Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Тактика
Въдици, макари и такъми
naRiba.com

Форум

Въпрос !!!-влакно за морски риболов
Модератори: Димо Михалев, dobria1
ре
ще си позволя да се намеся.
значи това за което Дъорумов говори за вибрацийте се нарича "антивибрационна система" и представлява противотежеста на дръжката (от едната страна я ловиш с пръстите, а над нея има противотежест която прредотвратява вибрацийте и като я завъртиш по инерция и тя не вибрира.
а за "анти-twist" не съм чувал и не мога нищо да кажа. просто да не би да се говори за едно и също нещо само че единия да е объркал понятието, втория да го превежда и третия да спори с радиото
значи това за което Дъорумов говори за вибрацийте се нарича "антивибрационна система" и представлява противотежеста на дръжката (от едната страна я ловиш с пръстите, а над нея има противотежест която прредотвратява вибрацийте и като я завъртиш по инерция и тя не вибрира.
а за "анти-twist" не съм чувал и не мога нищо да кажа. просто да не би да се говори за едно и също нещо само че единия да е объркал понятието, втория да го превежда и третия да спори с радиото

кога нема риба и рака е риба
Анти-туист точно си значи "против-усукване".
Всички известни марки тук-там пишат, че видиш ли еди какво си там на тяхната система НАМАЛЯВАЛО усукването. Нормална спинингова макара винаги усуква, ама уж тия с такава система усукват по-малко, отколкото ако я нямаха.
Това е, нищо общо няма с никакви вибрации
Всички известни марки тук-там пишат, че видиш ли еди какво си там на тяхната система НАМАЛЯВАЛО усукването. Нормална спинингова макара винаги усуква, ама уж тия с такава система усукват по-малко, отколкото ако я нямаха.
Това е, нищо общо няма с никакви вибрации
Няма смисъл да се джавкаме
вижте ко са писали вносителите а кое колкоси върши работата е съвсем отделен въпрос
Quick Futura FS
Макари със свободна шпула
С този вид макари вие винаги ще бъдете с една риба преди другите. С тях ловят професионалистите. Специалистите доказаха необходимостта от свободната шпула, наложила се в модерния риболов. Блокиращата бигела, фланеца и дръжката система B.L.S., предлагана само от......, предотвратява нежеланото самозатваряне при замятане с голяма тежест. Моделите са особено подходящи за любимия ви тежък риболов на шаран, щука и бяла риба.
Quick Futura FS серия 900
арт. № модел тегло пред. число см/1 об. капацитет
1150 945 FS 945 550 g 1 : 4.8 76 cm 0.45/100
955 FS 955 560 g 1 : 4.8 82 cm 0.55/100
Quick Futura FS серия 500
1155 545 FS 545 525 g 1 : 4.8 76 cm 0.45/100
555 FS 555 535 g 1 : 4.8 82 cm 0.45/100
- 8 сачмени лагера + 1 иглен (при Futura FS 900)
- 4 сачмени легера + 1 иглен (при Futura FS 500)
- Нова Free Spool система с фино регулиране на свободната шпула
- Anti-Vibro-System за перфектно въртене
- Антиреверсна система, базирана на прецизен иглен лагер за елиминиране на обратния ход
- S-Stroke System - доказал се от години, патентован от D.A.M. подемен механизъм за равномерно нареждане на влакното върху шпулата
- Anti-Twist-System - антиусукваща влакноводеща ролка за намаляване усукването с оптимално програмираната си чрез компютър форма
- Bail Lock Stop System - заключваща бигела система на D.A.M. за безопасност при мощни замятания на дълги дистанции
- Многодискова горна авансова система с фрикционни шайби с голяма повърхност- A.T.R - System - дизайнерско решение на фланеца, елиминиращо нежелателното оплитане на влакното
- Метална шпула за лачено изхвърляне с проектиран чрез компютър кант при Futura FS 900
- Карбонова шпула за далечно изхвърляне с проектиран чрез компютър кант при Futura FS 500
- Двукомпонентно лаково покритие
- Аванс с прецизна настройка (Micro-Brems-Justierung)
- Моделите се доставят с резервна шпула
вижте ко са писали вносителите а кое колкоси върши работата е съвсем отделен въпрос
Quick Futura FS
Макари със свободна шпула
С този вид макари вие винаги ще бъдете с една риба преди другите. С тях ловят професионалистите. Специалистите доказаха необходимостта от свободната шпула, наложила се в модерния риболов. Блокиращата бигела, фланеца и дръжката система B.L.S., предлагана само от......, предотвратява нежеланото самозатваряне при замятане с голяма тежест. Моделите са особено подходящи за любимия ви тежък риболов на шаран, щука и бяла риба.
Quick Futura FS серия 900
1150 945 FS 945 550 g 1 : 4.8 76 cm 0.45/100
955 FS 955 560 g 1 : 4.8 82 cm 0.55/100
Quick Futura FS серия 500
1155 545 FS 545 525 g 1 : 4.8 76 cm 0.45/100
555 FS 555 535 g 1 : 4.8 82 cm 0.45/100
- 8 сачмени лагера + 1 иглен (при Futura FS 900)
- 4 сачмени легера + 1 иглен (при Futura FS 500)
- Нова Free Spool система с фино регулиране на свободната шпула
- Anti-Vibro-System за перфектно въртене
- Антиреверсна система, базирана на прецизен иглен лагер за елиминиране на обратния ход
- S-Stroke System - доказал се от години, патентован от D.A.M. подемен механизъм за равномерно нареждане на влакното върху шпулата
- Anti-Twist-System - антиусукваща влакноводеща ролка за намаляване усукването с оптимално програмираната си чрез компютър форма
- Bail Lock Stop System - заключваща бигела система на D.A.M. за безопасност при мощни замятания на дълги дистанции
- Многодискова горна авансова система с фрикционни шайби с голяма повърхност- A.T.R - System - дизайнерско решение на фланеца, елиминиращо нежелателното оплитане на влакното
- Метална шпула за лачено изхвърляне с проектиран чрез компютър кант при Futura FS 900
- Карбонова шпула за далечно изхвърляне с проектиран чрез компютър кант при Futura FS 500
- Двукомпонентно лаково покритие
- Аванс с прецизна настройка (Micro-Brems-Justierung)
- Моделите се доставят с резервна шпула
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
аре...аре съвсем се задълбахме за всеизвестни неща...
намалява го ама не го премахва напълно като с магическа пръчка...впрочем какво спорим заради един дето се убедих , че хабер си няма от ...няколкото важни неща дето са нужни за морето и риболова...
сменяйте темата ...дайте нещо интересно...
или си премахнете усукването с по един готин мултипликатор...
и се упражнявайте много да хвърляте, ей...нищо общо нямат двете

