счупи се

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

laplandeca
ще става разбирач
ще става разбирач

Re: счупи се

Мнение от laplandeca »

Това дето предложи Бутник , звучи най добре, но не съм пробвал. Аз директно си копувам нови, немам нерви да се занимавам :wink:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Лапи , като ти се счупи , направи си ремонта както ти "звучи" , аз го правя както по-долу , ако си купуваш нови а не правиш ремонти , не виждам що трябва да си чешеш езика и в тая тема :wink: :wink:
IDA написа:
IDA написа:. Цъкни една снимка на счупеното коляно- може и да се измисли някакъв ремонт :roll:
Що не постна детаилна снимка бре :twisted: :twisted: :twisted: Сега , да ти обясня някои по-тънки моменти: ако двете части не са нацепени ( те обаче , при карбоните , винаги поне малко са нацепени и се режат на 1-2 сантиметра от нацепеното) , наистина ги вкарваш една в друга телескопично ,обаче първото нещо, което отбелязваш с подходящ маркер е колко се застъпват . Може да се застъпят много - 15/20/25 и повече сантиметра( и обикновенно така става при такива дълги конуси). Такова голямо застъпване , наистина ще пре...е строя на пръта и нещо по-едро ще ти строши следващото коляно. Застъпването не трябва да е повече от 5-6 сантиметра. Ако има такъв крив момент- една част от предния край на задното парче се изрязва- с малка триъгълна пиличка , като бавно се обикаля по целия диаметър до като се пререже изцяло. Реже се НА НЯКОЛКО ПЪТИ ,по малко ,до като се напаснат тези 5-6 сантиметра застъпване. След това всичко се заглажда с пиличката , вкарваш ги едно в друго леко затегнато , капваш отгоре по окръжноста на сглобката циалит ( това е вид каноколит за гъвкави връзки) и ги натягаш здраво , като изсъхне , може да капнеш още малко по окръжноста на свръзката , въртиш и духаш до като изсъхне и си готов. Това с конците е излишно , виж -може да им метнеш един термосвиваем шлаух отгоре , за по-естетично 8) 8) 8)

п.п. правил съм такъв ремонт на осмица на колега , и "на място" ( на риболов) с пиличка от голяма нокторезачка :oops:
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

snegk написа:Аз счупих 2 дебело коляно и отрязах счупената част,след това наслоих ипоксидна смола да може да затяга и е готов.Вече няколко месеца работя така,но вече не е 8м.
Това коляно което си ремонтирал не съм убеден,че реагира,така,че няма и да разбереш промяня,а тук става на въпрос за второ коляно,след върха.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

много се извинявам ,не бех погледнал темата . мерси много за съветите .направиха ми я по същея начин както казва
колегата butnik .скъси се 5см
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

venci72 написа:много се извинявам ,не бех погледнал темата . мерси много за съветите .направиха ми я по същея начин както казва
колегата butnik .скъси се 5см
:smt023 :smt023 :smt023
Изображение
Dasi
новобранец
новобранец

Мнение от Dasi »

Може ли съвет и за моя проблем.Снощи като почиствах фидера забелязах пукнатина на втория елемент от към дебелия край.Спомних си че при последния риболов се извади този същият елемент, но без да обърна внимание тогава,продължих без проблеми да ловя риба след като отново сглобих въдицата.Явно още тогава е станала аварията.Фидера не е особено скъп шекспир 3,60 за около 60 лв.мисля .Засега само го бандажирах с тиксо , но мисля ,че това не решава проблема.До 6.12. имам време да реша проблема с ваша помощ.Мился чак тогава да ходя на риба , че от работа и ангажименти няма време.Може и да пробвам с конеца и сек.лепило ,но ако има и по - добър начин пишете.Предварително благодаря.
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”