Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Изкуствени примамки
naRiba.com

Форум

Блесни
Модератор: sestrata
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Блесни

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- разбира нещата
Тази горе в дясно и тази долу в дясно...много ме кефят...уловисти ли са?
Аз бих клъвнал
Като спомена Mepps...моята тази за пъстърва е на Mepps...или поне така пише
Иии...засега както казах..само клен съм вадил...щото съм ловил точно към...20 минути с нея 

ПАЗЕТЕ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Първо се тестват модеите на мапсо и моска, после мепса и накрая на останалите модели:)не съм улавял на всички, на тоя зеления на първия ред 4-тата от ляво на дясно, на синия до него, дам на втория ред 6-тата също не съм хващал нищо.А за тези електриково жълтите с камбанките са на Титан - моята си я взех от магазина на Дием в Банишора.Камбата написа:Готини са.Незнам обаче на коя по-напред залагаш.На всичките ли си хващал?Тези с камбанките са май някакви си Титан,или нещо от сорта.

- CAVERN
- вече хвърля и на тежко
[quote="natrii"]Тази горе в дясно и тази долу в дясно...много ме кефят...уловисти ли са?
Аз бих клъвнал
Като спомена Mepps...моята тази за пъстърва е на Mepps...или поне така пише
Иии...засега както казах..само клен съм вадил...щото съм ловил точно към...20 минути с нея
[/quote]
http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 87&start=0

http://forum.fishing-mania.com/viewtopi ... 87&start=0
Ето и от мен един набор от блесни който много си го харесвам!

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:

Имах такава,ама я посях на втория път още.Преди това извадих едно кленче от Янтра.ного готина блесна,предполагам,че ще е убиец за пъстървата.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
-
- вече хвърля и на тежко
Интересно ми е мога ли да си напълня кутийката с малко "Мюран" и "Рублекс" и къде да ги потърся в София???
Love & Ribolov
-
- ще става разбирач
Ловил съм с доста различни блесни , но по често по разни причини пробвах на ефтинки.За кефал предпочитам малки 00 , 0 , в някои случаи за по далечно замятане с по малко допалнително утежнение и 1 номер, рядко 2.Имаше показани черни мепс, на 00 от тях при слънчево време и сравнително „бистра„ вода на Марица имам успех с клена по плиткажите.Фаворити са ми 00 и 0 , мепс и други незнайни за мен марки , бели и жълти.
Имам ловени големи кефали и малки сомчета на 2номер блесни с червен светлоотразител, абе трябва ми време да помисля и да пиша какви блесни за как , къде и какво по Марица съм ползвал.
Пак ще попитам за блесни по малки от 00 номер или 00 номер блесни от други марки , различни от мепс.Който е информиран , моля ако има време да пише.
Дими , гледам ползваш хубави блеснички , имаш ли интересни „мини„ блесни ?
Имам ловени големи кефали и малки сомчета на 2номер блесни с червен светлоотразител, абе трябва ми време да помисля и да пиша какви блесни за как , къде и какво по Марица съм ползвал.
Пак ще попитам за блесни по малки от 00 номер или 00 номер блесни от други марки , различни от мепс.Който е информиран , моля ако има време да пише.
Дими , гледам ползваш хубави блеснички , имаш ли интересни „мини„ блесни ?
Да имам няколко мепсчета 0 и 00 но да ти кажа избягвам да ги ползвам за пъстърва(а аз предимно за пъстърва ходя
).Прекалено малки са за голямата уста за този хищник.Иначе си са ефективни за рибите които си споменал.
Поздрави!

Поздрави!
-
- ще става разбирач
Режеш „окото„на оригиналната тройка с нещо, преди ползвах високооборотни диамантени инструменти и карбиди , сега си нямам представа какdimi написа:Да имам няколко мепсчета 0 и 00 но да ти кажа избягвам да ги ползвам за пъстърва(а аз предимно за пъстърва ходя).Прекалено малки са за голямата уста за този хищник.Иначе си са ефективни за рибите които си споменал.
![]()
Поздрави!

Значи аз мисля че няма нужда от такава разионализация просто си взимам един номер по голяма блесна и направо си я мятам!
Иначе благодаря за съвета!
Малко се отклоняваме от темата но за пъстърва аз си ползвам ето такъв монофил 0.18!

Иначе благодаря за съвета!
Малко се отклоняваме от темата но за пъстърва аз си ползвам ето такъв монофил 0.18!

- каридата
- учете се от него
А някой може ли да покаже блесни на които е хващал бяла риба?
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим''
Хендмейдър
paranorm:

-
- ще става разбирач
каридата написа:А някой може ли да покаже блесни на които е хващал бяла риба?
Здравей..
Интересен въпрос..Аз бих го перефразирал така : ,, А кои модели блесни са удачни в различните ситуации при риболова на бяла риба и как е правилно да се водят/представят/ те..? ,,

Ако трябва да избирам между въртящи блесни /класически,задноутежнени/ и клатушки ,то с увереност бих се спрял
на клатушките. Не за друго,а от чисто практична,гледна точка - клатушката позволява много по-лесно и ефективно ,,контрол над релефа,, ,което е изходна позиция за успешен риболов на бяла риба.
В течение ползвам успешно популярните модели ,,Тоби, ; ,,Циклоп,, ; техни копия или други клатушки с по-издължена форма и тегло 10..14..18..22 грама, а в по-бавни или стоящи води си позволявам и по- широки..,,бавни,, клатушки ,от рода
на ,,Сафир,, примерно или някоя друга,подобна ,,лъжица,,..Те трябва да бъдат и по-леки,разбира се..
Казаното дотук не означава,че по-тумбести клатушки не могат да бъдат ползвани и на течение..
Могат,разбира се,но въпросът с воденето и ,,контрола над релефа,, става деликатен и иска опит,а цената на това
упражнение не е малка..,сиреч- посяват се доста примамки..

За нашият пазар,забелязал съм ,че поляците от ,,Робинсон,, и ,,Джаксън,, много си падат да копират известни модели клатушки и в повечето случаи отношението качество/парички е съвсем прилично..
Не си правя труд да качвам снимки,защото моделите са популярни и лесно може да се разбере за какво говоря..
Поздрави и наслука!
- каридата
- учете се от него
благодаря за компетентния отговор.
Ходене му е майката.
Хендмейдър
paranorm:
Хендмейдър
paranorm:

Здраввейте колеги, реших и аз да покажа една щукарска блесна, която за мен е фаворит за улов на такава риба. Въпреки, че за мен е по важно мястото на спинингуване от колкото примамкта. Ето и една снимка.

Блесната е на Zebco, като грамаж е около 10 гр., листата и са с фосфорни лепенки и е доста атрактивна. Някъде из форума бях чел, че тези двулистовите блесни имитират две преследващи се рибки и според мен доста добре действат. Не съм специалист в спининга и не съм пробвал повечето от съществуващите примамки, но тази блесна мога да кажа, че наистина работи.
Ето тази си я взех преди два дни и очаквам добри резултати от нея. Наслука на всички.

Блесната е на Zebco, като грамаж е около 10 гр., листата и са с фосфорни лепенки и е доста атрактивна. Някъде из форума бях чел, че тези двулистовите блесни имитират две преследващи се рибки и според мен доста добре действат. Не съм специалист в спининга и не съм пробвал повечето от съществуващите примамки, но тази блесна мога да кажа, че наистина работи.
Ето тази си я взех преди два дни и очаквам добри резултати от нея. Наслука на всички.
Последно промяна от nas на Пон Авг 04, 2008 9:42 pm, променено общо 1 път.