Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Шаран,черна мряна, балканка и клен!
-
- научил се да хвърля
- Обратна връзка:
Re: Шаран,черна мряна, балканка и клен!
Браво Доценте...както винаги....Който си го може - си го може

Имаш крава - пиеш мляко , нямаш крава - пиеш ...уиски
Поздрави за отличният улов!В кой район се намират тези реки - шаранова и пъстървова?Преди 7-8 години баща ми претърпя ПТП със старата баба Лада(падна по капак в река,но слава на Бог тате се пребра жив и здрав),та от колата нямаше нищо откраднато освен двете ни пръчки - моята и на тате,а татковата беше абсолютно същата като на майстора риболовец в тази тема - Д.А.М. с червено под водачите и с макаричка Д.А.М - 1:1 с въдицата на една от снимките тук.Знам,че е налудничаво,но все пак ме човърка да попитам от къде сте се сдобили с нея
.
Бъдете здрави и наслука на всички!

Мистър Воблер--разрешава проблеми всякакви!
-
- научил се да хвърля
Добър улов, колега. А за колегата отгоре ще му кажа, че сигурно 80% от по-старите риболовци имат тая комбинация такова телескопче ДАМ с макаричка на същата фирма, или поне са я имали някога 

vells написа:БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!

I am needed on the nature, as well she of me ! Just keep her...
Да дам някои пояснения. Това телескопче ДАМ, 2,70 метра и макаричката ДАМ са на Васко, който ме водеше по пъстървовата река.Той има поне двадесет най-различни въдици и всичките са купувани от магазини. За да мога да снимам, докато скитахме из джендемите аз не бях разпънал моята въдица и замятахме само с неговата на смени. Чак на широкото при бента, където хванах двете пъстърви - това беше вече с моята въдица, която ви показвам по-долу заедно с рибите:V.Meshkov написа:Поздрави за отличният улов!В кой район се намират тези реки - шаранова и пъстървова?Преди 7-8 години баща ми претърпя ПТП със старата баба Лада(падна по капак в река,но слава на Бог тате се пребра жив и здрав),та от колата нямаше нищо откраднато освен двете ни пръчки - моята и на тате,а татковата беше абсолютно същата като на майстора риболовец в тази тема - Д.А.М. с червено под водачите и с макаричка Д.А.М - 1:1 с въдицата на една от снимките тук.Знам,че е налудничаво,но все пак ме човърка да попитам от къде сте се сдобили с нея.

Ето вижте през какви места се провирахме!

Със същата тази въдичка 2,10 м, хванах и моя шаран на гьола, пак на кука №10 и плувка 1 грам, която се вижда на снимката с пъстървите и рулетката, но просто бях разсредоточил трите съчми, а на реката ги бях групирал. Това китайско телескопче купих за 7 лева миналата година от магазина на колегата Бразилиан преди Сточна гара. Макарата също е Дам отпреди 15 години и в момента е с повреден бигел, но и така лови, защото авансът е добър.
И реката, и микроязовирчето с шараните са в Ботевградския регион, но точно местоположение не давам, защото и без това там вилнеят едни от най-гнусните бракониери. Последната мода е да млатят със страшна сила по камъните в реката с вария /десеткилограмов чук/, рибата под камъка се зашеметява и я обират до шушка

Надявам се никой да не ми се разсърди, че не откривам местоположението, аз още миналата година обяснявах този въпрос.
Наслука!
Мъдете здрави,
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"
па другото ще се оправи!
Риболовна академия "Негован"