Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Успех на яз.Пчелник
Re: Успех на яз.Пчелник
браво но кофти че е платено
- Rapala_Team
- разбира нещата
Това е улов за 3 часа, после заваля прекалено много и обратно вкъщи! рибата, която хванахме е от 0,600кг. до 1,450кг
Може да е Цаца, ама е Риба!
Малко по рано през седмицата попаднах на една темичка във форума в която пак ставаше въпрос за маломерни шарании дали трябва да ги прибираме или да ги пускаме обратно и стигнах до следния извод- нали водоема е платен (тоест плащаме си за уловената риба, на килограм спрямо вида риба който сме уловили- не се бъркам нали) от тук следва че това си е като пазаруване от магазин с малката особенност че сме си направили удоволствиетоkalkan4o написа:Изби ли сте маломерните шаранчета браво![]()
Това ли са най-големите риби в язовира?
( за което също сме си платили 5 лева за въдица) да я уловим сами, което пък от своя страна засища исконния инстинк на ''ловец -събирач'' заложен в онтогензата на хората от мъжки пол (малко се отплеснах , но харесвам лиричните отклонения) та не че искам да се заяждам в теб ''kalkan4o'', но след като си е платил човека що да не си ги вземе- все пак платенетите водоеми са направени за забавление(собствениеците искат да си върнат инвестицията колкото се може по бързо - така че им е все тая дали риболовците ще хващат 800 грамови шарани или 4 килограмови шарани за тях има значение следното уравнение 0.800 кг. Х 5 лв.(примерно)= 4лв. или 4кг.Х 5 = 20лв. хич не им дреме дали са маломерни, големомерни или дебеломерни.
Поздрави, и се надявам да не ми се обидиш за коментара, абсолютно добронамерен е !

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Вместо да ми развивате теории, вземете станете накрай европейци и се поучете от хората минали по нашия път вече.Удоволствието от улова на 1 риба е прекалено голямо за да бъде улавяна само веднаж.Така мисля аз. Ако ще давате по 5лв на кило, по-добре си купете от борсата, ще спестите някой лев, а и ще имате право на избор, а същевременно като отидете за риба ще хващате, а не да псувате ще риба нямало. 

За бракониерите само слънчаци
!

- alcora
- сериозен играч
- Обратна връзка:
нямаш си идея колко не си прав !kalkan4o написа:Вместо да ми развивате теории, вземете станете накрай европейци и се поучете от хората минали по нашия път вече.Удоволствието от улова на 1 риба е прекалено голямо за да бъде улавяна само веднаж.Така мисля аз. Ако ще давате по 5лв на кило, по-добре си купете от борсата, ще спестите някой лев, а и ще имате право на избор, а същевременно като отидете за риба ще хващате, а не да псувате ще риба нямало.
точно този язовир е борса !!!
Човека просто си продава рибата ..........
Ако съм аз ще е пусна защото не ям риба !
Той си е направил сметката когато е определил таксите и цената на кг риба

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Негова работа, по света хората риболовци си плащат годишна риболовна такса равнаваща се на 1 наша средна заплата и не взимат 1 таранка.Затова примерно в Англия и Германия ще има шарани 30+, че дори и 40кг, а ние тука ще ловиме зарибителен материял
.
П.С. Тая тема е безкрайна дето подхванахме, най-добре да не разваляме темата на човека
.

П.С. Тая тема е безкрайна дето подхванахме, най-добре да не разваляме темата на човека

!

темата на човека няма да я развалим.Но да ти задам въпросче- в Германия и Англия арендаторите минават ли с мрежи през водоемите за които говориш по 3 пъти в годината - за Никулден и по разни други поводи?Така че ловим ''зарибителен '' материал както казваш и си абсолютно прав не е виновен колега с '' маломерните шаранчета'' обаче както написа по горе в поста, а арендаторите.Цялата ситуация с платениете водоеми в България е една ''търгашка простотия'' за която ние любителите на риболова нямаме никаква вина!

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Ти си един българин с типично за нас мислене.За тебе другите са виновни в случея арендаторите, само рибарите(в случея ти) са невинни.Това че има арендатори които мрежарат язовирите си е ясно, но има и такива които уважават спортния риболов и го използват само с тази цел.Обаче там не ходят такива като тебе, които си мислят, че само арендаторите са виновни за обезрибяването.Ако всеки хване по 15 шаранчета като колегата на Пчелник, след 2 седмици като дойде вече няма да хване 15, а 10 и след 1 месез ще хване 5, накрая нищо няма да хване и арендатора ще е виновен.
Това е моята теория!

