butnik & SONY - Оризари

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
fleetwood
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Re: butnik & SONY - Оризари

Мнение от fleetwood »

Евала :D
CARPBG.COM
venci72
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от venci72 »

:smt023
Аватар
malkia_joro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от malkia_joro »

Браво :smt023
Като ви гледам ще отворите нова глава в съвременния риболов "Мачов риболов на щука със самозакачаща се стръв" :wink:
Другият път за по-сигурно си сложете метални поводи! :wink:
Красотата на живота е в това,че продължава.
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Отиваме за костур-хващаме щука,като идем за щука хващаме ......Как да го предвидя това.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

butnik написа:Отиваме за костур-хващаме щука,като идем за щука хващаме ......Как да го предвидя това.
Колега , имам доста хванати там , повечето около 1.500 и една 3.500. Основно , по-точно единствено с този монтаж:
...Другият монтаж е дънен , но пак в близост до брега или укрития Нанизвам на основното , вирбела на повода с куката(при този монтаж ползвам тънък стоманен повод облечен с черен найлон, куката-като в горния монтаж,. В долния край на основното -70/80 гр конусовидна тежест с вирбел. На един метър над нея щипвам на основното едра мека съчма. На един метър над първата съчма щипвам още една. Фактически рибката се движи ограничена от двете съчми-нито може да се забие в дъното , нито да изплува горе. Пръта на стойка и аванса разхлабен до край.
С единична кука 4/0-6/0 и стръв едра червеноперка или уклей. Интересното е че кълвът лятото в най-големите жеги и то по обяд ; дълбочина 3-5метра. Имам хванати и две бели риби по 2.500 , точно на "макарата" , едната в 5.00сутринта , другата в 17.00. Сега не знам дали има все още бяла :roll: Те не пипат на стоманен повод и имах маса удари и прегризани от щуки поводи , със "пируети" , "свещи" и т.н.

Знам че не си по дънарските истории , ама метнете 2-3 сопи с тоя монтаж 8) 8) 8)
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

на фидера става,с лек куршум,на придърпване.миналото лято изкарахме няколко,на слънчак.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
veso
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от veso »

Поздравления за риболова, и се чудя що не зема да се запиша за един риболов с вас на това пусто Оризари, дето го недолюбвам по проницип ама....по край вас може и да ми хареса.
Ицо ми много специална марината си и приготвил бре !
Верния път е най-къс!
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

veso написа:Поздравления за риболова, и се чудя що не зема да се запиша за един риболов с вас на това пусто Оризари, дето го недолюбвам по проницип ама....по край вас може и да ми хареса.
Ицо ми много специална марината си и приготвил бре !
Гьола определено е много "таласъмски" и трябва добър екскурзовод :D Всеки вид риба в него си има много точни местообитания , различни обаче за всеки сезон от годината. Специфичните монтажи-отделно..... 8) 8) 8)
Изображение
veso
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от veso »

Абе и там са ме яли комарите знам го гьола. Ама каква и колко риба има :roll: като на всякъде .
Той още Иван Костов най добре го каза "Общо взето - всичко общо е вече взето".
Верния път е най-къс!
Аватар
Franko
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Franko »

Определено щуката не е взета още.Има е доволно в Оризари,но забелязвам че и много маломерни се прибират.Завалиите са още глупави и някои се възползват от това.Рибари?Имал съм случай в който съм давал на колега щука около 2,5кг за да си пусне от живарника 2бр.по 0.4кг.на които толкова се радваше.Помисли ме за хаху но останах доволен.Не знам защо ламти толкова много човек,но според мен щуки под две педи или 0,8кг.трябва да се пускат и ще се радваме още дълго време на това красиво езеро.Така мисля аз.IDA е прав като пише,че качествените риби си имат сезон и място по различни от на другите водоеми.
http://www.vbox7.com/play:1dbd3caf
Кой знае на къде?Кой знае до кога?....
nano_boy
новобранец
новобранец

Мнение от nano_boy »

колеги,снощи и ние го посетихме.татко хвърли на каракуда за щука-на тапа.още не бяхме разпънали и другите такъми и ряллл.щеше да му я вкара във водата.след кратка борба-изненада-бяла риба.закожа кантара на 1.300.аз с мача на симеон-някои друг костур.

п.с.ама много комари там.направо си те ядат гадовете.наслука на всички... :smt023 :smt023 :smt023
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

nano_boy написа:колеги,снощи и ние го посетихме.татко хвърли на каракуда за щука-на тапа.още не бяхме разпънали и другите такъми и ряллл.щеше да му я вкара във водата.след кратка борба-изненада-бяла риба.закожа кантара на 1.300.аз с мача на симеон-някои друг костур.

п.с.ама много комари там.направо си те ядат гадовете.наслука на всички... :smt023 :smt023 :smt023
Браво бе колега , значи белите още ги има там 8) Интересно как е налетяла на каракудата ( сигурно е била малка) и на щукарския монтаж :roll:
Изображение
nano_boy
новобранец
новобранец

Мнение от nano_boy »

монтажа беше щукарски,ама и таранката си беше бая едра.и какъв удар само.щеше да вкара пръчката.снимки в галерията,че още съм зелен. :oops: :oops: :oops:
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

На каква дълбочина беше тапата и колко голяма беше рибката за стръв? Благодаря :roll:
TICA FAN
Аватар
rosboz
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от rosboz »

е наистина страхотно изживяване.
А тя щуката наистина може да ти поднесе всякакви изненади.
Преди седмица на kocet0 една в преследване на клатушката изкочи на брега.Той по-добре може да каже какво е изпитал.

Вчера бях на Марица и минах покрай дупката , но видях една моторница да се препуска.
ski today
work tomorrow
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”