Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Риболовни такъми
naRiba.com

Форум

Проблем с плувки
Модератор: sapuna
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Re: Проблем с плувки
Като спра да ги виждам ,ставам "дънар" 

Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- кандидат преподавател
IDA,начи проблема не е във величината на минус еди колко си.Просто ти трябват точни очила -аз от 20 години съм с -4,на едното зъркало и с -4,5 на другото.Ама с очила за 275 кинта с органични,хелиоматик,олекотени,майна си райна и пр.стъкла ,с надлежния диоптър и фокус,и най-тънките антени се скиват от сякво разстояние,даже и при лоша светлина.Е,в твърд калъф още два броя готови очили -едните в жабката на колата,другите в риболовската раница,просто за всеки случай и 200%-на готовност за риболов и--с всекакви плувки на дистанция работим.
Слагам следващата и след 15минути пак счупена,тогава какво правя,и да ти еба кефа като сменям плувки цял ден.Не е ли по-добре да си ги направя както трябва.Даже отрязах антените и на новите и боднах нови и сега наистина си правя кефа като знам,че съм отстранил един проблем предварително.INCUBUS написа:Заслужава ли си бургиенето и прочие смяна на антената?На това му се вика "икономията е майка на мизерията".Слагаш следващата плувка и продължаваш кефа,а строшеното прибираш и при връщането си в твоето си населено място,го поверяваш на грижите на кмета,т.е.грейваш го с другия боклук в контейнера за смет.
КЪЛВЕ ВЧЕРА И УТРЕ, ДНЕС НЕ ЩЕ
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Шеки,ама тия плувки много платишки,бе бате.Работи добре на повдигане.shekira написа:Слагам следващата и след 15минути пак счупена,тогава какво правя,и да ти еба кефа като сменям плувки цял ден.Не е ли по-добре да си ги направя както трябва.Даже отрязах антените и на новите и боднах нови и сега наистина си правя кефа като знам,че съм отстранил един проблем предварително.INCUBUS написа:Заслужава ли си бургиенето и прочие смяна на антената?На това му се вика "икономията е майка на мизерията".Слагаш следващата плувка и продължаваш кефа,а строшеното прибираш и при връщането си в твоето си населено място,го поверяваш на грижите на кмета,т.е.грейваш го с другия боклук в контейнера за смет.
Използвам ги точно на повдигане.В момента ловя само на сладка царевица,съчмите групирани и повода с куката плътно на дъното.Опитвам се да елиминирам дребната риба.Иначе плувките са си супер,като изключим антените,а пък боята е перфектна.До сега не съм ловил с плувка и боята да не се е нацепила,за това ги предпочитам.
-
- учете се от него
На Домлян рибата кълве само от дъното , поне 20-30 см легнал повод!!! По същия начин кълве и на Душанци! Плувките са перфектно "тунинговани" от колегата!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
О какво значение има като си на дъното точно тази плувка,че нещо не стоплям.Освен каракудата и платиката не знам друга риба да повдига,и то каракудата в редки случаи.Трябва да си с мнооо къс повод плувката да е удавена с най-долния дропер за да се повдигне,ама това е само за тия риби които споменах.Интересно ми е да знам.IDA написа:На Домлян рибата кълве само от дъното , поне 20-30 см легнал повод!!! По същия начин кълве и на Душанци! Плувките са перфектно "тунинговани" от колегата!!!
Ела на Домлян и ще видиш как бабушки на 30см повод обръщат плувката.Даже аз ловя на 40см.Вярвай ми, тактиката специално на Домлян е такава.Съдя по резултатите на колегите около мен,който е нулев.Язовира го спадат много бързо и рибата е много капризна,взима само от дъното и то на интервали.
-
- учете се от него
Ами Домлянските бабушки напоследък повдигат и ни направиха на маймуни с по една или две царевици на кукитеbutnik написа:....Освен каракудата и платиката не знам друга риба да повдига,и то каракудата в редки случаи......

Същата работа е и с кефалите , в смисъл че и те вземат само от дъното , но не повдигат-лапват и тръгват нанякъде на скорост