!

Виж, лично аз дори не съм стъпвал на платен водоем (не изпитвам никакво удоволствие от място в което са пуснати незнам си колко килограма риба и някакъв лйохман да ме дебне да не върна рибата за да си я платя), впечатленията си ги трупам от познати и приятели и АРЕНДАТОРИ(когато човек седне на маса и пиине в повечето случаи му се развързва езика и си признава всичко- как се лови с ток, с мрежи кой колега каква хитрина е измислил) така че не ме класифицирай ако обичаш
но ако си мнооооого запален и проявяваш интерес към народопсихологията на българина и искаш да разбереш повече за себе си и за околните ти прочети Иван Хаджийски- има три прекрасни томчета за такива като теб, който не са наясно кого и защо да обвиняват.Повечето хора във форума са сериозни, имат отговорни професии и се справят с проблемите си разчитайки на себе си или на близките си- това че ти се чувстваш неуверен, не ти харесва мястото и ситуацията в която живееш си е само твои проблем - свят голям (Англия, Германия - с големите шарани
) възможности много за хора с визия, идеи, и хъс ( не говоря за миячи на чинии, измекяри, селски тарикати ( не визирам хорато от село)Малко се отклоних от центъра на темата, но не обичам да ме слагат в ''рамки''и когато ми говорят, предпочитам човека отсреща да знае за какво става въпрос, а не да ''разсипва лайна '' срещу всички с голямата кофа!Българи сме, мисленето ни е специфично , за добро или зло.Нямам нищо против теб, не те познавам и мнението което изказах по горе е просто в духа на разговора, не съм конфликтен човек и се надявам да не те засегна по някакъв начин.

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Както вече казах този спор е безмислен.Никога няма да излезе истината, както казва фънки от Music Idol, ние живеем в Абсурдистан.Ти явно неискаш да се подобри положението по язовирите били те платени или неплатени.ОК, щом неискаш да оставиш нищо за поколението, твоя работа
.

!

.
Последно промяна от nikiil на Пон Апр 07, 2008 7:00 pm, променено общо 1 път.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Браво!Съгласен съм с тебе, с малката разлика, че тука такъмите и колко са скъпи те нямат нищо общо.Факт си е обаче, че повечето шаранджий са снобари и доста често ти купуваме много скъпи такъми,без да има особен смисъл от тях,но кеф цена нямаnikiil написа:Винаги пускам шараните!!! Защото съм си купил такъми, с които, като извадя маломерните, изобщо не ги усещам. Защото ходя за удоволствие, а то за мен не включва убиването, а надлъгването и борбата. Защото на шарана му трябват поне 10 г., за да ми е интересен. Защото си купувам рибата от магазина. Защото не обичам снимки с купчини разхвърляна по брега риба, която после някой ще изхвърли. Защото не си правя сметката да си избия парите с риба, такъмите ми струват над тон шарани. Защото ежеседмично харча пари, с които мога да ям всякакво филе от "Метро", но се прибирам винаги без риба, понякога - с безкрайно приятни и дълго помнени емоции. ЗАЩОТО ХОДЯ ЗА УДОВОЛСТВИЕ И ИСКАМ ДА ПОДАРЯ СЪЩИЯ АДРЕНАЛИН И НА ДРУГИ РИБАРИ, а не да убия шарана и някой да чака отново поне 10 години, за да израсне друг.
Мечтая около София да има поне 5 водоема, където да е забранено убиването на рибата. Тогава ще знам, че мога да отида на място с големи риби, а не като сега - обезрибени пущинаци или големи аквариуми с обезумели от глад шаранчета и/или сомчета по 1 кило.
Имате ли идея какво "удоволствие" е с такъми за 15-20 килограмови шарани да се извади шаранче 1 кило? Мислех, че просто ми тежи оловото...
Това е моята гледна точка. Извинете за големината на текста, просто исках да си изплача мъката. Надявам се някой ден и тук като в Англия да има водоеми и за такива като мен.

RAMIREZ, изкривявай нещата както си искаш, но губиш от цялата работа ти и тия след тебе

!

- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Аз съм съгласен с Калкана.Нормално е като хванеш рибка някога да вземеш да си кусаш,но всичко си има някаква граница.Иначе евала за хванатите риби.
"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.