Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Водоеми и реки
naRiba.com

Форум

яз. "ТЪМНИ ЛЪК" - РИБАТА ИЗЛОВЕНА
Модератор: sapuna
- eroucma
- разбира нещата
Re: яз. "ТЪМНИ ЛЪК" - РИБАТА ИЗЛОВЕНА
А може ли да ми обесните къде с енамира точно това язовирче, колко е входа. Но ако по подробно че не съм мноог на ти тука с пътищата околко ВТ?

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- maranzika
- сериозен играч
Ако кажеш от къде си ще ти обясня!
Митак ,не може да бъде,но тая тема я виждам за първи път.Страхотни сте.Ники е върхът,но си е малко скромен.Жалко че не си падам по-подобен риболов.А на Тъмни Лъг и жабите ме познават.

Митак ,не може да бъде,но тая тема я виждам за първи път.Страхотни сте.Ники е върхът,но си е малко скромен.Жалко че не си падам по-подобен риболов.А на Тъмни Лъг и жабите ме познават.

- eroucma
- разбира нещата
От Велико Търново съм, и попринцип не познавам много района към дебелец защото досега съм ходил винаги или по реката или Раданово. Ама нещо ми писна да бъхтя 40 км. и ми се ходи някъде по наблизо. А и колко е входа там и имали смисъл сега да се ходи или трябва да се изчака още малко да се позатопли?maranzika написа:Ако кажеш от къде си ще ти обясня!
Митак ,не може да бъде,но тая тема я виждам за първи път.Страхотни сте.Ники е върхът,но си е малко скромен.Жалко че не си падам по-подобен риболов.А на Тъмни Лъг и жабите ме познават.![]()
![]()

Първата щука и първата кака винаги се помнят, независимо колко са големи и какви зъби имат
- maranzika
- сериозен играч
Изчакай още месец.Няма да сбъркаш.
Таксата тая година не знам каква ще е. 

- eroucma
- разбира нещата
Аз хубаво ще почакам само че къде се намира язовирчето?maranzika написа:Изчакай още месец.Няма да сбъркаш.Таксата тая година не знам каква ще е.

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
Ами,че те костурите са си там бре!maranzika написа:....Жалко че не си падам по-подобен риболов.

В най близко време ще разуча окончателния статут и ще ви го съобщя!
Към момента,с цел опазване на рибите е сменена охраната!Таксата е 10лв на ден!Вероятно промените ще са минимални и най вече засягащи размера и видовете риби!
От Търново посока Габрово-веднага след разклона Килифарево/Дебелец-започваш изкачването и свиваш в ляво по първия черен път!eroucma написа:Аз хубаво ще почакам само че къде се намира язовирчето?
- maranzika
- сериозен играч
Да бе,ама да дам 10лв. само за да ги търся не си струва.Язовира държеше много добра популация от щука(колко сме пренесли от Крушето не е истина),ама от като е частен вече я няма.sapuna написа: Ами,че те костурите са си там бре!![]()

- sapuna
- Модератор
- Обратна връзка:
15 са Илиянка!Ето новите правила на управителя:maranzika написа:Да бе,ама да дам 10лв. само за да ги търся не си струва.
ТЪМНИ ЛЪК
Красив водоем с красива природа и трудни шарани – предизвикателство за всеки шаранджия. Шаранът е с добре развита популация и най-едрите риби са до 15 килограма. Масовите шарани, които се ловят са до 7 килограма.
На язовира има 5-6 места за шаранджийски риболов. Тъй като са силно ограничени и без резервация може да няма къде да застанете да ловите резервацията е препоръчителна.
Достъпът до водоема е по черен каменист път и не е проблем дори и за най-ниския автомобил. Около 40% от бреговете му са недостъпни (което пък дава спокойствие на шарана в тези участъци).
Таксата за риболов за 24 часа на един риболовец е 15 лева – сума която включва риболов с до три въдици и място за поставяне на палатка. (цените са актуални към 31.03.2009 г. – за повече информация се свържете с управата)
Основното правило на язовира е - всички риби над 3 кг. задължително се връщат обратно във водоема. За всяка уловена риба трябва да се положи нужната грижа и максимално бързо тя да бъде върната обратно във водата в отлично здраве. Задължително е използването на дюшечета и антибиотик за третиране на раната от куката, както и на други наранявания по тялото на рибата. Всички посетители са задължени да оставят местата след себе си чисти и приятни за следващите гости.
Красива природа и заветни брегове. От където и да духа вятър, бил той и ураганен ви ще сте на завет и той няма да бъде пречка или препятствие за вашия успешен риболов. Чистият въздух на Балкана и разкошната зеленина го правят едно изключително приятно за отдих и риболов място.
телефон за записване и резервации на Тъмни лък – 0884/352432----Дончо
Много красив и приятен малък язовир. Наличие на закачки, шавар, плата и дерета, тиня и твърдо дъно. Или казано на „шаранджийски” език – интересен водоем.
За да стигнете до язовира :
От Велико Търново тръгвате към Габрово.Подминава се разклона за Дебелец(дясно)-Килифарево (ляво) и след като свърши мантинелата (около 150м) завивате на ляво.Единственият черен път Ви отвежда на язовира!
- maranzika
- сериозен играч
Няма лошо.Все пак пазарна икономика.Рая за шаранджиите.
Аз скоро няма да го посетя,щото не отбирам от такъв риболов.