Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

Пак за Гърция
Модератори: emo vasilev, alekst
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: Риболов в Гърция
червей като тоя на снимката хванахме 2-3бр на куките на дънната... но не знаех, че става за стръв... много беше противен...
Пак за Гърция
Здравейте колеги,след като изчетох всичко за риболова в гърция....и аз да кажа моят отчаян опит като рибар в гръцко.вече от месец съм в атина,и почти всеки ден обикалям околностите на атина(за запознатите...неа макри,рафина,лутца ) хвърлям на какво ли не,даже дадох 5 евро за 5червея(акробати) и нищо!а най-интересното е че невидях някой изобщо да хване.ходех както и сутрин рано,така и вечер ама нищо.тукашните аборигени не използват въдаци, а някакви ролки и хвърлят на 2 метра от брега на някакви измислени примамки и те НИЩО. ако някой има идея за какво иде реч,нека сподели.говоря за около атина.
някаде тук в сайта четох за колега който хвали язовир близо до атина на 70 км.....колега ако четеш това знай че това е вододайна зона на атина,ако те пипнат не ми се мисли какво би станало!!!
благодаря предварително на тези които ще се отзовът.
някаде тук в сайта четох за колега който хвали язовир близо до атина на 70 км.....колега ако четеш това знай че това е вододайна зона на атина,ако те пипнат не ми се мисли какво би станало!!!

благодаря предварително на тези които ще се отзовът.
Re: Пак за Гърция
Аборигените от другата страна на това море също хвърлят с някакви ролки , и аз не видях да хващат нещо

п.п.Всъщност,може и ние да сме аборигените!!!

sirius3 написа:Аборигените от другата страна на това море също хвърлят с някакви ролки , и аз не видях да хващат нещо![]()

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Сега ще ги колонизираме и ще ги вкараме в правия път, как са живяли такива примати без нас
идея си нямам

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
ПРОСТО ХЛЯБ,ИЛИ ПРЯСНА САРДЕЛА,А НА САРДЕЛА КЪЛВЪТ И МНОГО ДРУГИ РИБИ.Тедо написа:на Тасос имаше сериозни кефалчоци, ама така и не намерихме подходящата стръв...
едно е сигурно - ядат кроасани...
http://vbox7.com/play:3ebd7be8
-
- научил се да хвърля
Знам че за кефаловите в Гърция се прави един такъв такъм с много куку, след това се увива на една топка мокър хляб и се пуска долу и както на клипа те почват да ядат и така се хващат маи... 

Казва се полиангистро!Не се хващат май, а няма отърване.Teodor написа:Знам че за кефаловите в Гърция се прави един такъв такъм с много куку, след това се увива на една топка мокър хляб и се пуска долу и както на клипа те почват да ядат и така се хващат маи...
Всичко добро,само не мога да разбера,защо винаги обиждате гърците,веднъж аборигени друг примати?А ТИ Велко С,като гледам си доста запознат с гръцкия език ,доста гръцки хляб си изял и ти като мен.Мисля,че затова трябва поне да не им викаш аборигени.Както те ни уважават,така и ние тях.Мисля,че това е правилното!
Здравейте, чета всякакви неща ... за много риба и малко риба, октоподи, за червеи по евро, "аборигени" и всякакви други за риболова в Гърция та реших и аз да подпитам. Ноември месец (17 - 22.11.2008) ще съм там с фирмата, (http://www.oceaniaclub.gr/index.php - Халкидики) и се чудя има ли въобще смисъл да вземам въдици и такъми? Сезон ли ще е за зарган или някакви кефалови риби тогава или не? И ако има някаква местна риба, на която и е сезона тогава, бихте ли ми дали съвет за стръв, име на рибата и техника на ловене.... евентуално монтаж. Виждам, че във форума има хора които явно живеят там, такива които са запознати с фауната и дори с цените на стръвта....но всички мнения ще са от полза.
Благодаря Ви предварително.
Благодаря Ви предварително.

Здравей,avus .Аз живея на доста километри от там ,където ще ходиш,но мога малко да ти помогна.Сега е сезона мога да кажа на почти всички риби.С една дума сега есезона на най добрия риболов.Има много видове стръв,но най икономичната е т.н. цуцуни (почти всички риби кълват на него).При нас на Крит е 1,5-2,00 евро на Халкидики трябва да е по ефтино.Този червей е с големина до 15 см.Нарязваш го на кръкчета и го нанизваш на куката.Червея е твърд ине могат да го свалят лесно от куката.Лови се на дъно.Друга хубава стръв е акроватис.Той се продава в кутийки с15 до 20 червея. Тук кутийката е 5 евро .С него можеш да ловиш на дъно ,става и за заргана.Друга стръв е т.н. каравидаки (трепач),това са малки рачета.Те се продават живи.Обаче!!!!!!!!!! много са скъпи.Трябва да си сигурен,че там където отиваш има риба.Ако яде рибата ще я потрошиш.Друга стръв е т.н. фарао.Много добра и много скъпа стръв.Този червей достига до половин метър дължина.Пак се лови на дъно.Най икономично е да ловиш кефали.Купуваш си полиангистро и един пресен хляб и хайде за риба.Хляба го нарязваш на парчета( не много големи) и просто ги увиваш на полиангистрото. Може и на дъно и без никаква тежес.(да плува от горе).Това мисля,че ти е достатъчно за сега.Като се върнеш ми задай въроси на които да мога да ти отговоря конкретно.НАСЛУКА И ПРИЯТНО ПЪТУВАНЕ.ВНИМАВАЙТЕ ПО ПЪТЯ! 

Благодаря за изчерпателния отговор, колега vasilev. Сега ще си направя списък със стръвта, която ми изброи. Ще си ги намеря и как се пише на гръцки, че дори и да не го кажа както трябва да мога да го покажа в магазина....Гугъл е велик!!! За пътуването....дано да е приятно...хотела изглежда супер, дано случим на време.
Благодаря още веднъж
Благодаря още веднъж

- Kroumoff
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Късно я видях тази тема.
Под хотела на плажа преди 2 години лових много саргос на потъваща бомбарда и бял червей.
Зарган трябва да има в момента също, да не говорим за другите гадове, дето папкат заргана за закуска.
Иначе около пристанището има места.
Напиши кво си направил, ако не сте запили сериозно.
Под хотела на плажа преди 2 години лових много саргос на потъваща бомбарда и бял червей.
Зарган трябва да има в момента също, да не говорим за другите гадове, дето папкат заргана за закуска.
Иначе около пристанището има места.
Напиши кво си направил, ако не сте запили сериозно.
Catch & Release Club
Това "хванах" на пристана в Кавала миналата сряда:

Какво е товаstih написа:Това "хванах" на пристана в Кавала миналата сряда: