Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Къде и какво кълве в момента.
naRiba.com

Форум

яз.гарваново
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- новобранец
- Обратна връзка:
Re: яз.гарваново
"Намериха умряла риба в хасковски язовир
Намаленият приток на кислород във водата на язовир "Гарваново" е причина за измирането на огромно количество бяла риба и езерен рак. Това установила проверка на Регионалната екоинспекция след подаден от рибари сигнал за измряла риба. Най-малко 2 милиграма кислород на литър е нужна на рибата, за да съществува, а замерените във водата стойности са близо 1,88 милиграма. Според експертите липсата на достатъчно вода във водоема и топлото време също са довели до фаталния край на двата речни вида. От екоинспекцията уточняват, че язовирът в Гарваново не се подхранва от дере и река, а само от дъждовете. При проверката не е установено наличие на взривни вещества във водата, които най-често използват бракониери."-тази информация е от 18 08 2009година.Сами си направете извода има ли смисъл да се ходи!!
Намаленият приток на кислород във водата на язовир "Гарваново" е причина за измирането на огромно количество бяла риба и езерен рак. Това установила проверка на Регионалната екоинспекция след подаден от рибари сигнал за измряла риба. Най-малко 2 милиграма кислород на литър е нужна на рибата, за да съществува, а замерените във водата стойности са близо 1,88 милиграма. Според експертите липсата на достатъчно вода във водоема и топлото време също са довели до фаталния край на двата речни вида. От екоинспекцията уточняват, че язовирът в Гарваново не се подхранва от дере и река, а само от дъждовете. При проверката не е установено наличие на взривни вещества във водата, които най-често използват бракониери."-тази информация е от 18 08 2009година.Сами си направете извода има ли смисъл да се ходи!!
тои не умира1912
Сега последно,каква е хавата там? Някой да е бил СКОРО с прясна информация? Има ли ги бабите?
TICA FAN
Баби ще има, гранция само не знам дали са тръгнали вече . Асен щеше да ходи , ама какво е направил незнам
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Като ходихме на Обручище с Васко на разузнаване. На пребиране минахме да видим каква е хавата.Язовира полупразен Корморани, корморани, риба НЕТ.Васко похвърля под кулата 1 час, но никакво движение нито на червеноперка нито на бяла риба.Аз го чаках в колата -19 градуса беше, каква риба кави пет лева.gosta написа:Баби ще има, гранция само не знам дали са тръгнали вече . Асен щеше да ходи , ама какво е направил незнам

- Don4o_62
- учете се от него
Щом има корморани, значи има и риба.Иначе на кому к-ра ще търсят там
- Бях писал по назад, че говорих с пазача.Пускали са само мрежи с големи очи,и само едро са изкарали.Дребната риба си седи,но не в това количество което беше преди.С една дума,вятър работа да ходи човек да кибичи,особено в това време.

Главната причина за стреса.... Ежедневният контакт с Идиоти 

-
- новобранец
Има останала някоя и друга рибка, но специално за бялата нещата не седят никак розово ...
От достоверен източник знам, че когато рибата се е задушила миналата година, няколко дни по ред са вадили по 2 тона бяла на ден. А според самия пазач, общо са били извадили толкова ... както и да е ... живот и здраве на пролет ще стане ясно. Иначе аз и братчеда направихме един излет на Гарвана към края на декември, като целенасочено търсехме хищник. За около 5 часа активно меткане калване нямаше ...не че това е показателно де ... А пък мирни рибки видяхме доста. Привечер имаше наистина интензивна игра по водната повърхност. Отделно от нашите впечатления, приказвах с едни "близки" на пазача. Та тия двамката си косяха все едно беха на нивата. Яко дебели тройки и маааай колкото може ... както и да е, та "колегите" споделиха, че излизали добри толостолоби ... и докато си хортувахме искараха една дърта какаруда. Хайванчето беше клъвнало на тройката с гръбната перка ...
За раците обаче е много вероятно да е настипил своего рода апокалипсис ...
... Брега около стената беше просто осеян от изгнили рачешки коруби. Това не бях просто няколко стотин рака, а бяха хиляди ... да не кажа десетки хиляди ....
Това беше положението когато аз бях там ...
наистина е много жалко ... как един язовир, който наистина имаше голям потенциал отиде по дяволите ... сега само остава да видим в кой кръг на ада се е спрял ... 
P.S. По не подвърдена информация чух, че помпите се пускали всяка вечер с цел да напълнят язовира ... но дали е верно ...

За раците обаче е много вероятно да е настипил своего рода апокалипсис ...

Това беше положението когато аз бях там ...

P.S. По не подвърдена информация чух, че помпите се пускали всяка вечер с цел да напълнят язовира ... но дали е верно ...

Вярно е за помпите , наистина го пълнят.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?