Какво е?

Подфорум за начинаещите риболовци, които тепърва навлизат в необятните пространства на риболова.

Модератор: sapuna

georgi_gopata

Re: Какво е?

Мнение от georgi_gopata »

muerter написа:
lambri написа:колега,
за мен това си е типичен РАК
Няма начин,рак ще е :D :D
Миналата година,бях заспал и тои като почнал стрьв,кука,олово,плувка.Сьбуждам се и тои таман почнал макарата :D
Аз си мисля че колегата се гьбарка с нас,с тая тема.

Защо да се гъбъркам :?: Никога не ми се е случвало и никога не съм хващал щука.
На теб не ти ли се е случвало нещо по-особено като си на излет.
Нека и други колеги се изкажат.
:prayer: :prayer: на колегите от страница 1.
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Напълно възможно да е рак в комбинация с миди.Рака придръпва живата стръв във дупката си на чийто вход има миди и съответно монтажа заминава от мидата нагоре ,това е. В природата всяко нещо си има логично обяснение ,стига да не се бъзикат с нас :axe:
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

Да, ама колегата казва, че плувката потреперила, потеглила и потънала - ракът не "дърпа" така :lol: . По-вероятно е да е неправилен монтаж и да са се изнизали оловото и плувката, но поне плувката е щяла да изплува и да се вижда. Сладващия път слагай специален повод за щука (Диканаров), пък ще кажеш после що за сътворение на природата си уловил! Носи си резервни такъми, че да вържеш отново! Пък може да извадиш и същия дзвер с твоя монтаж в устата и корема :D !
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
georgi_gopata

gogolisec написа:Да, ама колегата казва, че плувката потреперила, потеглила и потънала - ракът не "дърпа" така :lol: . По-вероятно е да е неправилен монтаж и да са се изнизали оловото и плувката, но поне плувката е щяла да изплува и да се вижда. Сладващия път слагай специален повод за щука (Диканаров), пък ще кажеш после що за сътворение на природата си уловил! Носи си резервни такъми, че да вържеш отново! Пък може да извадиш и същия дзвер с твоя монтаж в устата и корема :D !
Дай боже! :D
lambri
новобранец
новобранец

Мнение от lambri »

пплуват гадовете плуват! и аз си мислех че на повече от 10 см не могат да се отделят но след като изтеглих няколко вече нищо не може да ме изненада. има и друго- не забравяй фактора "износване на влакното".
най-лошото е че специално за водоема който визирах, раците са много и разбиват популацията на рибата. всеки от пловдив който е ходил там знае.
на слука
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Особенно ако плувката е закотвена до водорасли рака усеща и ама :smt093 ,но обикновенно на рибка пък само я прищипва ,не като на червея да го гепиш за устата :smt102
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
nikidilov
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от nikidilov »

Рака плува като риба и кълве на плувка,лично съм ги ловил на малка тройка и парченце от риба.
georgi_gopata

Ами нали рак не може да отгризе 30 см от линията а и не вярвам да е откарал стръвта в дупката си защото и при двете въдици засякох почти веднага.
И за щуката днес плувката ми беше 6 грама дали да поставя същата или да сложа 25 или 50.... :| :? :|
Аватар
vodi77
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от vodi77 »

Темата става много интересна,Раци на Щуки.
А да видим сега кой къса влакното на Гошето? :lol:
Аз пак съм за риба;;;;
борислав енчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от борислав енчев »

КАШАЛОТ :lol: :lol: :lol:
Щуката не вярвам да налапа и оловото чак.Нямам мнение по въпроса щото може и да се изложа ако кажа нещо. Но се замислям че дълбочината ти е била големичка и някое раче се е добрало до влакното. Но може и да говоря глупости разбира се.
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
georgi_gopata

дълбочината беше 1.5 метра, а там е доста по-дълбоко.Оловото беше 3 топченца-3 грама.Според мен е било щука защото и на двете въдици поведе както е описано на заглавната страница на форума за щуката. :wink: Още не съм сигурен. :(
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

Колега,сигурен ли си,че кордата ти е била в ред?!?И на мен се е случвало,но бях с метален повод,и нямаше място за съмнение,че беше късане,а не прегризване! Ако е бил някой по-"хард"костуряг?!? :drinkers:
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
georgi_gopata

И на двете корди това им беше втори излет, бяха на около 2-3 седмици-нямат месец.
Така че 99 процента са били хубави.
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

Не се доверявай,а проверявай!!!Това,че са били нови не означава,че не са били преебани /по складове и т.н./!!!
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
Аватар
rino712
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rino712 »

100пр-РАК.
Wild fur Schnuren!!!
Заключено

Обратно към “Въпроси и съвети при ловенето на риба”