Зарган и илария
Модератори: alekst, Димо Михалев, dobria1
Re: Зарган и Илария
Подозрителност нямаstoistoi написа:Да, пасажа беше близо, заради това опитах и на плувка с голия телескоп. А относно твоята подозрителност.....???????

И с мравки.Без никакви шегички.Миналата година на скалите на Шабла след серия от десетина заргани прелетя ято летящи мравки,последва още една серийка(просто рибата полудя)и след това голяяяяма паузачуруликпенчо написа:Вражда няма.Просто,когато иларията се качи горе,пасажът от зарган слиза долу.Ако хвърлите на потапяща бомбарда в този момент ,ще извадите зарган. Това са пасажни риби и всяка от тях търси и се движи около себеподобните си.
Зарганът наистина се храни основно с ува , дребна трицона /цаца/ и хамсия.Не съм намирал други остатъци в стомасите им. Ако някой има други данни,ще ми е интересно да ги науча.

Sory...rumci написа:Миналата година стомасите на някои заргани бяха пълни с летящи мравки, за съжаление май няма как да ги закачаме по кукитечуруликпенчо написа:Вражда няма.Просто,когато иларията се качи горе,пасажът от зарган слиза долу.Ако хвърлите на потапяща бомбарда в този момент ,ще извадите зарган. Това са пасажни риби и всяка от тях търси и се движи около себеподобните си.
Зарганът наистина се храни основно с ува , дребна трицона /цаца/ и хамсия.Не съм намирал други остатъци в стомасите им. Ако някой има други данни,ще ми е интересно да ги науча..

Да знаеш, че съм си го записал за почерпката 

Много си злопаметен.Ама какво...що пък да не черпяrumci написа:Да знаеш, че съм си го записал за почерпката

Ако иларията вече излиза около Бургас
( водата там вече май е по топла) значи по на север ще се качи като се постопли - тази седмица го дават температурата да се вдигне до 25-28 градуса
.Логиката подсказва, че пасажите ще се появят първо около Варна, после Кранево, Балчик и така нататък... Но по северното черноморие се върти голямо морско течение от север с по студена вода - да не обърка работите и да набута всичката риба във Варненския залив
Ще взема да я причакам в неделя на Кранево
Пък каквото бог дал!
Наслука на всички колеги - и да се надяваме на прясно инфо!

Наслука на всички колеги - и да се надяваме на прясно инфо!

-
- новобранец
здравеите колеги темата за зарганата ми е любима и наблягам основно на неиния риболов.4 години живях на варна и секи ден бях за риба сутрин лятото с харпуна в тихажа на 1 буна забелязах как ловува заргана тактиката на лов не я бях виждал ятото се движи една над друга от дуното до повърхноста като обхваша всички слоеве.така че е трудно да се каже в кои слоеве се движи.Аз имам много по добри резултати на потъваша прозрачна бомбарда от колкото на плуваша.Това лято даде много добре на потъваша на плажа на прокуратурата в Бяла а колегите които работеха горе взинаха само илария.а заргана биеше в последните метри преди прибоя и се виждаше как рибата върви след червея и при спиране и пускане на бомбардата да потъва следваше атака.Дано и това лято да е така
ИСКАМ КАТО ХВЪРЛЯ ДА ХВАНА РИБА А НЕ МРЕЖА
Здравеите има ли някои информация за кълването на илария и платерина в раиона на канала море-езеро в близост до бившия Гарнизонен арест или до Руския пазар във Варна
Пашата обича смелите.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Оня ден като излизахме,в стария канал,до двата големи паркирани кораба,имаше на повърхността много илария / може и нещо друго от тоя сорт да е било / ,но снимката не излезе добра,затова не я пуснах.Като се прибирахме,още се моташе там.
-
- научил се да хвърля
Вчера на Траката вадеха иларии на дъно
Абе аз съм от ония амсалаци дето стоят с гащиризоните в канала море-езеро и със 7 метровите пръти чакат да си хванат риба. Ама маи още е рядка.
Пашата обича смелите.
- чуруликпенчо
- сериозен играч
По-скоро те виждам като абонат за ревматизъм,ама от друга страна нали и докторите хляб ядат,та ........... с дружни усилия ще затворите цикъла.Абе аз съм от ония амсалаци дето стоят с гащиризоните в канала море-езеро и със 7 метровите пръти чакат да си хванат риба. Ама маи още е рядка.

Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Пепел ти на езика,чурулик.Че после идва и коксартрозата,пу пу пу.....