Mepps vs. Robinson

Модератор: sapuna

Публикувай отговор
Bai Ves
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Mepps vs. Robinson

Мнение от Bai Ves »

Ами Запален, ако имаш сериозно изкривяване ще плуваш, като воблер. Да кажем миноу, ще правиш туичинг защото ще искаш да изплуваш. Ха, та нали като плуваш си изпънат стремглаво напред и набираш с цялото си тяло, а то е хидродинамично, когато човек знае как да го постигне. Така, че... Павел те посъветва правилно, за много такива ортопедични болести се препоръчва плуване, така заздравяват стави, мускули и кости. Така, че плувай но не се увличай, където не можеш. По реките внимавай, че да не видиш... :rolleyes: .
После, кое можеш да направиш скоро, да посетиш гр. В Търново да ми се обадиш и да те заведа да си похарчиш паричките, а и аз мога да ти направя някоя блесна, тоже. Но това да го оставим за в бъдеще , понеже ще изчезвам от тук и ще се завърна към 28- ми. А ако държиш пръта високо ще избегнеш повече от закачките. :wink:
Аватар
Павел Иванов
и господ не е толокова добър

Мнение от Павел Иванов »

Кроул и бътерфлай са най-добрите стилове за оправяне на гръбнака ! Наблегни на басейна и плувай колкото можеш по-дълго без да спираш ! Почивките не ги прави овесен на въжетата ако има такива басейна а стъпил или на борда или на дъното ако дълбочината позволява и тъй :wink:

пп - и някоя и друга коремна преса не би ти навредила :idea: като начало по трйсет на вечер без прекъсване е добре :D
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !

Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Плуването помага на всичко :wink: Така ще имаш и оправдание,че често искаш да ходиш за риба :D Относно блесната-всички щуки в галерията ми и още много други съм хванал с Лусокса.Използвам втори и трети номер жълта и бяла.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

dekata написа:Плуването помага на всичко :wink: Така ще имаш и оправдание,че често искаш да ходиш за риба :D Относно блесната-всички щуки в галерията ми и още много други съм хванал с Лусокса.Използвам втори и трети номер жълта и бяла.
Казах вече че съм взел 4 номер нямаше друг номер в магазина.Пробвах го тази вечер без утежнението чудна блесна е.Не може да се замята на далеко лекичка е макар да е 4 номер.Пак достигам желаната дължина.Толкова добре играе и вибрира,че усещам всичко на пръта като го държа.Дори върха се клати от въбрациите.
Значи ще заблягам на плуването в басейна.Иначе упражненията вкъщи искам не искам трябва да ги правя :)(МАЙКА МИ)Това с плуването е добра идея,обичам да плувам тъкмо полезното с приятното :lol:
Ей колеги когато споделиш проблема с правилните хора ти минава.Благодаря ви.С вас мога да споделя всичко и винаги успявате да ме утешите и да ми помогнете.
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

Гледай да водиш блесната максимално бавно :wink:

Павел Иванов
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

Павел Иванов написа:Гледай да водиш блесната максимално бавно :wink:
Защо?Ще я водя добре ама защо?Тя поне няма да закача защото е лека и позволява бавно водене.Инача Меппс Аглиа 3-ти номер закача при бавно водене.
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

И е хубаво да я ползваш с утежнението-където е възможно.Един вид то е като повод.И още когато я водиш в горните слоеве на водата и и направиш кратка пауза,утежнението дърпа блесната на долу и тя продължава да се върти и да работи.Щуката не обича бързо движеща се плячка.Щом рибата плува бързо значи е здрава и ще е трудно да я хване.Излишно хабене на енергия-особенно зимата.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

