Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Копие на Руски кльонк !!!
Модератор: emo vasilev
Re: Копие на Руски кльонк !!!
Krokibg написа:Ами то май за сега само мерак имамдано го докарам до някоя и друга по-добра риба тази година ,за да неси остана само с него
![]()
![]()
![]()
![]()
Ако не фанеш, все пак знаеш за какво става

- GODzillata
- и господ не е толокова добър
Ооо, Кроки, на нац. среща и аз ще взема моя, ако в язовира ти има сомове. 

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- krokibg
- учете се от него
Godzi,този твоя кой го прави ??? Или ти си го купува от магазина.Аз имам два купени и три като този,руския но със по малки петички.Единия от купените - Италиански, за нищо нестава,явно е долнопробно менте и втория карбонов за 60лв.Трите руските си ги правих миналата година есента и тамън ги овладях и сезона свърши.Този го правя със по-голяма пета и малко по-малко ще отнемам от петата докато му докарам глас.Горе-доло вече съм наясно за какво става въпрос и се надявам да си направя един ден мой собственноръчно направен и работещ.Колкото и да не им се вярва на майсторите,тези руските работят и тази година ще го докажа .....може би

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Кроки, какво става с кльонка? До къде стигна? Винаги съм харесвал на кльонковете на колегите, защото знам с какъв мерак се правят и какво удоволствие доставят на техния създател.
Специално за руския кльонк и аз се изкушавал да го пробвам. Колеги от руски форуми казват, че добре си работел, въпреки че като гледаш филма от 10 удара един е както трябва. Пристесняваме високо повдигната пета, което означава голямо съпротивление при движение във водата. Може би ще трябва малка петичка да се направи - не съм сигурен. Имай в предвид, че този модел добре пасва на висок борд на лодката, така че може да се наложи скъсяване на дръжката според твойта лодка.
И много много не им вярвай на тия от филма, защото там има доста лъжи. То целия филм си е една реклама на тяхната база и нормално е да говорят глупости. Особено не им се връзвай на начина на кльонкане.
Специално за руския кльонк и аз се изкушавал да го пробвам. Колеги от руски форуми казват, че добре си работел, въпреки че като гледаш филма от 10 удара един е както трябва. Пристесняваме високо повдигната пета, което означава голямо съпротивление при движение във водата. Може би ще трябва малка петичка да се направи - не съм сигурен. Имай в предвид, че този модел добре пасва на висок борд на лодката, така че може да се наложи скъсяване на дръжката според твойта лодка.
И много много не им вярвай на тия от филма, защото там има доста лъжи. То целия филм си е една реклама на тяхната база и нормално е да говорят глупости. Особено не им се връзвай на начина на кльонкане.
От Въча по-хубав няма.
- krokibg
- учете се от него
Здрасти приятелkalinux написа:Кроки, какво става с кльонка? До къде стигна? Винаги съм харесвал на кльонковете на колегите, защото знам с какъв мерак се правят и какво удоволствие доставят на техния създател.

kalinux,сега сериозно !!! Много искам да не вярвам на тези филми,но ти имаш ли идея от къде мога да си взема малко истинска информация,при положение че доста време се опитвам да чета разни постове пълни само със спорове за конци,такъми,троики или четворки и т.н.Може би хората/майсторите

Този третия е точното копие на руски,който го има на филма.Другия е моя измишльотина,но работи и вади звук,но дали е този който трябва да извади.Намалям постепенно петата и докато ми хареса.Дръжката също я намалям на място/във лодката/ за да не се налага да се згъвам за да кльонкам

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Kroki, точно такъв модел с толкова много повдигната пета отзад не правил и не знам точно как ще се работи с него. Предполагам, че почти само с китка ще се върти и с по-малко участие на лакът и рамо. По принцип хубавото на този модел е изнесената напред пета, т.е. когато ножа излиза почти в задния край на петата и по-голяма част от горната повърхност на петата е свободна. Което пък ще рече по-лесно образуване на въздушния мехур. Такова нещо съм правил и знам как силно гърми. Другото хубаво на този модел е че можеш от по-тънко дръвце да си го направиш, защото петата е по продължението на самото кльонче. Що се отнася до формата на петата, по принцип руснака обича елипсата, докато в България рядко се използва. Така че си свободен да избираш в това отношение. Клоьнковете ти рано или късно ще заработят, вервай ми. Просто трябва достатъчно добре да изгладиш повърхностите, да изостриш ръбчетата и да изтъниш всичко.
Ако се чудиш как точно трябва да звучи кльонка, качил едно музикално клипче и едно учебно филмче, направени лично от мен на Въча.
Ако се чудиш как точно трябва да звучи кльонка, качил едно музикално клипче и едно учебно филмче, направени лично от мен на Въча.
От Въча по-хубав няма.
- krokibg
- учете се от него
Дай линк да чуя за какво става на въпрос за да не търся като луд.Мерси предварително!!!kalinux написа:Kroki, точно такъв модел с толкова много повдигната пета отзад не правил и не знам точно как ще се работи с него. Предполагам, че почти само с китка ще се върти и с по-малко участие на лакът и рамо. По принцип хубавото на този модел е изнесената напред пета, т.е. когато ножа излиза почти в задния край на петата и по-голяма част от горната повърхност на петата е свободна. Което пък ще рече по-лесно образуване на въздушния мехур. Такова нещо съм правил и знам как силно гърми. Другото хубаво на този модел е че можеш от по-тънко дръвце да си го направиш, защото петата е по продължението на самото кльонче. Що се отнася до формата на петата, по принцип руснака обича елипсата, докато в България рядко се използва. Така че си свободен да избираш в това отношение. Клоьнковете ти рано или късно ще заработят, вервай ми. Просто трябва достатъчно добре да изгладиш повърхностите, да изостриш ръбчетата и да изтъниш всичко.
Кроки, няма защо да го търсиш. Всичко е на моя сайт http://kalinux.com
Можеш да видиш и снимки как го правя клоьнка. Дано съм полезен.
Можеш да видиш и снимки как го правя клоьнка. Дано съм полезен.
От Въча по-хубав няма.
- krokibg
- учете се от него
Мерси приятел с удоволствие ще го разгледам !!!