Толстолоб , на скара и пържен

Всичко свързано с риболовната кухня.

Модератор: sapuna

malena
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 180
Регистриран на: Съб Юли 25, 2009 5:33 pm
Местоположение: гр. Сливен

Re: Толстолоб , на скара и пържен

Мнение от malena »

GODzillata написа:
malena написа:С удоволствие ще следя темата......обожавам толостолоб.
Кофтито е, че авторът го няма вече. :|
Важното е другите след него да я продължат :roll:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 11636
Регистриран на: Пон Авг 20, 2007 7:12 am
Местоположение: Кичево до ВАРНА
Обратна връзка:

Re: Толстолоб , на скара и пържен

Мнение от КИРО »

GODzillata написа:
Кофтито е, че авторът го няма вече. :|
Така казано,пу пу пу,
жив и здрав си е човека бе адаш.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Мнения: 16393
Регистриран на: Сря Сеп 13, 2006 11:12 am
Местоположение: Outta space

Re: Толстолоб , на скара и пържен

Мнение от GODzillata »

КИРО написа:
GODzillata написа:
Кофтито е, че авторът го няма вече. :|
Така казано,пу пу пу,
жив и здрав си е човека бе адаш.
:mrgreen:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него
Мнения: 6920
Регистриран на: Пон Юли 03, 2006 10:46 am
Местоположение: Пловдив

Re: Толстолоб , на скара и пържен

Мнение от krokibg »

Ето и от мен един начин за приготвяне на толстолоб,макар да мисля че съм го споделял и ругаде из форума по някакъв повод.Този начин е най ефикасен,когато сте на поляната и нямате под ръка скари и т.н.

И така,взимате толстолоба и го изстъргвате от люспите преди да сте го разпорили.полагате рибата по корем и с много остър нож започвате да порите рибата от горната страна през главата и по гръбнака до опашката.Разтваряте рибата като тепсия и хубаво се изчистват всички вътрешности и се измива цялата риба от кръвта и останалите люспи и така рибата е готова да се сложи на огъня.Ако имате скара,слагате я предварително в огъня да се обгори и рибата се полага да се пече задължително първо от страната от към кожата.Така,недавате възможност на месото да се залепи а и по време на печенето,месото от към вътрешната страна се втвърдява и после като се обърне,почти не залепва.Е,аз не съм пекъл на поляна,но съм правил така поне стотина толстолоба на скара и мажа скарата със сланина,но ви уверявам че ако го направите така,никога да сте яли толкова вкусен печен толстолоб :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1598
Регистриран на: Чет Ное 30, 2006 6:23 pm
Местоположение: Прованса Бате....

Re: Толстолоб , на скара и пържен

Мнение от Бисо »

Л.ВИЧЕВ- krokibg написа:Ето и от мен един начин за приготвяне на толстолоб,...... :lol: :lol: :lol:
Любо,а гадната мазнотия под кожата.....???
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него
Мнения: 6920
Регистриран на: Пон Юли 03, 2006 10:46 am
Местоположение: Пловдив

Re: Толстолоб , на скара и пържен

Мнение от krokibg »

Бисо,пробвай и тогава ще говорим за мазнотията.Да ти кажа,директно че просто когато го направиш по този начин,мазнотията просто си я отделяш на страна и продължаваш плюскането.Ако някой скоро извади толстолоб,нека да опита и ще забрави за пърженето :lol: :lol: :lol:
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч
Мнения: 1598
Регистриран на: Чет Ное 30, 2006 6:23 pm
Местоположение: Прованса Бате....

Re: Толстолоб , на скара и пържен

Мнение от Бисо »

Имам изваден,четирилитров.Стои няколко седмици във фризера и още се чудя,защо го прибрах,а то имало защо.Почвам проби,па ще пиша.Дано се похваля. :wink:
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
pesho n.zagora
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Мнения: 127
Регистриран на: Вто Сеп 23, 2008 6:05 pm
Местоположение: Нова Загора

Re: Толстолоб , на скара и пържен

Мнение от pesho n.zagora »

И аз да кажа за толупа ,след като се изчисти и филетира ,се слага в марината от 1лимон ,соев сос и счукан чесан.След 1 час хвърляш на скарата или пъжеш става невероятен .Да ви е вкусно и наздраве :drinkers: :drinkers: :drinkers: .
Аватар
tiho_roev
разбира нещата
разбира нещата
Мнения: 823
Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 12:09 pm
Местоположение: Варна
Обратна връзка:

Re: Толстолоб , на скара и пържен

Мнение от tiho_roev »

Здравейте нека из да ви предложа една рецепта за толстолоп самоче на фурна :D
Ето рецептатаза толстолоп в морска сол на фурна.

Вземаме толстолопа и го изчистваме от люспите и червата след което го измива ме със студена вода .Взависимост от големината на рибата разбъркваме смес от морската сол и яйцата (1кг-3бр яйца) за риба от 4-6 кг ще ни трябва около 5кг сол.Вземаме една плитка тава и слагаме дом.фолио на дъното след това разстиламе морската сол 1см дебелина Вземаме изцедената риба и слагаме вкорема една връзка копър и 2бр лимони срязани на половина след това я поръсва ме от вън с малко чер пипер и слага ме рибата на една страна и я зариваме с морса сол заглажда ме добре зада не се напука до като се пече .Печем на 200-220градуса за около 50 мин.когато солта започне да става златиста значи рибата е вече готова .След като извадим рибата от фурната вземаме чука за пържоли и начупваме вкаменената сол и трябва да се получи ето това Изображение
Гарнираме с пържени котежки езичета (филитирани попчета ) и зелена салата
след това казваме Изображение да ви е сладко това е от мен :D
Човек вижда , колкото знае !Човек е като самураѝски меч , или върши работа ,или е тъп.
Даѝ на умния акъл ,за да ти стане приятел . Даѝ на глупака акъл, за да те намрази .
Аватар
Поморийския
ще става разбирач
ще става разбирач
Мнения: 519
Регистриран на: Пон Мар 03, 2008 9:10 pm
Местоположение: Поморие Чикаго

Re: Толстолоб , на скара и пържен

Мнение от Поморийския »

Толуп ли е не миго хвали
ivanoff
новобранец
новобранец
Мнения: 16
Регистриран на: Чет Май 14, 2009 2:31 pm

Re: Толстолоб , на скара и пържен

Мнение от ivanoff »

Аз толстолоб-а го приготвям по следния начин:
Рибата я изчиствам и измивам добре, ако имам време я дера. Режа я на котлети. Овкусявам ги добре със солта и пипера.
В намазнена със зехтин тавичка поставям котлетите-ръся с 6-7 зърна бахар и 2 листа даф. лист. Поливам със сок от един лимон. Нареждам отгоре нарязан лимон. (Нека постои така с подправките поне 15 минути закрита вече с фолиото за печене-за да поеме от лимоновия сок).
Аз я пека на 200 градуса отгоре и отдолу около 20-30 минути, след това махам фолиото и ако е нужно запичам леко без него. Да ви е сладко(както казват в едни хитови сериали в момента :twisted: )
Публикувай отговор

Обратно към “Риболовна кухня”