Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

ВЗИМАЙТЕ РИБЕТА И БЕГОМ НА ЧЕПИНЦИ ЗА СОМ
Re: ВЗИМАЙТЕ РИБЕТА И БЕГОМ НА ЧЕПИНЦИ ЗА СОМ
петък,събота и неделя.0887354111kolev написа:на чепинци има със сигурност две сомчета. ако са оцелели де.
сарафов, кога ще ходиш пак, за да хосим заедно?
Чаушана са лови на тиливизор,майна.
Леле ще го разкъсате човека!Ами като няма сом не го търсете.А колега Сарафов защо ги отваряш?Тука се пишат какви ли не щуротии.Преди 2г. се писа че няма и платика,нали.А то какво излезе....
Ами казвам си думата. На Чепинци има сомове от доста години, но популацията е доста по-малка от тази в Негован. Последно там хванах маломерно сомче през 2002 година на стръв червеноперка и монтаж за бяла риба. Това беше доста преди наводненията през 2005. Това, че рядко се ловят сомове в Чепинци е понеже не се ползва подходящата стръв и монтажи целенасочено. Миналата година като беше дискусията за платиката в Чепинци, пак ви казах, че я има от години и защитих колегата, който пусна темата. Скоро с колегата ЧПС обиколихме с лодка и сонар Чепинци и точно в характерните ями и в средна вода се виждаха яки риби, за жалост не можеха да се определят по вид, но си струва да се опита с подходящата стръв за сом - попово прасе, линееш рак, вмирисани карантии, пърлени врабчета и други деликатеси.Поборников написа:Бих искал Доцента да си каже думата за сом на Чепинци,аз имам само 10-12 излета там но за сом несъм чувал някой да е хващал, но е напълно възможно след наводненията 2003г. да се е заселил там.
През уикенда мои приятели бяха на съседния Негован и на земни червеи извадиха три маломерни сомчета на плувка, естествено рибите са били пуснати.
Наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
- Диканаров
- кандидат преподавател
Кольо, с Чавдар вероятно сте засекли шараните над 10-15кг. В дупките покрай подводния хребет ги имаше и вероятно ги още има. Само че сега драгата заръфа хребета от едната страна и рибата може да се е пораздвижила. Интересно ми е какво мислиш за единадесет сома от 2.5 до 5кг за три поредни излета и за единадесет бели риби с пак прилични размери от 1.5 нагоре. Това ми е съмнително. Иначе може да има някое соме пуснато от колега или някое влязло с водата от Огняново. Но при стотина коли около Чепинци в събота и неделя и два пъти по-толкова въдици замятани на рибка или на пружина и да не се чуе за един сом от 1.5кг. Аз поне за десетилетия не съм видял или чул за такъв улов. А ти знаеш аз ловя предимно на рибка. И изведнъж 11бр. от нов колега, за 3 излета. Повече от странно и малко вероятно. Но дано да се появи и такава риба. Ще е добре! Още нещо да споделя с Вас всичките. На Казичане, до като пуснат сом имаше огромно количество раци. После сомът ги обра само за година. А помните ли какви раци имаше на Чепинци до 2005г. Ако имаше толкова сом щеше да ги обере и да станат по-10-15кг. 

Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Колега вече сме вторник пиши,какво стана имали още сомове и т.н.sarafov написа:петък,събота и неделя.0887354111kolev написа:на чепинци има със сигурност две сомчета. ако са оцелели де.

Никога на колене пред когото и да е.
- CERRUTI
- сериозен играч
Ти пък много бързаш.....той колегата пише за следващия уикенд........joroNH написа:Колега вече сме вторник пиши,какво стана имали още сомове и т.н.

Вярно,извинявам се за грешкатаCERRUTI написа:Ти пък много бързаш.....той колегата пише за следващия уикенд........joroNH написа:Колега вече сме вторник пиши,какво стана имали още сомове и т.н.

В петък тръгвам колега а решиш ли имаш ми телефона да те насоча точно каде съм.Ако има промяна ще ти пиша,че ме навиват за дунаваjoroNH написа:Колега вече сме вторник пиши,какво стана имали още сомове и т.н.sarafov написа:петък,събота и неделя.0887354111kolev написа:на чепинци има със сигурност две сомчета. ако са оцелели де.
Чаушана са лови на тиливизор,майна.
- 6tukara
- ще става разбирач
Българина е свикнал око да види ръка да пипне до тогава всичко е в мечтите. А за сомовете във всички баластриери около София има сом но популацията и минимална и се ловят единични екземпляри а 11 сома за три дни ...... нека всеки според знанията си прецени дали е възможно и то на водоем където се мрежари постоянно
АКО ИМА РИБА И НА БАСТУН, ЧЕ СЕ ХВАНЕ
Май вече е ясно,къде ще ходиш за рибаsarafov написа: В петък тръгвам колега а решиш ли имаш ми телефона да те насоча точно каде съм.Ако има промяна ще ти пиша,че ме навиват за дунава

-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
толкова нелепо и учудващо звучи всичко горепосочено,че като нищо може да е истина 

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".