Къде се намирам:
naRiba.com
Форум
Риболов Сладководен раздел Излети Къде и какво кълве в момента.с. Борец (пловдивско)?
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: с. Борец (пловдивско)?
Колега само да те попитам , това инфо тазгодишно ли е , че мисля вдругиден да отскоча дотам..oblaka написа:Лови се и на двата язовира. 5 лева такса и шарана се заплаща. каракудата е бонус. излизат шаранчета около 1,5 кг, по рядко по 2,5. каракуда има адски много. лови се предимно на плувка. за стръв бял червей или царевичка с бял.
Ей така, както си седя и си блея .... и като ми удари....
-
- новобранец
Утре сме на яз Борец както го наричат.
Инфото е че се плаща 5лв и си взимаш до 2 шарана. Каракуда Костова е free of charge - демек безплатна.
Утре ще има повече инфо.
ЗА РАВЕН БРОЙ!
Инфото е че се плаща 5лв и си взимаш до 2 шарана. Каракуда Костова е free of charge - демек безплатна.
Утре ще има повече инфо.
ЗА РАВЕН БРОЙ!
ЗА РАВЕН БРОЙ!
Привет колега. Ходи ли на язовира и какви точно са условията? 2 Шарана на пръчка, на човек, или за целия престой (дори да е 5 дни) се плаща? Имаше ли риба... въобще, дай някакви подробности. На този водоем ли му викат "Калето" или "Карето" или както му се викаше там . Гледах за този водоем в няколко предавания на Hobby TV.tarantulata написа:Утре сме на яз Борец както го наричат.
Утре ще има повече инфо.
ЗА РАВЕН БРОЙ!
Говоря за ето това -> https://www.youtube.com/watch?v=jXUYmwFVkoM" rel="nofollow" onclick="window.open(this.href);return false;
Същия язовир е по-точно са 2 .Голям и малък.Намира се до с.Борец. Асен се казва собственика,таксата е 5лв,без ограничение в пръчките.За жените е безплатно.Незнам да има нощен риболов.Доста каракуда предимно около 3-400 грама има и по голяма която предимно кълве на торен/червен.Също кълве и на царевица.Шаранчета има от 1.5 до към 2.5 (не гледаме колегите).Излиза бяла риба,шаран,каракуда,сом (рядко),щука ...това по думите на домакина.Цената е 5лв на кг за шарана,мисля че за сом-а или щука-та беше 8 лв.Парчета под кило е препоръчително да се пускат.Добро е язовирчето има доста шавари и добри местенца.
-
- новобранец
Така е колега, добро е язовирчето. Вчера бях там, за първи път, за 7 часа нямах много успех.
Гледах, че на отсрещния бряг вадеха доста. Собственика каза, че вадели шарани по 2-3 кг.
На 20м от мен един колега изкара 2 шарана, на око бяха по 5-7 кг.
Добро впечатление ми направи чистотата на водата. Нещото, което би ме спряло да отида втори път там е много много лошия път. Дупки пълни с кал и вода, не знаеш дали ако влезеш ще излезеш, въпреки това имаше доста народ, който се осмеляваше да мине, аз след 1 час обикаляне открих и друг път към язовира, който е доста обиколен, но много по-добър.
Не можах да разбера друго нещо, гледах че имаше хора от едната страна, а в същото време дойде един и ми каза че шефа не давал там да се лови???
Като цяло, мястото заслужава да се посети, особено ако се оправи и пътя.
Един камаз чакъл не е чак толкова пари, при положение, че тези пари ще се избият за отрицателно време след това.
Гледах, че на отсрещния бряг вадеха доста. Собственика каза, че вадели шарани по 2-3 кг.
На 20м от мен един колега изкара 2 шарана, на око бяха по 5-7 кг.
Добро впечатление ми направи чистотата на водата. Нещото, което би ме спряло да отида втори път там е много много лошия път. Дупки пълни с кал и вода, не знаеш дали ако влезеш ще излезеш, въпреки това имаше доста народ, който се осмеляваше да мине, аз след 1 час обикаляне открих и друг път към язовира, който е доста обиколен, но много по-добър.
Не можах да разбера друго нещо, гледах че имаше хора от едната страна, а в същото време дойде един и ми каза че шефа не давал там да се лови???
Като цяло, мястото заслужава да се посети, особено ако се оправи и пътя.
Един камаз чакъл не е чак толкова пари, при положение, че тези пари ще се избият за отрицателно време след това.
