Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Обмяна на опит
-
- новобранец
- Обратна връзка:
По въпроса за мамката за скобар подкрепям мнението на shefa,като мога да добавя нещо.Пластмасовото шише от 0.5до1L го коригирам така,че да не се показва над водата,а да се виждат само вълнички над него.В някои случаи го пълня до половината с вода.Целта е не само да бележи точното място на гацата(мамката).След шишето се образува затишие. Плувката при набралата скорост от течението,минавайки плътно до шишето попада в това затишие,леко се завърта,успокоява се и тогава е най очаквания момент за кълване.За мрежиките не съм виждал някой да използва различна от за картофи.При по силно течение се използува по ситна.Шишето го правя подвижно като пробивам дупчица в средата на капачката прекарвам влакното(0.40-45) и я завивам.При днешния ми излет за скобар направих снимки на гацата на сухо и във водата.Останах приятно изненадан от активноста на скобара след над 10 дневно затишие.За разлика от преди рязкото покачване на нивото на реката,сега кълвеше активно на определени места.От 20 тина рибари някои имаха бройки колкото други килограми.
- Aglia
- вече хвърля и на тежко
Ще ги видиме ли тея снимки колегаrosen_sv. написа:По въпроса за мамката за скобар подкрепям мнението на shefa,като мога да добавя нещо.Пластмасовото шише от 0.5до1L го коригирам така,че да не се показва над водата,а да се виждат само вълнички над него.В някои случаи го пълня до половината с вода.Целта е не само да бележи точното място на гацата(мамката).След шишето се образува затишие. Плувката при набралата скорост от течението,минавайки плътно до шишето попада в това затишие,леко се завърта,успокоява се и тогава е най очаквания момент за кълване.За мрежиките не съм виждал някой да използва различна от за картофи.При по силно течение се използува по ситна.Шишето го правя подвижно като пробивам дупчица в средата на капачката прекарвам влакното(0.40-45) и я завивам.При днешния ми излет за скобар направих снимки на гацата на сухо и във водата.Останах приятно изненадан от активноста на скобара след над 10 дневно затишие.За разлика от преди рязкото покачване на нивото на реката,сега кълвеше активно на определени места.От 20 тина рибари някои имаха бройки колкото други килограми.

-
- новобранец
- Обратна връзка:
колега,не мога да разбера как се пращат снимки.Светни ме и ще получаваш редовно инфо със снимки какво става по нашия район.За ловенето на скобар тука е банално.Ако речеш можеш да хванеш и 30 кг за ден.Аз съм си наловил колкото ми трябваше за консерви и фризера и по вече не ми е нужна.Ходя през ден -2, за няколко часа,като хвана 3-4 кг колкото да си направим купона вечерта здраво със бира, и след това почвам да хвърлям за хищно и мряна.Отделно се ходи за сом-за сега без особени успехи.За другата седмица сме запланували яз.Ал. Стамболийски,където от 10 год на сам,не съм пропускал да отида поне веднъж годишно.Мога да те светна в друга тема за по дашни места.