Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Mepps vs. Robinson
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: Mepps vs. Robinson
Ами Запален, ако имаш сериозно изкривяване ще плуваш, като воблер. Да кажем миноу, ще правиш туичинг защото ще искаш да изплуваш. Ха, та нали като плуваш си изпънат стремглаво напред и набираш с цялото си тяло, а то е хидродинамично, когато човек знае как да го постигне. Така, че... Павел те посъветва правилно, за много такива ортопедични болести се препоръчва плуване, така заздравяват стави, мускули и кости. Така, че плувай но не се увличай, където не можеш. По реките внимавай, че да не видиш...
.
После, кое можеш да направиш скоро, да посетиш гр. В Търново да ми се обадиш и да те заведа да си похарчиш паричките, а и аз мога да ти направя някоя блесна, тоже. Но това да го оставим за в бъдеще , понеже ще изчезвам от тук и ще се завърна към 28- ми. А ако държиш пръта високо ще избегнеш повече от закачките.

После, кое можеш да направиш скоро, да посетиш гр. В Търново да ми се обадиш и да те заведа да си похарчиш паричките, а и аз мога да ти направя някоя блесна, тоже. Но това да го оставим за в бъдеще , понеже ще изчезвам от тук и ще се завърна към 28- ми. А ако държиш пръта високо ще избегнеш повече от закачките.

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Кроул и бътерфлай са най-добрите стилове за оправяне на гръбнака ! Наблегни на басейна и плувай колкото можеш по-дълго без да спираш ! Почивките не ги прави овесен на въжетата ако има такива басейна а стъпил или на борда или на дъното ако дълбочината позволява и тъй 
пп - и някоя и друга коремна преса не би ти навредила
като начало по трйсет на вечер без прекъсване е добре 

пп - и някоя и друга коремна преса не би ти навредила

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
Плуването помага на всичко
Така ще имаш и оправдание,че често искаш да ходиш за риба
Относно блесната-всички щуки в галерията ми и още много други съм хванал с Лусокса.Използвам втори и трети номер жълта и бяла.

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- zapalen_92
- разбира нещата
Казах вече че съм взел 4 номер нямаше друг номер в магазина.Пробвах го тази вечер без утежнението чудна блесна е.Не може да се замята на далеко лекичка е макар да е 4 номер.Пак достигам желаната дължина.Толкова добре играе и вибрира,че усещам всичко на пръта като го държа.Дори върха се клати от въбрациите.dekata написа:Плуването помага на всичкоТака ще имаш и оправдание,че често искаш да ходиш за риба
Относно блесната-всички щуки в галерията ми и още много други съм хванал с Лусокса.Използвам втори и трети номер жълта и бяла.
Значи ще заблягам на плуването в басейна.Иначе упражненията вкъщи искам не искам трябва да ги правя

Ей колеги когато споделиш проблема с правилните хора ти минава.Благодаря ви.С вас мога да споделя всичко и винаги успявате да ме утешите и да ми помогнете.
- Павел Иванов
Гледай да водиш блесната максимално бавно 

Павел Иванов
Павел Иванов
- zapalen_92
- разбира нещата
Защо?Ще я водя добре ама защо?Тя поне няма да закача защото е лека и позволява бавно водене.Инача Меппс Аглиа 3-ти номер закача при бавно водене.Павел Иванов написа:Гледай да водиш блесната максимално бавно
И е хубаво да я ползваш с утежнението-където е възможно.Един вид то е като повод.И още когато я водиш в горните слоеве на водата и и направиш кратка пауза,утежнението дърпа блесната на долу и тя продължава да се върти и да работи.Щуката не обича бързо движеща се плячка.Щом рибата плува бързо значи е здрава и ще е трудно да я хване.Излишно хабене на енергия-особенно зимата.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- zapalen_92
- разбира нещата
Малко трудно с утежнението.Аз ловя в старото речно корите на река Росица и както всички знаете по тези места и особено лятото шавара надделява.Дори се струва че е повече от водатаdekata написа:И е хубаво да я ползваш с утежнението-където е възможно.Един вид то е като повод.И още когато я водиш в горните слоеве на водата и и направиш кратка пауза,утежнението дърпа блесната на долу и тя продължава да се върти и да работи.Щуката не обича бързо движеща се плячка.Щом рибата плува бързо значи е здрава и ще е трудно да я хване.Излишно хабене на енергия-особенно зимата.

- Павел Иванов
zapalen_92 написа:........Поне ще съм сигурен че няма закачки и няма да скъсам-или жестоко се бъркам?
Ми бъркаш се колкото и да е "жестоко"

Павел Иванов
Павел Иванов
- zapalen_92
- разбира нещата
Има ли и там закачки?Поне съм сигурен че няма да е такъв буренак какъвто е тук по корекциятаПавел Иванов написа:zapalen_92 написа:........Поне ще съм сигурен че няма закачки и няма да скъсам-или жестоко се бъркам?
Ми бъркаш се колкото и да е "жестоко"![]()
![]()

-
- вече хвърля и на тежко
А сещаш ли се какви места обитава щуката, на чисто може бяла но не и щука, сом и костур, костур в някои случаи може. Човече, с 5 блесни 2-3 воблера , най- много да останеш без тях на Дунав. Така, че след 3 години, ако си Запален ще си говорим пак...... 

-
- ще става разбирач
Вчера на Стамболийски оставих 4 мепса и немога да се съвзема от яд.Точно този модел вече го няма никаде и съм бесен.Ако някой има мепс (syclops) 8 или 12 грама и не му трябват- копувам!!!!
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
- zapalen_92
- разбира нещата
Ок де ами аз като не ги знам местата какви са???И до някъде не си прав-знам че щуката варди от засада ами хората които влизат с лодки и я търсят на вътре.Дали подбират места с паднали дънери и водорасли?На вътре дали изобщо има?Знам го и този метод на влачене докато карат лодката:да не да се кара из шавара и покрай дънерите?Така,че и от брега може да се излъже някоя.Може и да не съм прав все пак съм малък с малко опит,но това са моите виждания.Bai Ves написа:А сещаш ли се какви места обитава щуката, на чисто може бяла но не и щука, сом и костур, костур в някои случаи може. Човече, с 5 блесни 2-3 воблера , най- много да останеш без тях на Дунав. Така, че след 3 години, ако си Запален ще си говорим пак......
- zapalen_92
- разбира нещата
Съжалявам че не мога да ти помогна.Съветът ми е да се разходиш из Велико Търново из Горна Оряховица,че ти е близо и ако не намерш такива просто заложи на друг модел.Може успеха да не е същия,но какво да се прави.Какво търсеше на блесна по Стамболията?И на кое място беше(не че ги нзам много ама горе долу да кежеш)борислав енчев написа:Вчера на Стамболийски оставих 4 мепса и немога да се съвзема от яд.Точно този модел вече го няма никаде и съм бесен.Ако някой има мепс (syclops) 8 или 12 грама и не му трябват- копувам!!!!

[quote="zapalen_92"]Взех на Робинзон-а,защото в моя умрял град няма на Меппс.И на всичко одгоре взех номер 4,защото нямат по малки.Много умрял град е това Павликени.
София колко е умрял напоследък, направо е призрачен град....Lusox-а и тук е неодкриваема блесна...
София колко е умрял напоследък, направо е призрачен град....Lusox-а и тук е неодкриваема блесна...
Ако цял живот се взираш в едно лайно, то цял живот ще ти мирише!
Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.

Джоко Росич
Алкохола не решава проблемите....млякото също.