намалява го ама не го премахва напълно като с магическа пръчка...впрочем какво спорим заради един дето се убедих , че хабер си няма от ...няколкото важни неща дето са нужни за морето и риболова...
сменяйте темата ...дайте нещо интересно...
или си премахнете усукването с по един готин мултипликатор...

и се упражнявайте много да хвърляте, ей...нищо общо нямат двете

били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
3.08.
".......за антитуист системата - тя не е анти брада система, ако си го мислиш - грешиш, тя е против вибрациите на самата мащинка - въртейки се да не вибрира - постига се с прецизен баланс ......"
4.08
".........аре...аре съвсем се задълбахме за всеизвестни неща...
- Anti-Twist-System - антиусукваща влакноводеща ролка за намаляване усукването с оптимално програмираната си чрез компютър форма ....."
Ставаш смешен . Ако си мълчиш ще изглеждаш по умен .
".......за антитуист системата - тя не е анти брада система, ако си го мислиш - грешиш, тя е против вибрациите на самата мащинка - въртейки се да не вибрира - постига се с прецизен баланс ......"
4.08
".........аре...аре съвсем се задълбахме за всеизвестни неща...
- Anti-Twist-System - антиусукваща влакноводеща ролка за намаляване усукването с оптимално програмираната си чрез компютър форма ....."
Ставаш смешен . Ако си мълчиш ще изглеждаш по умен .
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
...Ставаш нахален, ... не ти си нахален направо.Дели написа: Ставаш смешен . Ако си мълчиш ще изглеждаш по умен .
язък че си ми махала и набор/съученик...търсиш си отново силни думи да ти напиша.
...хората се постарали информация да намерят - благодарско към тях..., е и разменил съм понятията в бързината да ти отговоря, но има ли неистини в думите ми - няма такива!
...изобщо накъде се напъваш с 2годишния си рибарски стаж - срещу над 30те ми в тоя бранш.
Набута се в разговора за влакното без дори да се светнеш, че това не е твоето влакно с брадата. Ами в Събота пръчката ми и макарата бяха на 2 метра от теб - да беше го вземал и разгледал, а....и не е жълто, а оранжево...и не е за SBIRO, a мач(сиреч потъващо - ако си наясно с мач риболова). Пихме бира с теб и Иван, ...преди това ми го дадоха/навиха, беше в ръцете ми, ти го погледна отгоре -отгоре и се изказа отрицателно...аз си замълчах тогава...дума съм дал да не коментирам произхода му.
СЕГА ВЕЧЕ НАИСТИНА ЩЕ НАПРАВЯ ТАКА 1 БРОЙ ЩЕ НАМЕРЯ на бат'Милен... да си го сложи той на макарката и нека да се опита да го брадяса, да видим

