Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Зарганата
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
аре, ве, и ти голям разбирач стана на фотографията...batmilen написа:Дуруме, като си взема Пентакса дето ми го препоръча Доктора ще видиш какви снимки ще праскам...отлични риби хващаш ама с тоя телефон дето ги "кадросваш" им сваляш имиджа на половина...
ми те да не са за изложба...моите снимки...к'во да правя като ловя с една ръка и с другата снимам, а

резолюцията е 640/480 - а компресията, в която се записват в тел. явно е голяма - за да се поберат в паметта - какво искаш тогава от един *.jpg

Абсолютна невъзможност е да снимам с тел. "в контра" - светкавицата му е слаба до 2м. - а трябва подсветка, за да получат характерния израз обектите без да е за сметка на фона. Аз обаче снимам настроението-мигът, фокусирал в себе си цялото действие...една снимка не е нужно да бъде ЯСНА и ОСВЕТЕНА с наситени цветове като картинка от футболен мач по телевизията - за да носи стойности, ама кво да ти обяснявам....това можем да си го говорим с Доктора само...
...затуй не ми пука, че някой ми критикува снимките, аз ги знам какви са. Вземи си апаратче и снимай - тогава да видиш к'во та прая...тебе и другите щракатели с принизената изобразителна култура.
p.s.
Да ама т'ва е форум за Р И Б О Л О В - затова няма да го направя никога
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Дуруме ти на " поп тълкуваш евангелието"...аз навремето съм посещавал кръжок по фотография в пионерския дом,първите снимки ги вадех на Упа 5 а снимах с ФЕД...видях"академичните" снимки,ти к'во с крак ли идскаш да ги снимаш рибите та да ти са свободни ръцете...МАЙТАП бе Митя...щом можеш да хващаш , ще можеш и да снимаш...то на калпавия моряк и водораслите му пречат...айде иди най-после си вземи един свестен апарат,то и с някой китайски ще станат по-добри снимки...Подсветка му трябвало ами свети...и снимай...Не стига ,че рибата"ври" при вас ами... една свясна снимка няма за форума.

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
хе ...хе...хе...batmilen написа:Дуруме ти на " поп тълкуваш евангелието"...аз навремето съм посещавал кръжок по фотография в пионерския дом:

Вярно е, ама Deli е виновен, (но и аз вече не искам да те дразня - съвестно ми е как не дава при Васbatmilen написа:..Не стига ,че рибата"ври" при вас ами
... една свясна снимка няма за форума. :

Да знаеш по мириса на Морския вятър мога да я усетя...ще кълве ли или няма да кълве...абе ти си чак...като оная работа - ши бутне или нема да бутне

и накрая виж кво съм ти писал във другия форум - Манията :
durumov написа:айде...да направиш дебюта за 2005...една-две човки няма да ти дойдат никак лошо
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Видах и четох,четох и се дивих...бре голям късмет сте ударили...ако не ми мине котка път от 15 агуст до 27 септември включително съм в гоооляма отпуска...затова бързам сцифровото фото,да съм готов за подвизи и снимки ...ако не си взема нов фотоапарат ще карам със старите имам 3 ама 2 от тях са още от Брежнево време...някакси не върви,всеки път със светломера в ръка да щъкам около улова...Накрая и аз ще ги нащракам с телефоните...Как е кракът ти оправили се от последното премеждие???
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
абе понаболява ме...не мога да стъпвам уверено и стабилно с него... все пак трябва време да отмине травмата, ама аз не се спирам и затова ще ме влече двойно....аз си знам всяка година съм така поне с единия крак за 1 мес. време...сега късмет по рано ме споходи, така за кака Зара след 15.08 - ще съм си минал от реда...batmilen написа:...Как е кракът ти оправили се от последното премеждие???

Колеги,
Интересно ми е какъв е критерия по който се дават тези -Заргански Черни Пояси /виждам,че някои от вас го притежават/.И откаде да взема един за 6 годишния ми син,който тази година на морето хващаше м/у 50-60 заргана всеки ден/само един дан се изложи с 37 бр./Да си призная
не съм много наясно с морския риболов/единствените морски риби който
познавам са-попчето,скумрията,паламуда и заргана които бях виждал в МЕТРО/и не знам това да ли е добър улов.
Интересно ми е какъв е критерия по който се дават тези -Заргански Черни Пояси /виждам,че някои от вас го притежават/.И откаде да взема един за 6 годишния ми син,който тази година на морето хващаше м/у 50-60 заргана всеки ден/само един дан се изложи с 37 бр./Да си призная
познавам са-попчето,скумрията,паламуда и заргана които бях виждал в МЕТРО/и не знам това да ли е добър улов.
- wohim
- научил се да хвърля
Бравусhozi написа:Колеги,

Това е радващо, че идва младо попълнение, за смяна не говорим .
Само не стана ясно къде е мястото, където си ги начесъл така.
Обаче дали не се майтапиш за това, че синът ти е майстора. Като ти гледам пръчката ми се вижда тежичка за него и си мисля че не може да замята навътре. Ако ти хвърляш и малкия засича - Тогава ОК