Къде се намирам:
Кулинария
Риболовна кухня
naRiba.com

Форум

Толстолоб , на скара и пържен
Модератор: sapuna
-
- научил се да хвърля
Re: Толстолоб , на скара и пържен
Важното е другите след него да я продължатGODzillata написа:Кофтито е, че авторът го няма вече.malena написа:С удоволствие ще следя темата......обожавам толостолоб.

- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Така казано,пу пу пу,GODzillata написа:
Кофтито е, че авторът го няма вече.
жив и здрав си е човека бе адаш.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
- GODzillata
- и господ не е толокова добър
КИРО написа:Така казано,пу пу пу,GODzillata написа:
Кофтито е, че авторът го няма вече.
жив и здрав си е човека бе адаш.

На риба - като на война! Fish'n'chicks!
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...

- krokibg
- учете се от него
Ето и от мен един начин за приготвяне на толстолоб,макар да мисля че съм го споделял и ругаде из форума по някакъв повод.Този начин е най ефикасен,когато сте на поляната и нямате под ръка скари и т.н.
И така,взимате толстолоба и го изстъргвате от люспите преди да сте го разпорили.полагате рибата по корем и с много остър нож започвате да порите рибата от горната страна през главата и по гръбнака до опашката.Разтваряте рибата като тепсия и хубаво се изчистват всички вътрешности и се измива цялата риба от кръвта и останалите люспи и така рибата е готова да се сложи на огъня.Ако имате скара,слагате я предварително в огъня да се обгори и рибата се полага да се пече задължително първо от страната от към кожата.Така,недавате възможност на месото да се залепи а и по време на печенето,месото от към вътрешната страна се втвърдява и после като се обърне,почти не залепва.Е,аз не съм пекъл на поляна,но съм правил така поне стотина толстолоба на скара и мажа скарата със сланина,но ви уверявам че ако го направите така,никога да сте яли толкова вкусен печен толстолоб

И така,взимате толстолоба и го изстъргвате от люспите преди да сте го разпорили.полагате рибата по корем и с много остър нож започвате да порите рибата от горната страна през главата и по гръбнака до опашката.Разтваряте рибата като тепсия и хубаво се изчистват всички вътрешности и се измива цялата риба от кръвта и останалите люспи и така рибата е готова да се сложи на огъня.Ако имате скара,слагате я предварително в огъня да се обгори и рибата се полага да се пече задължително първо от страната от към кожата.Така,недавате възможност на месото да се залепи а и по време на печенето,месото от към вътрешната страна се втвърдява и после като се обърне,почти не залепва.Е,аз не съм пекъл на поляна,но съм правил така поне стотина толстолоба на скара и мажа скарата със сланина,но ви уверявам че ако го направите така,никога да сте яли толкова вкусен печен толстолоб

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
- Бисо
- сериозен играч
Любо,а гадната мазнотия под кожата.....???Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Ето и от мен един начин за приготвяне на толстолоб,......![]()
![]()
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
- krokibg
- учете се от него
Бисо,пробвай и тогава ще говорим за мазнотията.Да ти кажа,директно че просто когато го направиш по този начин,мазнотията просто си я отделяш на страна и продължаваш плюскането.Ако някой скоро извади толстолоб,нека да опита и ще забрави за пърженето

Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!
- Бисо
- сериозен играч
Имам изваден,четирилитров.Стои няколко седмици във фризера и още се чудя,защо го прибрах,а то имало защо.Почвам проби,па ще пиша.Дано се похваля. 

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
-
- научил се да хвърля
И аз да кажа за толупа ,след като се изчисти и филетира ,се слага в марината от 1лимон ,соев сос и счукан чесан.След 1 час хвърляш на скарата или пъжеш става невероятен .Да ви е вкусно и наздраве
.

- tiho_roev
- разбира нещата
- Обратна връзка:
Здравейте нека из да ви предложа една рецепта за толстолоп самоче на фурна
Ето рецептатаза толстолоп в морска сол на фурна.
Вземаме толстолопа и го изчистваме от люспите и червата след което го измива ме със студена вода .Взависимост от големината на рибата разбъркваме смес от морската сол и яйцата (1кг-3бр яйца) за риба от 4-6 кг ще ни трябва около 5кг сол.Вземаме една плитка тава и слагаме дом.фолио на дъното след това разстиламе морската сол 1см дебелина Вземаме изцедената риба и слагаме вкорема една връзка копър и 2бр лимони срязани на половина след това я поръсва ме от вън с малко чер пипер и слага ме рибата на една страна и я зариваме с морса сол заглажда ме добре зада не се напука до като се пече .Печем на 200-220градуса за около 50 мин.когато солта започне да става златиста значи рибата е вече готова .След като извадим рибата от фурната вземаме чука за пържоли и начупваме вкаменената сол и трябва да се получи ето това
Гарнираме с пържени котежки езичета (филитирани попчета ) и зелена салата
след това казваме
да ви е сладко това е от мен 

Ето рецептатаза толстолоп в морска сол на фурна.
Вземаме толстолопа и го изчистваме от люспите и червата след което го измива ме със студена вода .Взависимост от големината на рибата разбъркваме смес от морската сол и яйцата (1кг-3бр яйца) за риба от 4-6 кг ще ни трябва около 5кг сол.Вземаме една плитка тава и слагаме дом.фолио на дъното след това разстиламе морската сол 1см дебелина Вземаме изцедената риба и слагаме вкорема една връзка копър и 2бр лимони срязани на половина след това я поръсва ме от вън с малко чер пипер и слага ме рибата на една страна и я зариваме с морса сол заглажда ме добре зада не се напука до като се пече .Печем на 200-220градуса за около 50 мин.когато солта започне да става златиста значи рибата е вече готова .След като извадим рибата от фурната вземаме чука за пържоли и начупваме вкаменената сол и трябва да се получи ето това

Гарнираме с пържени котежки езичета (филитирани попчета ) и зелена салата
след това казваме

Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
- Поморийския
- ще става разбирач
Толуп ли е не миго хвали
Аз толстолоб-а го приготвям по следния начин:
Рибата я изчиствам и измивам добре, ако имам време я дера. Режа я на котлети. Овкусявам ги добре със солта и пипера.
В намазнена със зехтин тавичка поставям котлетите-ръся с 6-7 зърна бахар и 2 листа даф. лист. Поливам със сок от един лимон. Нареждам отгоре нарязан лимон. (Нека постои така с подправките поне 15 минути закрита вече с фолиото за печене-за да поеме от лимоновия сок).
Аз я пека на 200 градуса отгоре и отдолу около 20-30 минути, след това махам фолиото и ако е нужно запичам леко без него. Да ви е сладко(както казват в едни хитови сериали в момента
)
Рибата я изчиствам и измивам добре, ако имам време я дера. Режа я на котлети. Овкусявам ги добре със солта и пипера.
В намазнена със зехтин тавичка поставям котлетите-ръся с 6-7 зърна бахар и 2 листа даф. лист. Поливам със сок от един лимон. Нареждам отгоре нарязан лимон. (Нека постои така с подправките поне 15 минути закрита вече с фолиото за печене-за да поеме от лимоновия сок).
Аз я пека на 200 градуса отгоре и отдолу около 20-30 минути, след това махам фолиото и ако е нужно запичам леко без него. Да ви е сладко(както казват в едни хитови сериали в момента