Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Сладководен Риболов
naRiba.com

Форум

Някои хващал ли е змиорка???
Модератор: bobopeli
Re: Някои хващал ли е змиорка???
Малко нашенски колеги са имали този късмет!Слушал съм иначе истории по Марица за въпросната риба , но явно наистина е уникална рядкост.Не съм изкарвал до сега.
TICA FAN
- петър власев
- разбира нещата
Re:
icho_87 написа:като дойде време за змиорки/линове помни какво сме говорили
Колега нямаш ядове дори ако имам път към доспат някой ден ще ти пиша пак става
я чувствась себя очен хорошо
Петре много съм чувал за този резерват Дупката направо невероятни неща отностно риболова там .Къде се намира точно това място и ако ме поканиш с удоволствие ще дойда джипа ще е от менепетър власев написа:кроки нямаш ядове
На срещата правим уговорката и сме там
Извинявам се на колегите че не споменавам точно мястото но е от съображение за сигорност
Може и в резерват Дупкта да те заведа ако искаш,за балканки.Но иска да се стопли времето , и жипка ще е нужна
На който му върви в риболова не му върви в любовта
-
- ще става разбирач
Ставаше въпрос за Дупката/резерват.Бил съм там преди много време, чудесно място, но ще ви объркам за пътя, имам лоша ориентация и образна памет.L I S написа:Петре много съм чувал за този резерват Дупката направо невероятни неща отностно риболова там .Къде се намира точно това място и ако ме поканиш с удоволствие ще дойда джипа ще е от менепетър власев написа:кроки нямаш ядове
Извинявам се на колегите че не споменавам точно мястото но е от съображение за сигорност
Може и в резерват Дупкта да те заведа ако искаш,за балканки.Но иска да се стопли времето , и жипка ще е нужна
Един мой чичо работеше там,ловеше се доволно много пъстърва по реката но извън резервата, в саия резерват ловяхме само с чичката,за да няма проблеми с горските.Ако не се е проминило много за 16/17 години, мястото е прекрасно.
Наслука.
П.С. пътя беше черен и трудно проходим дори и с москвичи и лади.
- петър власев
- разбира нещата
Резервата се намира до Ширака полана от местностоа Джаневра се влиза около 20 км. навътре в гората ,като до вилата където се спи са около 5км.от там има един ужасен макадан от 14км.който дори и джип се минава за един час най-малко , след което колата се оставя и се ходи около един километър пеша .За това е добре да се отида вечерта във вилат и на сутринта да се тръгне към рекатаL I S написа:Петре много съм чувал за този резерват Дупката направо невероятни неща отностно риболова там .Къде се намира точно това място и ако ме поканиш с удоволствие ще дойда джипа ще е от менепетър власев написа:кроки нямаш ядове
В момента е рано защото снеговете се топят и реката е още много буйна .Тази река всъщност се води извора на река Девин
Иначе местото е невероятно красиво .Под защитата на Юнеско е
В реката има само балканска пъстърва но в добри запаси и размери
Навремето през там е минавал римски път като на места реката се присича по напълно запазени римски мостове
Там целогодишно е забранено да се лови дори и хора не се допускат много
Но има начин да се отиде , мога да водя не повече от 3 ма души ,иначе и на миен ми правят проблем
Общо взето заслужава си да отидеш на място което е пощти непокътнато
Аз лично първият път когато бях изобщо не разпънах пръчката а само се разхождах покрай реката и гледах рибата и вировете
По принцип балканката трудно се вижда а там можеже да видиш по 5.6 риби във вир
Дойде ли май пишете и ще видим ква ще е мъдрим
я чувствась себя очен хорошо
Да, но стана абсолютно случайно.
Местото беше в залива на 2-ра буна от Кранево в посока към Варна. Такъма беше като за кефал - с тапички и стръв морски червей.
Тежеше поне 2 килограма - над 1 метър дълга.
Ужасно противна риба - страшно много слуз и се увива като червей. Изкара ми акъла отначало докато се усетя, че съм хванал змиорка.
Впоследствие се оказа, че е и страшно вкусна.
Местото беше в залива на 2-ра буна от Кранево в посока към Варна. Такъма беше като за кефал - с тапички и стръв морски червей.
Тежеше поне 2 килограма - над 1 метър дълга.
Ужасно противна риба - страшно много слуз и се увива като червей. Изкара ми акъла отначало докато се усетя, че съм хванал змиорка.
Впоследствие се оказа, че е и страшно вкусна.
- Protos_Immortal
- ще става разбирач
Змиорката ми е единствената риба в черния списак която търся да хвана и се надявам скора да стане.Незнам каде да я търся и на какво да я търся 

- valeri
- разбира нещата
Аз имах възможноста да хвана ,ама все още си чакам снимките,какво да ви кажа доста борбена риба за формата .
- чпс
- ще става разбирач
Виждал съм нахапана полужива малка змиорка изхвърлена от вълните на брега на Доспат
Интересно има ли изрична забрана за улов на змиорка сега през т.н. "размножителен период" - между 15 април и 1 юни ? Ако има такава забрана - какъв е смисълът и' ?
Изглежда същия като смисълът на забраната за улов на щука след м. март..
Интересно има ли изрична забрана за улов на змиорка сега през т.н. "размножителен период" - между 15 април и 1 юни ? Ако има такава забрана - какъв е смисълът и' ?
Изглежда същия като смисълът на забраната за улов на щука след м. март..
-
- новобранец
до колкото знам от други колеги гръцките реки има много змиоркил Да направим нещо и за нашите рекил