...отплеснах се нещо май...
...Говорих ти за ветровете(сезонни общи наблюдения + някои знания) когато преди месец и нещо бяхме на Шкорпиловци...........ти изобщо нямаш качества да слушаш - характера ти е
такъв...добре, ...и за други неща като споделя - си пак такъв
...аз ти казвам приятелски нещо...ти слушаш , но не чуваш всъщност нищо.
...После излязъл 1-2 пъти с лодката и ХОП - великите констатации и съвети във форума. То бяха карагьозчета...то бяха паламудчета...станаха скумрийки, ами корнишончета не бяха ли?
Ами тия твои изводи за нещата са ми ненужни на мен, приятел, а за останалите непонятни. Вземи си направи Дневник и преди сън си драскай там.
Повтарям отново, не знам къде го бях споменал, че в биографията ми имам и Техникум по Корабоплаване - завършен и Диплома имам - с Хари сме колеги едва ли не...той продължава тая професия във ВВМУ, на мен пък сина ми я продължава там...така да се каже.
...за тоя АнтиТуист направо не ми се говори. За брадата - грешката си е изцяло твоя - мисля - влакното и машината имат по-малко вина.. - ако ми ги покажеш - ще се светна къде е проблема.
Абе Вий...целия Ви клас "Б" ли сте такива високомерни...той и Айшата гледа като говори над тебе...като че ли сте от благороден варненски метал...да ама да не пикаете Кристиан Диор, ве, отворковци такива

...ела да ти подаря едно РЬОБИ от 1974 г.

с афтографа ми - без анти-манти и т.н. - ако ти направи 1 път брада ще ти връча Черния си Колан пред Всички на Вълнолома...

