Шабла;Езерец

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Аватар
Митев
учете се от него
учете се от него

Re: Шабла;Езерец

Мнение от Митев »

Nikolay ( Dobrich ) написа:е,ще устискаме още 2 месеца и половина, после застъпваме щуката здраво, че май преди забраната се изложихме;
а да попитам: Знаете ли на Дуранкулак на острова дали дават през забраната да се лови?
Малко е неуместен въпроса :mrgreen: Щом има забрана на езерото/острова да не е в морето/ :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Пък и трябва да си първи приятел на шефа на ТИМ
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Nikolay ( Dobrich ) »

ми не знам, затова питам, щото нали уж частен...
mishel
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mishel »

някои да знае дали по даното има много треви на езерец като лятото или не е обрасло,мерси предварително
seal
новобранец
новобранец

Мнение от seal »

mishel написа:някои да знае дали по даното има много треви на езерец като лятото или не е обрасло,мерси предварително
А някой знае ли защо навремето нямаше треви а сега има и кой взе здравето на рибата дето се храни с тях???
mishel
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от mishel »

то това се знае ама фаида няма :smt078
bobimax
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bobimax »

Здравейте колеги,
в Неделя -01.06.08 отидохме с приятели да си пробваме късмета в щуколовенето!В 6:30 бяхме там и хвърлихме 2 въдици на плувка - / 24 грама с олово 14 грама-подвижно,стоманен повод с тройка и жива рибка /и 4 въдици на пружини с бели и торни червеи за стръв и зачакахме.Не след дълго последва и първият удар на плувката-резултата беше 50-52см щука около 2-2.5кг.Излизаха и прилични костурчета по 20-25см,някоя друга червеноперка от този и по-малкия калибър.Към обяд изкарахме още една щука,малко по- малка от първата на пружина :smt017 :smt017 :smt017 имаше и един-два прегризани такъма.
Като цяло останахме доволни от излета и улова,като изключим заплитането във "водната леща", но то си е почти неизбежно.Опитах се да направя "пътека", откъдето да е по-безпроблемно воденето на рибата към брега, но без ботуши и с тези постоянно преминаващи змии във водата не се задържах дълго де!
Снимки тепърва ще се пробвам да кача,но ще ми отнеме време :oops:
Та това е от мен най-прясното инфо,надявам се да ви е от полза :D
Аватар
Zen
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от Zen »

Боби, браво за излета!
Не че да се заяждам, ама нещо не ми се връзват размерите с килограмите :wink: Виж какво е написал един колега:
kocet0 написа:... Атака и атрактивен скок над водата на щука , което в крайна сметка излезе 58 см , килограм и 100 ;) ...
На неговото съотношение вярвам! Виж там нещо см-те и кг-те да не си ги объркал :wink:
bobimax
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bobimax »

Приемам забележката :oops: , най-вероятно аз съм в грешка :axe: Пак казвам това беше по моя неопитна преценка- "на око", като се има в предвид че бях доста ентусиазиран, много вероятно е да съм попрекалил,пак казвам не е било умишлено !!!
ИЗВИНЯВАМ СЕ ОТНОВО !!! Занапред ще се старая да избягвам такива неточности!
Тази Събота 07.06.08 пак бяхме там.Отново останахме доволни - същата тактика и стръв,само че този път на дневен ред бяха платиките-10 броя 3 костура и една прекалено малка щука / която пуснах обратно /.
ПРОДЪЛЖАВАМ С ОПИТИТЕ ДА КАЧА СНИМКИ !
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

bobimax написа:Приемам забележката :oops: , най-вероятно аз съм в грешка :axe: Пак казвам това беше по моя неопитна преценка- "на око", като се има в предвид че бях доста ентусиазиран, много вероятно е да съм попрекалил,пак казвам не е било умишлено !!!
ИЗВИНЯВАМ СЕ ОТНОВО !!! Занапред ще се старая да избягвам такива неточности!
Тази Събота 07.06.08 пак бяхме там.Отново останахме доволни - същата тактика и стръв,само че този път на дневен ред бяха платиките-10 броя 3 костура и една прекалено малка щука / която пуснах обратно /.
ПРОДЪЛЖАВАМ С ОПИТИТЕ ДА КАЧА СНИМКИ !
колега, езерото е забранено за риболов до края на месеца, не ви ли направиха проблеми или от ИАРА пак само пускат статии, а никой не си прави труда да прави проверки; ако можеш да ми кажеш само нивото високо ли е, че да почваме да ходим и ние на това прекрасно място
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Колеги,аз за сефте ще отида като го пуснат сега след 1-ви юли.Къде да отида-от страната на Шабла,или от страната на Езерец?Пътят до Езерец ми се вижда по-лесен и най-вероятно ще отидем там,но незнам как са местата за риболов.Кои са най-успешните примамки за там?
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Nikolay ( Dobrich )
ще става разбирач
ще става разбирач

На дъно най-успешни са червеите и пружината със стириопорени топчета, също така резултатни са и различните разновидности на спининговия риболов : на блесна, силиконова рибка или воблер.
bobimax
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от bobimax »

Честно казано незнаех, че не е разрешено още!Имаме познат (местен),който се "обажда някъде" и така.Само условието е да не влизаме с лодка в езерото и да не сме много хора.Клкото до това дали се е вдигнало нивото- не е ,дори се е "дръпнала" водата с около метър в сравнение от предният път когато бяхме там./ 01.06.08 / последно ходене -07.06.08

А по въпроса на колегата Камба за местата и пътя:
Местата за риболов там са "кът", в смисъл избуила е страшно тази тръстика или там каквото е.Това определено затруднява положението с намирането на места + това има много " водна леща"- трева която продължава на около 10-15метра от брега навътре и заминават доста такъми,че по в доста случаи и риби :x Ние ходим от страната на морето / като предварително се обаждаме разбира се/. За пътя - ние си минаваме през селото(има вече асфалтиран участък-малък, но има) и след това около 2-3км черен път на места малко е зле (коловози), но е кратък този участък и така до плажа.
За стръвта: Ние си вземаме винаги червеи( бели и торни ),царевичка пружинки, стоманен повод + подвижно олово + тройка и те така :D Купувахме на няколко пъти живи рибета ама няма смисъл - иска си от него водоем само!
Това е което мога да кажа!
НАСЛУКА !!!
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Благодаря за отговорите.Ще се радвам да споделите повече за спининга-кои са най-удачните примамки?Демек да не потъват прекалено бързо,за да не се закачат във водната леща,а в същото време да се достига добро разстояние?Може би попери,или клатушки?Въртящите блесни май не са най-доброто.Кажете правилно ли мисля?

- Лий Улф - 1939 г.
Аватар
Камбата
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Камбата »

Я ми пояснете,разрешено ли е от страната на плажа да се лови,или само на маркираните две места,едното на Езерец,другото на Шабла?

- Лий Улф - 1939 г.
nikolco
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikolco »

Не е разрешено,само на маркираните места може да се ходи,че не свърши и този месец за да почнем да лъжем с тая щука :wink:
Болки в ръката ми от хвърляне ...

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”