Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

как да си закача рибката за стръв
Модератор: Paublo_Eskobar
Re: как да си закача рибката за стръв
Приятелю, прегледах ти почти всички мнения и не можах да се въздържа въпреки, че не е моя работа.(Не става въпрос само за конкретното ти мнение)angel_nikolov написа:колеги написах дали може без да се пробожда да се закачи рибката.не ми показвайте монтажи за които има много теми в сайта, а ми кажете дали е възможно да се закчи рибето без да се ПРОБОЖДА.ако не е възможно просто кажете
Със сигурност и аз, и други допускаме грешки при писане, но ти направо къртиш

Наистина не е моя работа, но ме много яд като гледам как пишат и как се подготвят за живота днешните деца.
-
- разбира нещата
...а при по интензивен риболов , на ...костур например , как ?Dimich написа:Може да пробваш това:повода го прекарваш през устата и изкарваш през хрилните капаци.В ухото на куката пъхаш парченце от стебло на трева,за да не може куката да влезе в устата на рибката.Допълнително рибката може да я вържеш с конец към повода,за да не мърда по него.Ако не ти се налага да замяташ на големи дистанции,този метод е мн. добър.Пробвал съм,рибката е жизнена дълго време!

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
Аз винаги си закачам рибката,през гръбната перка изкарва жива доста дълго.
При интензивен за костур се ползва спининг.
А рибата се закача по различен начин в зависимост от водоема(река, море , язовир), а и от самата рибка и метода на улов.
А медодругото в по голямата част на евросъиуза (изчезна ми "иу"-то, скапани немски клавиатури) е забранено да се лови риба с жива рибка.(следи се и се проверява стриктно)
Скоро може да стане така и при нас, не са се размърдали още "Зелените". Така , че по добре свиквай от сега.
А рибата се закача по различен начин в зависимост от водоема(река, море , язовир), а и от самата рибка и метода на улов.
А медодругото в по голямата част на евросъиуза (изчезна ми "иу"-то, скапани немски клавиатури) е забранено да се лови риба с жива рибка.(следи се и се проверява стриктно)
Скоро може да стане така и при нас, не са се размърдали още "Зелените". Така , че по добре свиквай от сега.
-
- учете се от него
Предполагам че това ще се случи , както ще се случи и да се забрани риболова на пъстървови на "жива" стръв , и не на последно място- употребата на "тройки" с изкуствените примамки!!!VGS написа:А рибата се закача по различен начин в зависимост от водоема(река, море , язовир), а и от самата рибка и метода на улов.
А междудругото в по голямата част на евросъюзае забранено да се лови риба с жива рибка.(следи се и се проверява стриктно)Скоро може да стане така и при нас, не са се размърдали още "Зелените". Така , че по добре свиквай от сега.
Колкото до рибките, за щуки и бяла- през гръбната перка , за костур и шаран- през очите или за устата!!!
Ей тука пише за симеоните:
http://forum.fishing-mania.com/viewtopic.php?t=24674
Те са любимата ми стръв и ми е през оная работа кво щели да кажат ЕС. Когато ЕС наложи правила и Закони по отношение на бракониерите и законодателната уредба по въпроса....ще видим

Последно промяна от Бачо Илия на Чет Авг 28, 2008 1:21 am, променено общо 1 път.
- Wolf_1
- вече хвърля и на тежко
ей ама бая заядлив сиVGS написа:Приятелю, прегледах ти почти всички мнения и не можах да се въздържа въпреки, че не е моя работа.(Не става въпрос само за конкретното ти мнение)angel_nikolov написа:колеги написах дали може без да се пробожда да се закачи рибката.не ми показвайте монтажи за които има много теми в сайта, а ми кажете дали е възможно да се закчи рибето без да се ПРОБОЖДА.ако не е възможно просто кажете
Със сигурност и аз, и други допускаме грешки при писане, но ти направо къртиш. Ако си на повече от 8 години, би трябвало да те е доста срам да пишеш по този начин във форум. Да ти кажа , че направо се задъхвам като ти чета мненията.
Наистина не е моя работа, но ме много яд като гледам как пишат и как се подготвят за живота днешните деца.
-
- новобранец
Здравейте колеги искам да попитам като хвърлям на дъно на малка рибка как точно да е слагам на куката ,защото още със замятането виждам как рибките хвърчат и във водоема падат само голите куки без рибка 
Между другото ги закачам през горната перка и пак падат при замятането

Между другото ги закачам през горната перка и пак падат при замятането

през гръбнака малко под перката това е начина и при хвърлянето не се сили много
-
- новобранец
По същия начин я слагам колега ама пада ,чудя се ако опитам с по големи куки дали пак ще падат
-
- учете се от него
Замятай много плавно , а не рязко и няма да пада!!!hipodil4ooo написа:По същия начин я слагам колега ама пада ,чудя се ако опитам с по големи куки дали пак ще падат
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
в река-през устата и вьрха на куката-през хрилото,или през двете очи,или през едната или двете ноздри.според течението.за язовир-под перката на гьрба или пришивам под перката и за опашката.поне при мен е така.всичко е според зависи вида на водоема и вида на рибката-напр,класиката за каракудата е под грьбната перка-няма мьрдане.уклея например не става-кьса се.зависи и колко грама ти е тежестта и на ква дистанция ще гониш.потренирай малко и ще свикнеш.в контекста да запитам и аз нещо-как закачвате малка и голяма жаба?за дьно и за плувка?

"Всички животни са равни, но някои са по-равни от други".
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Ако за стръв използваш уклей ,тодорка или някоя по нежна рибка ползвай по тънки куки(независимо от №-ра на куката),особенно ако бодеш край очите.За каракудки носва и по дебели,но дори и под гръбната перка трябва да внимаваш да не засегнеш гръбнака.
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