Яз.Антон Ивановци

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

boichev
новобранец
новобранец

Re: Яз.Антон Ивановци

Мнение от boichev »

За това инфо си струва колегата да бъде почерпен.
Трябва най- сетне да отида, щех да ходя тази седмица и пак ми се размина.
Май ще е края на септември.
boichev
новобранец
новобранец

Мнение от boichev »

Ако съм с лодка имам ли шанс да си намерия някое островче или някой трудно достъпен бряг, на който ще мога да лагерувам.
skitalec
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от skitalec »

Да, шансовете ти се увеличават значително, но имай в пред вид, че прогнозата е за валежи. Нивото на водата е паднало доста, като предната седмица дръпнахме с един приятел прилични платики. Боднахме и три шаранчета, като само едното беше мерно,- около килограм. Другите две ги върнахме обратно по живо по здраво. Шаранчето излезе след люта битка на директна осмица с жило, тънко и дълго, типичен дзвер от "Антона". Стръвта беше консервирана царевица. Между платичките дръпнахме и някоя и друга перка. Стръвта я редувах постоянно (, като ползвах царевица, жито, бял, торен червей и най- вече кус кус. Такъм- директна осмица с жило на колегата, и уип с ластик на мене, плувка 1.5 гр. основно влакно 0.12, повод 0.10. За захранването няма какво да ти пиша, тъй като си ходил за платика и знаеш, че количествата трябва да са обилни, а и не смятам да давам превес на тази или онази марка. На мача боднах и едно сомче бебе, което дойде на торен червей и след внимателно откачване от куката си тръгна към бездната за да трупа мускулна маса и да се срещнем отново някой ден, ако е рекъл св. Никола разбира се :D . Интересно беше, че рибата я дърпахме на около седем метра дълбочина.
Отидохме на "Антона" в петък вечер и водата падаше. В събота сутринта се събудих, водата беше заляла скарата на платформата и нивото се задържа постоянно до ранния след обяд. Като цяло активността на рибата беше в събота,- сутринта от 05.00 до към 14-15 00. След това водата почна да пада, и имах трудни,епизодични перки до неделя на обяд, когато си тръгнахме.
Мястото на което се бяхме настанили, се намира непосредствено на завоя, преди "нивата" или както я знаят още "ливадата". Има трудно забележима отбивка в дясно от асфалтовият път, като по нея стъпваш с автомобира на черен път и се връщаш по него в обратна посока. На около 200м. от отбивката по пътя, спираш и в ляво от теб, надолу към водата има две пътечки, по които се спускаш. Пак казвам внимавай, тъй като брега е доста ронлив и трудно се смъкват по пътеките платформи и такъми. Ако влизаш с твърда лодка, мисля, че трябва да отидеш на аза, преди с. Михалково, където ще ти е най-удобно. И пак казвам, внимавай тъй като прогнозата е за дъжд, а там излизането на горе по черния път си е истинско приключение. Ако не си с джип и завали, е добре да имаш вериги, повярвай ми не е смешно, определено помагат!!! Знам го от опит....Това е от мен, а ако искаш подробности бих ти помогнал, стига да мога.
Поздрави и успех на всички колеги!!!
ПП
Тази седмица ще атакувам едно водоемче около Пазарджик, пък да видим, ще драсна некой ред... :)
trifo
новобранец
новобранец

Мнение от trifo »

Вчера ходих там,на дърпане,но нищо.Нивото на водата е паднало и е много мръсно.
trifo
новобранец
новобранец

Мнение от trifo »

На Пясъчник е горе-доло,иэлиэа доволен кустур.
boichev
новобранец
новобранец

Мнение от boichev »

Аз точно гледам прогнозата за края на тази седмица и го дават без валежи, но знае ли се.
Иначе ще ги мъча от брега на фидер и от лодката може да акпомпанирам на един колега който е по в час от мен с влаченето от лодка или както там се нарича този метод. Ако времето не е променливо и нивото не пада си мисля , че имам добри шансове за мирна риба с фидера.
Благодаря ти за инфото Скиталец
gosta
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от gosta »

Четвъртък или петък и аз съм там . Дано да се уцели време.
Мечката се мие,чисти във потоците сребристи. Има ли за тебе пречка , да постъпваш като мечка?
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

Интересен,специфичен водоем,естествено с много сериозни бракониери и замърсители.По тези две линии-никакъв контрол.Съответно и рибните популации последните години не са нищо особено.При редовно ходене се научават местата /както казват колегите по-горе твърде ограничени като брой /,подходящото време и начини на риболов,така,че да няма излетово "Капо".Заформяме едно посещение в понеделник /също е празник-почивен ден /близо до с.Михалково.Цел -костур на торни червеи и "спининг-силиконки",баби на бял и дай боже - по нещо по-едро платичесто.
Публикувай отговор

Обратно към “Водоеми и реки”