dekata написа:И е хубаво да я ползваш с утежнението-където е възможно.Един вид то е като повод.И още когато я водиш в горните слоеве на водата и и направиш кратка пауза,утежнението дърпа блесната на долу и тя продължава да се върти и да работи.Щуката не обича бързо движеща се плячка.Щом рибата плува бързо значи е здрава и ще е трудно да я хване.Излишно хабене на енергия-особенно зимата.
Малко трудно с утежнението.Аз ловя в старото речно корите на река Росица и както всички знаете по тези места и особено лятото шавара надделява.Дори се струва че е повече от водата :wink: Мераклия съм да я ползвам точно тази блесна с утежнението на река Дунав в околнаста на Свищов.Ако навия баща ми може да хвърлям с нея и с една друга голяма блесна 5-ти номер и един воблер имитиращ малка щука.Там от брега ще мятам ако отида.Поне ще съм сигурен че няма закачки и няма да скъсам-или жестоко се бъркам?
Аватар
Павел Иванов

Мнение от Павел Иванов »

zapalen_92 написа:........Поне ще съм сигурен че няма закачки и няма да скъсам-или жестоко се бъркам?

Ми бъркаш се колкото и да е "жестоко" :lol: :lol: :lol:

Павел Иванов
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

Павел Иванов написа:
zapalen_92 написа:........Поне ще съм сигурен че няма закачки и няма да скъсам-или жестоко се бъркам?

Ми бъркаш се колкото и да е "жестоко" :lol: :lol: :lol:
Има ли и там закачки?Поне съм сигурен че няма да е такъв буренак какъвто е тук по корекцията :wink: Защо да се бъркам бе то река голяма вода много????Все пак воблера е с лопатка на неговото равнище най - много 2 метра да гази ми каза Jechev човека който ми го подари :)Бе аз ще мятам пък каквото стане :) :lol:
Bai Ves
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bai Ves »

А сещаш ли се какви места обитава щуката, на чисто може бяла но не и щука, сом и костур, костур в някои случаи може. Човече, с 5 блесни 2-3 воблера , най- много да останеш без тях на Дунав. Така, че след 3 години, ако си Запален ще си говорим пак...... :wink:
борислав енчев
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от борислав енчев »

Вчера на Стамболийски оставих 4 мепса и немога да се съвзема от яд.Точно този модел вече го няма никаде и съм бесен.Ако някой има мепс (syclops) 8 или 12 грама и не му трябват- копувам!!!!
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

Bai Ves написа:А сещаш ли се какви места обитава щуката, на чисто може бяла но не и щука, сом и костур, костур в някои случаи може. Човече, с 5 блесни 2-3 воблера , най- много да останеш без тях на Дунав. Така, че след 3 години, ако си Запален ще си говорим пак...... :wink:
Ок де ами аз като не ги знам местата какви са???И до някъде не си прав-знам че щуката варди от засада ами хората които влизат с лодки и я търсят на вътре.Дали подбират места с паднали дънери и водорасли?На вътре дали изобщо има?Знам го и този метод на влачене докато карат лодката:да не да се кара из шавара и покрай дънерите?Така,че и от брега може да се излъже някоя.Може и да не съм прав все пак съм малък с малко опит,но това са моите виждания.
Аватар
zapalen_92
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от zapalen_92 »

борислав енчев написа:Вчера на Стамболийски оставих 4 мепса и немога да се съвзема от яд.Точно този модел вече го няма никаде и съм бесен.Ако някой има мепс (syclops) 8 или 12 грама и не му трябват- копувам!!!!
Съжалявам че не мога да ти помогна.Съветът ми е да се разходиш из Велико Търново из Горна Оряховица,че ти е близо и ако не намерш такива просто заложи на друг модел.Може успеха да не е същия,но какво да се прави.Какво търсеше на блесна по Стамболията?И на кое място беше(не че ги нзам много ама горе долу да кежеш) :) :lol: Хвана ли нещо или си капо?И без блесни? :roll: :roll:
Jechev
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Jechev »

[quote="zapalen_92"]Взех на Робинзон-а,защото в моя умрял град няма на Меппс.И на всичко одгоре взех номер 4,защото нямат по малки.Много умрял град е това Павликени.
София колко е умрял напоследък, направо е призрачен град....Lusox-а и тук е неодкриваема блесна...
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич

Алкохола не решава проблемите....млякото също.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на хищници”