Пак за Гърция

Модератори: emo vasilev, alekst

Публикувай отговор
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Re: Риболов в Гърция

Мнение от Тедо »

червей като тоя на снимката хванахме 2-3бр на куките на дънната... но не знаех, че става за стръв... много беше противен...
velkos
новобранец
новобранец

Пак за Гърция

Мнение от velkos »

Здравейте колеги,след като изчетох всичко за риболова в гърция....и аз да кажа моят отчаян опит като рибар в гръцко.вече от месец съм в атина,и почти всеки ден обикалям околностите на атина(за запознатите...неа макри,рафина,лутца ) хвърлям на какво ли не,даже дадох 5 евро за 5червея(акробати) и нищо!а най-интересното е че невидях някой изобщо да хване.ходех както и сутрин рано,така и вечер ама нищо.тукашните аборигени не използват въдаци, а някакви ролки и хвърлят на 2 метра от брега на някакви измислени примамки и те НИЩО. ако някой има идея за какво иде реч,нека сподели.говоря за около атина.
някаде тук в сайта четох за колега който хвали язовир близо до атина на 70 км.....колега ако четеш това знай че това е вододайна зона на атина,ако те пипнат не ми се мисли какво би станало!!! :axe:
благодаря предварително на тези които ще се отзовът.
sirius3
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Пак за Гърция

Мнение от sirius3 »

Аборигените от другата страна на това море също хвърлят с някакви ролки , и аз не видях да хващат нещо :!: :lol:
п.п.Всъщност,може и ние да сме аборигените!!!
cerber
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Мнение от cerber »

sirius3 написа:Аборигените от другата страна на това море също хвърлят с някакви ролки , и аз не видях да хващат нещо :!: :lol:
п.п.Всъщност,може и ние да сме аборигените!!!
:D :D :D
Аватар
chirusa_bg
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от chirusa_bg »

Сега ще ги колонизираме и ще ги вкараме в правия път, как са живяли такива примати без нас :?: идея си нямам :lol: :lol:
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
петър василев

Мнение от петър василев »

Тедо написа:на Тасос имаше сериозни кефалчоци, ама така и не намерихме подходящата стръв...
Изображение

едно е сигурно - ядат кроасани...
http://vbox7.com/play:3ebd7be8
ПРОСТО ХЛЯБ,ИЛИ ПРЯСНА САРДЕЛА,А НА САРДЕЛА КЪЛВЪТ И МНОГО ДРУГИ РИБИ.
Teodor
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от Teodor »

Знам че за кефаловите в Гърция се прави един такъв такъм с много куку, след това се увива на една топка мокър хляб и се пуска долу и както на клипа те почват да ядат и така се хващат маи... :wink:
Дай на човек една риба и той ще яде един ден. Научи го да лови риба и той винаги ще има храна. ;)

Изображение
петър василев

Teodor написа:Знам че за кефаловите в Гърция се прави един такъв такъм с много куку, след това се увива на една топка мокър хляб и се пуска долу и както на клипа те почват да ядат и така се хващат маи... :wink:
Казва се полиангистро!Не се хващат май, а няма отърване.
петър василев

Всичко добро,само не мога да разбера,защо винаги обиждате гърците,веднъж аборигени друг примати?А ТИ Велко С,като гледам си доста запознат с гръцкия език ,доста гръцки хляб си изял и ти като мен.Мисля,че затова трябва поне да не им викаш аборигени.Както те ни уважават,така и ние тях.Мисля,че това е правилното!
avus
новобранец
новобранец

Мнение от avus »

Здравейте, чета всякакви неща ... за много риба и малко риба, октоподи, за червеи по евро, "аборигени" и всякакви други за риболова в Гърция та реших и аз да подпитам. Ноември месец (17 - 22.11.2008) ще съм там с фирмата, (http://www.oceaniaclub.gr/index.php - Халкидики) и се чудя има ли въобще смисъл да вземам въдици и такъми? Сезон ли ще е за зарган или някакви кефалови риби тогава или не? И ако има някаква местна риба, на която и е сезона тогава, бихте ли ми дали съвет за стръв, име на рибата и техника на ловене.... евентуално монтаж. Виждам, че във форума има хора които явно живеят там, такива които са запознати с фауната и дори с цените на стръвта....но всички мнения ще са от полза.
Благодаря Ви предварително. :wink:
петър василев

Здравей,avus .Аз живея на доста километри от там ,където ще ходиш,но мога малко да ти помогна.Сега е сезона мога да кажа на почти всички риби.С една дума сега есезона на най добрия риболов.Има много видове стръв,но най икономичната е т.н. цуцуни (почти всички риби кълват на него).При нас на Крит е 1,5-2,00 евро на Халкидики трябва да е по ефтино.Този червей е с големина до 15 см.Нарязваш го на кръкчета и го нанизваш на куката.Червея е твърд ине могат да го свалят лесно от куката.Лови се на дъно.Друга хубава стръв е акроватис.Той се продава в кутийки с15 до 20 червея. Тук кутийката е 5 евро .С него можеш да ловиш на дъно ,става и за заргана.Друга стръв е т.н. каравидаки (трепач),това са малки рачета.Те се продават живи.Обаче!!!!!!!!!! много са скъпи.Трябва да си сигурен,че там където отиваш има риба.Ако яде рибата ще я потрошиш.Друга стръв е т.н. фарао.Много добра и много скъпа стръв.Този червей достига до половин метър дължина.Пак се лови на дъно.Най икономично е да ловиш кефали.Купуваш си полиангистро и един пресен хляб и хайде за риба.Хляба го нарязваш на парчета( не много големи) и просто ги увиваш на полиангистрото. Може и на дъно и без никаква тежес.(да плува от горе).Това мисля,че ти е достатъчно за сега.Като се върнеш ми задай въроси на които да мога да ти отговоря конкретно.НАСЛУКА И ПРИЯТНО ПЪТУВАНЕ.ВНИМАВАЙТЕ ПО ПЪТЯ! :wink:
avus
новобранец
новобранец

Мнение от avus »

Благодаря за изчерпателния отговор, колега vasilev. Сега ще си направя списък със стръвта, която ми изброи. Ще си ги намеря и как се пише на гръцки, че дори и да не го кажа както трябва да мога да го покажа в магазина....Гугъл е велик!!! За пътуването....дано да е приятно...хотела изглежда супер, дано случим на време.
Благодаря още веднъж :D
Аватар
Kroumoff
научил се да хвърля
научил се да хвърля
Обратна връзка:

Мнение от Kroumoff »

Късно я видях тази тема.

Под хотела на плажа преди 2 години лових много саргос на потъваща бомбарда и бял червей.

Зарган трябва да има в момента също, да не говорим за другите гадове, дето папкат заргана за закуска.

Иначе около пристанището има места.

Напиши кво си направил, ако не сте запили сериозно.
Catch & Release Club
Аватар
stih
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от stih »

Това "хванах" на пристана в Кавала миналата сряда:
Изображение
петър василев

stih написа:Това "хванах" на пристана в Кавала миналата сряда:
Какво е това :shock: Нищо не се разбира :roll: :?:Някакъв боклук ли е :?: :?: :rolleyes:
Публикувай отговор

Обратно към “Информация за местата за риболов по морето”