Здравейте,колеги от прочетеното от форума и информация от тук и там,нашата тайфа посети този язовир на село Борец днес,така е язовирите са два и въпреки ,че отидохме рано места нямаше на големия и бяхме принудени да отидем на малкия язовир,по думите на собственика там шараните били по-добри.Така такса е 5 лв. без ограничиние в броя на въдиците,язовирите са добри на глед с шавари и просеки.Имахме инфо че давало много каракуда от около 400 грама на горе и шарани,Равносметката е следната.За цял ден хванахме 3 каракуди на ваглерите и 2 на фидера,от 30 човека на малкия язовир се изкараха 2 шарана и то уловени от хора които 3 ден бяха там с преспиване.След обилно захранване с около 6 кг храна нямахме нито един удар.В последствие ни казаха че имало и хищник в следствие на което резултата беше 23 маломерни щуки от които само 2 над кила 4 костура по 500 грама и една бяла риба.Тъй,че колеги не знам какво точно да кажа не бих повторил.Лично мое мнение не само заради съмненията че е пълно с друга риба и хубави шарани а и пътя е ужасен.около язовира препоръчвам джип или по висок бус за мераклиите.
Днес закрих риболовния сезон на "Борчето" ,като за времето слаба работа,шаран не удари нито на царевица,нито на топче,ни на пружина ,на косъм на нищо не иска да пипа.На пружината на червен 5-6 каракуди от която 1 по добра около 5-600гр.Така ще чакаме пролетта за да разпънем кордите и евентуално палатка.Тревичката е добре и няма камънисти участъци които да пречат на излета.Тихо и приятно е ,собственика е пич и условията са що годе добри.Препоръчвам го на колегите от Пловдивския регион.
-
- новобранец
Ако си оправят и пътя, няма да има какво повече да искаме!
Иначе е много приятен водоем.
Иначе е много приятен водоем.
-
- научил се да хвърля
Ходил съм и на двата, като водоеми са добри, но хубавото е дотам.Най-много ме дразни това, че пътя не е път и, че на забраненото от шефа има повече хора от колкото от другата страна. С две думи шефа май е калпав.
Честно казано е "забранено" и дотам,дори и ти да идеш ,ще хващаш.Не се е случвало да гони.Още 1вия път които отидох беше "забранено" и от там нататък всеки път е било,но не е казал да се местим или нещо от сорта.А и незнам кое му е забраненото,като язовира е свързан или ако ще се лови на дъно точката която достигам от забранения бряг към острова се достига от острова с доста по малко разтояние.За пътя ,каза че ще го прави,наскоро между 2та язовира беше викнал багер да позапълни дупките и да направи отвори да се изтича водата,но ще стане същото ако не налее някой друг лев в баластра.За това отивам на "забраненото" и му казвам ,че няма как да стигна до остров ,стена ,гора и прочие в тая кал,дупки и че няма да нося пеш цялото оборудване.
Язовирчето е добро!Има нощен риболов и има шарани доста по-големи от 2,5.Моят рекорд там е 11 кила шаран на протеиново топче ягода и ми скъса доста по-голям.Обаче беше лятото...
-
- новобранец
Дано го оправят пътя, та догодина да му се радваме повече на този водоем.
Не съм видял някой друг да лови на топче там.Всички са на пружини и царевица."Майсторите" които редовно ходят и ловят по-големите риби,си взимат вкисната царевица (ама много вкисната) от "началника" захранват с нея (както и той) и после си ловят на нея на куршум или на косъм с повдигач.Аз пробвах на топче с вкус на месо (явно сурово) но нямах удар,пък и то беше сега скоро,не лятото.Догодина ще пробвам няколко топчета и ще видя къде има най голям успех.Дипове и прочие,но има време до тогава
И на мен ми казаха на пружина, но аз си знам моето:)a4koy написа:Не съм видял някой друг да лови на топче там.Всички са на пружини и царевица."Майсторите" които редовно ходят и ловят по-големите риби,си взимат вкисната царевица (ама много вкисната) от "началника" захранват с нея (както и той) и после си ловят на нея на куршум или на косъм с повдигач.Аз пробвах на топче с вкус на месо (явно сурово) но нямах удар,пък и то беше сега скоро,не лятото.Догодина ще пробвам няколко топчета и ще видя къде има най голям успех.Дипове и прочие,но има време до тогава