Къде се намирам:
Рибите
За рибите по света и у нас
naRiba.com

Форум

клен ли е(кефал)?
Модератор: emo vasilev
- chestarfield
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: клен ли е(кефал)?
чисто породисто кефалче или кленче както на много места го наричат.карабалъка е по тъмен и наи лесно се познава във тигана има много повиче кокали. морунаж "алай" които е хващал знае че ниама нищо общо със кефала.Geno_Altanov написа:Също така има и черни перкиfishingmania написа:оранжеви до червеникави перки. Според мене си е малко карабалъче/клен/кефал както искаш му казвай.
-
- учете се от него
Кефал , ама що му е такава опашката... пооплешивяла ми се вижда в средата. И като се пускат такива теми с повишена трудност , " за 5 точки" , барем снимките да са макроснимки та да се определи бързо къф е тоя пършивец в тавичката
Че и от горе , точно зад главата е "издялкан" по някаква схема- предполагам мрежарска , пък после "каква е тая риба"- ми на Домлян пролетта имаше бабушки със шарки на "квадратчета" ( "око" 4 х 4 см.) Ясно и очевадно се виждат следите от мрежа започващи от края на главата и надолу по хрилната дъга- или аз лошо виждам при макроснимката , или то така изглежда

-
- научил се да хвърля
Добре си виждаш, хлътнал е и отдолу, това е улов на цапало 

-
- учете се от него
Възможно е и е много вероятно това да е и бабушка ( тъмното петно в горния край на ириса на окото , формата на тялото и цвета на перките)- във всички случаи това е "риба- инвалид" , по щастлива случайност е оцеляла след сблъсък с мрежест уред и е трудно определяема. В първия момент изглежда като кефле , обаче може и да не е- просто хайвана е оцелявал и вегитирал до като е дошъл момента да се увековечи на страниците на форума
Ето това са следи и последствия от мрежа или друго подобно изделие , вероятно от преди 1-2 години , значи "окото" сигурно е било 3 х 3 или 2.5 х 2.5см.

Ето това са следи и последствия от мрежа или друго подобно изделие , вероятно от преди 1-2 години , значи "окото" сигурно е било 3 х 3 или 2.5 х 2.5см.

а така. морунаж бешеkosiol написа:Според мен рибата е кефал(клен), а относно карабалъка това е тъй наречения морунаш.
-
- вече хвърля и на тежко
- Обратна връзка:
умни сте ,ама следите са може би от металения живарник
ясно съм написал ,че е хванат на бял червей

-
- учете се от него
Тия следи не са от сега , преди е бил хващан с мрежа и се е измъкнал. Хващал съм бабушки с подобни деформации или направо с прясни рани по Домлян и на Душанци.kalcho написа:умни сте ,ама следите са може би от металения живарникясно съм написал ,че е хванат на бял червей
Чист клен (кефал)... распера когато е малък е по-лесно да го сбъркаш с уклей, а тялото на морунажа не е така вретеновидно. Опитайте на блесна или изкуствени мухи за по-едри. Наслука!
...
Последно промяна от Diman на Вто Авг 25, 2009 4:57 am, променено общо 1 път.
- Румбата
- разбира нещата
Клен , ама друг път ! Може някои от дядовците му да е бил клен ! Не че мога да кажа каква е тази кръстоска ама не е клен ! Ако е клен е много видоизменен и не съм виждал такъв !!! 

Търсете рибата , не чакайте нейното благоволение !!!
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Мен си ми мяза на кефалче.Съмнения могат да бъдат породени единствено от бледо оцветените коремна и анални перки.Вариант да не е кефал е да е въпросната риба карабалък.
Между морунаша и алая има разлика,защото алай се казва на скобара.Незнам само дали морунаша не е карабалък.
Тези видове риби са далеч от кефала.При големите кефали,които съм хващал перките са много ярко червено-оранжеви,с по-големи размери.При по-малките кефалчета перките са по-малки и по-бледи.
При карабалъка с съвсем тъмни,без значение от размера.
Между морунаша и алая има разлика,защото алай се казва на скобара.Незнам само дали морунаша не е карабалък.
Тези видове риби са далеч от кефала.При големите кефали,които съм хващал перките са много ярко червено-оранжеви,с по-големи размери.При по-малките кефалчета перките са по-малки и по-бледи.
При карабалъка с съвсем тъмни,без значение от размера.

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
- велчев62
- ще става разбирач
Ба-бу-шка е ,нищо общо с кефала.
Колегата,като го е заснел трябвало да отвори устата

-
- учете се от него
велчев62 написа:Ба-бу-шка е ,нищо общо с кефала.