Шаран на хляб

Модератор: sapuna

jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Re: Шаран на хляб

Мнение от jporlando »

ДА! Естествено ,хляб,жито,торен,бял,пинки,стиропор,царевица,кюспе и т.н. :lol:
rikosheth
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от rikosheth »

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Намерено някъде из нета преди време. Работи ли в БГ, как мислите? :wink:
Изображение
LIFE'S A GAME FISHING IS SERIOUS
Аватар
Димича
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Димича »

А някой експериментирал ли е,и може ли да каже кой вид/тип хляб е по-уловист?
Ракията не е за малки дЯца!!!! :)
veso
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от veso »

Такъв монтаж с хляб на косъм не бях виждал - сигурно ще работи, но проблем ще е според мен това че дребосъка ще осмуче хляба много бързо .
Верния път е най-къс!
Ludia
новобранец
новобранец

Мнение от Ludia »

дори да не го изсмуче дребосъка, хляба ще се разкисне, и едва ли може да престои дълго във водата.....
NiKiTyYy
новобранец
новобранец

Мнение от NiKiTyYy »

Относно каракудата дали калве на хляб батка каракудата квот да и сложиш ще кълве стига да има риба там където си де :D аз съм фащал каракуда на дъвка :D
stich
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от stich »

NiKiTyYy написа:Относно каракудата дали калве на хляб батка каракудата квот да и сложиш ще кълве стига да има риба там където си де :D аз съм фащал каракуда на дъвка :D
На парче станиол от цигари :D
Изображение
ti6ofish
новобранец
новобранец

Мнение от ti6ofish »

Това със зъмбата не трябва ли със сухари да става
:smt017
Аватар
Elfi
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Elfi »

Та значи , на един платен гьол преди 2-3 години , няколко часа по стандартния начин не успяхме да уловим нищо, а гьолчето гъмжеше от шаран ! Но плуваше отгоре, беше адска жега ! Естествено е кат искаш да хванеш, да се замислиш мъничко как да надхитриш рибата :wink: и да намериш начина :idea: На кордата след преработката остана само кука, на нея огромна троха хляб, откъсната от филията от обяд, стисната от едната страна, а другата част да остане пухкава и айдеее - у водата! Водоема е адски малък и рибата въртеше в кръг на бавни обороти, припича се на слънце, и кат стигна до трохата, моментално я засмука ! Около 3-те кг беше . Та така, бях си казала, че ще се прибера с шаран , и го направих :wink:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Изображение

Пак така със дзамбата, обаче не от средата а от коричките- няма осмукване и няма падане :idea: . Взема се цял ненарязан хляб с възможно по-жилави кори. Реже се на дебели филии и се свалят само корите; режат се на две части. Намокря се един пешкир и се поизцежда така че да не тече вода от него; корите се увиват в пешкира за около 1-1.5 часа. Вадят се, след като вече са поели достатъчно влага и яко се разточват на равна повърхност(дъска, маса) с дебела точилка или стъклена бутилка; пак се увиват в пешкира, пешкира се слага в полиетиленов плик и плика в хладилника- това, вечерта преди риболова. Изчукването на кръгчетата се прави на място на водоема, като трябва да се носи и подходяща подложка или на капака на баката(ако е плосък) . Дзамби с разни диаметри съм си направил от стара телескопична антена на радиоприемник.

8)
Изображение
tgospodinov
новобранец
новобранец

Мнение от tgospodinov »

Колеги а бе да ви питам.Гледах едни филмчета как шараните засмукват стъвта и я изплюват.Монтажа беше на косъм.Но не можах да разбера каква беше стръвта .Нещо бяло приличащо на топка хляб.Възможно ли е монтаж на косъм с месен хляб?
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

tgospodinov написа:Колеги а бе да ви питам.Гледах едни филмчета как шараните засмукват стъвта и я изплюват.Монтажа беше на косъм.Но не можах да разбера каква беше стръвта .Нещо бяло приличащо на топка хляб.Възможно ли е монтаж на косъм с месен хляб?
Да само,че се вързва малка пужинка на косъма. :wink:
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
legolata
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от legolata »

колеги цяло лято ловя шарани почти изцяло на хляб.ето и моя начи.намокри си средата на хляба,изстискай я и я остави настрана.докато разгънеш и се разтовариш,хляба ще е готов.аз ползвам куки от №5 до №3.чупиш парченце от накиснатия хляб,ама да е толкова голямо,че да закрива куката от до.да не се вижда абсолютно нищо от нея.парченцето е с формата на цилиндърче.ако шарана играе по повърхността,вземаш кората,закачаш я на кукака,вдигаш всички уловца почти до плувката(на 5 сантиметра от нея) и хвърляш на мястото,където играе шарана.плувката не се гледа.гледаш кората и като видиш,че засмуче,подсичаш.понякога се случва шарана да засмуче много бързо и кората да не е мокра,при което само ще я откачи от куката.с една кора караш по 5 минути максимум.закачаш я през средата.но на кора може и некой амур да ти удари.а колкото до средата на хляба-можеш да караш и по половин час,без да го сменяш.и не оставяй омесения хляб директно на слънцето,щото ще стане една голяма кора.дано да съм бил полезен :)
Изображение
Нека вали,нека вей,ич на уя да ти ней!
golden-retriever
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от golden-retriever »

сипваи в хляба ванилия ! 2ст е
Ribko
фен клуб-скобар

Мнение от Ribko »

Аз ловя на снежинка и троха - шаран и каракуда главно :)
''Голямата риба е прекалено ценна, за да бъде улавяна само по един път!''
С ЩЕКА И МАЧ, ПАК СЪМ СИ НЕМОЖАЧ !
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на мирни риби”