Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

Какво е?
Модератор: sapuna
Re: Какво е?
muerter написа:Няма начин,рак ще еlambri написа:колега,
за мен това си е типичен РАК![]()
![]()
Миналата година,бях заспал и тои като почнал стрьв,кука,олово,плувка.Сьбуждам се и тои таман почнал макарата
Аз си мисля че колегата се гьбарка с нас,с тая тема.
Защо да се гъбъркам

На теб не ти ли се е случвало нещо по-особено като си на излет.
Нека и други колеги се изкажат.

- майсторчето страхил
- сериозен играч
Напълно възможно да е рак в комбинация с миди.Рака придръпва живата стръв във дупката си на чийто вход има миди и съответно монтажа заминава от мидата нагоре ,това е. В природата всяко нещо си има логично обяснение ,стига да не се бъзикат с нас 

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

Да, ама колегата казва, че плувката потреперила, потеглила и потънала - ракът не "дърпа" така
. По-вероятно е да е неправилен монтаж и да са се изнизали оловото и плувката, но поне плувката е щяла да изплува и да се вижда. Сладващия път слагай специален повод за щука (Диканаров), пък ще кажеш после що за сътворение на природата си уловил! Носи си резервни такъми, че да вържеш отново! Пък може да извадиш и същия дзвер с твоя монтаж в устата и корема
!

"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка
"

Дай боже!gogolisec написа:Да, ама колегата казва, че плувката потреперила, потеглила и потънала - ракът не "дърпа" така. По-вероятно е да е неправилен монтаж и да са се изнизали оловото и плувката, но поне плувката е щяла да изплува и да се вижда. Сладващия път слагай специален повод за щука (Диканаров), пък ще кажеш после що за сътворение на природата си уловил! Носи си резервни такъми, че да вържеш отново! Пък може да извадиш и същия дзвер с твоя монтаж в устата и корема
!

пплуват гадовете плуват! и аз си мислех че на повече от 10 см не могат да се отделят но след като изтеглих няколко вече нищо не може да ме изненада. има и друго- не забравяй фактора "износване на влакното".
най-лошото е че специално за водоема който визирах, раците са много и разбиват популацията на рибата. всеки от пловдив който е ходил там знае.
на слука
най-лошото е че специално за водоема който визирах, раците са много и разбиват популацията на рибата. всеки от пловдив който е ходил там знае.
на слука
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Особенно ако плувката е закотвена до водорасли рака усеща и ама
,но обикновенно на рибка пък само я прищипва ,не като на червея да го гепиш за устата 

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

- nikidilov
- ще става разбирач
Рака плува като риба и кълве на плувка,лично съм ги ловил на малка тройка и парченце от риба.
Ами нали рак не може да отгризе 30 см от линията а и не вярвам да е откарал стръвта в дупката си защото и при двете въдици засякох почти веднага.
И за щуката днес плувката ми беше 6 грама дали да поставя същата или да сложа 25 или 50....

И за щуката днес плувката ми беше 6 грама дали да поставя същата или да сложа 25 или 50....

- vodi77
- ще става разбирач
Темата става много интересна,Раци на Щуки.
А да видим сега кой къса влакното на Гошето?
А да видим сега кой къса влакното на Гошето?

Аз пак съм за риба;;;;
-
- ще става разбирач
КАШАЛОТ

Щуката не вярвам да налапа и оловото чак.Нямам мнение по въпроса щото може и да се изложа ако кажа нещо. Но се замислям че дълбочината ти е била големичка и някое раче се е добрало до влакното. Но може и да говоря глупости разбира се.

Щуката не вярвам да налапа и оловото чак.Нямам мнение по въпроса щото може и да се изложа ако кажа нещо. Но се замислям че дълбочината ти е била големичка и някое раче се е добрало до влакното. Но може и да говоря глупости разбира се.
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
дълбочината беше 1.5 метра, а там е доста по-дълбоко.Оловото беше 3 топченца-3 грама.Според мен е било щука защото и на двете въдици поведе както е описано на заглавната страница на форума за щуката.
Още не съм сигурен. 

- Димича
- ще става разбирач
Колега,сигурен ли си,че кордата ти е била в ред?!?И на мен се е случвало,но бях с метален повод,и нямаше място за съмнение,че беше късане,а не прегризване! Ако е бил някой по-"хард"костуряг?!? 

Ракията не е за малки дЯца!!!! 

И на двете корди това им беше втори излет, бяха на около 2-3 седмици-нямат месец.
Така че 99 процента са били хубави.
Така че 99 процента са били хубави.
- Димича
- ще става разбирач
Не се доверявай,а проверявай!!!Това,че са били нови не означава,че не са били преебани /по складове и т.н./!!!
Ракията не е за малки дЯца!!!!