и ще го заснеме моя екип да си го имаш за Гранд Архив - може и с 3 камери от 3 гледни точки...и кран 12 метра имам с камера на него - абе направо ПТС-а ще разставя там.
чао и умната вече...в новата тема на бат'Милен "за таралежите-маралежите" ще те изчакам...с палец на петлето обаче, първо стрелям после питам "кой идва" ...и калибъра ще бъде едричък - вервай ми
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
- joro1973
- вече хвърля и на тежко
АУУУУУУ Дуруме, отде ги извади тия остри зъби, та хапеш като бясно куче наляво-надясно?!? Брех, да му се не види! Като жена пред мензис! Абе гледайте скумрията във залива, ЗАРГАНИ няма ли??? Аз ходих 3-4 пъти на риба, но си мълча, защото от улова ме е срам, срааам!
колкото повече вали, толкова повече вали
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ядосах се яко на подмятането за смешен и на плача за 2те риби му, дето съм му ги засякал силно та да не ме минел в бройките. Мен не ми е за рибите...ами за писанията му изобщо... Не беше мое 1вото подмятане - аз отговарям на едно нахално поведение от негова страна.
...включи се за влакното - неподготвен...обясних по-горе за кое влакно става дума.
...продължи с маниера си и за машинката му от 160лв. дето незнам каква била...но не и каза марката дори.
...със същия тон и по отношение на другите неща за лодки...ветрове...и какво беше още не е важно, по-важното е, че ми кипна да ми продава краставици...за морето и лаическите знания и умения придобити върху един гуменяк само.
...с тоя стаж и практика - 2 год. по негови думи - по полека, извинете , моля ви се.
Вие четете по вашия си начин, ама тука става дума за общуване - понеже ходихме 2-3 пъти за риба - подчертавам, че не с лодката му...аз там изгубих интерес за качване доста по рано...мен и един поглед ми е достатъчен. Имам си морски тапии от техникум за т'ва...да не говорим, че 4 г. бях в екипажа на яхта - 1984-1988 към Яхт клуба във Варна...
абе какво да драскам повече ... Пази Боже Сляпо Да Прогледа
...днес сутринта висях долу на буната от 7.00(успах се малко) до 11.00 - Н И Щ О - на тръгване , дърпам да вадя и удар - 2 иларии за срам - средна работа...Следобед ще мина да се заредя с червеи и утре тайфата на махалата ще е долу заедно с всичките бай Пенсионери - пуснах им мухата и им показах рибите
Как се зарадваха само...обаче утре може и да ме окъпят...за здраве
...включи се за влакното - неподготвен...обясних по-горе за кое влакно става дума.
...продължи с маниера си и за машинката му от 160лв. дето незнам каква била...но не и каза марката дори.
...със същия тон и по отношение на другите неща за лодки...ветрове...и какво беше още не е важно, по-важното е, че ми кипна да ми продава краставици...за морето и лаическите знания и умения придобити върху един гуменяк само.
...с тоя стаж и практика - 2 год. по негови думи - по полека, извинете , моля ви се.
Вие четете по вашия си начин, ама тука става дума за общуване - понеже ходихме 2-3 пъти за риба - подчертавам, че не с лодката му...аз там изгубих интерес за качване доста по рано...мен и един поглед ми е достатъчен. Имам си морски тапии от техникум за т'ва...да не говорим, че 4 г. бях в екипажа на яхта - 1984-1988 към Яхт клуба във Варна...
абе какво да драскам повече ... Пази Боже Сляпо Да Прогледа
...днес сутринта висях долу на буната от 7.00(успах се малко) до 11.00 - Н И Щ О - на тръгване , дърпам да вадя и удар - 2 иларии за срам - средна работа...Следобед ще мина да се заредя с червеи и утре тайфата на махалата ще е долу заедно с всичките бай Пенсионери - пуснах им мухата и им показах рибите

Как се зарадваха само...обаче утре може и да ме окъпят...за здраве
дурумов,
успокой се най-после и престани да обиждаш колегите които са влезли тук за да обменят информация .
Форума е за това , а не място където да разберат колко си велик и колко ти хлопа дъската .
Колеги , не е ли време този шут да му биете дузпата докато не са напуснали всички заради него .
Чао до почистването на форума .Не мога повече да му чета брътвежите.
успокой се най-после и престани да обиждаш колегите които са влезли тук за да обменят информация .
Форума е за това , а не място където да разберат колко си велик и колко ти хлопа дъската .
Колеги , не е ли време този шут да му биете дузпата докато не са напуснали всички заради него .
Чао до почистването на форума .Не мога повече да му чета брътвежите.
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
правиш нагло и манипулативно обобщениеДели написа:дурумов,
успокой се най-после и престани да обиждаш колегите които са влезли тук за да обменят информация ...
кои колеги, един само ме предизвиква и това си ти - епитетите за мен са в твоята табличка...едно влакно не можа да вденеш , че не е като твойто брадясалото и тръгна с машинката за 160лв. на нож отгоре ми.
И аз к'во да ти се наведа , а ?
такаааа, сега и дъската ми хлопала......това ще го подмина...много е тъпо.Дели написа:Форума е за това , а не място където да разберат колко си велик и колко ти хлопа дъската ...
какво си се разплакал..."колеги , елате...дайте да го..." - каква помощ искаш... ноухауто на риболова или ноухауто на мореплаването във варненския залив ...Дели написа:Колеги , не е ли време този шут да му биете дузпата докато не са напуснали всички заради него ..

има и форуми за шев и кройки....там е чистичко - като за теб.Дели написа:Чао до почистването на форума. Не мога повече да му чета брътвежите.
ДУРУМЕ с усмивка подминавам задявките Ви с ДЕЛ...С събота си взех от "твоето" влакно...и още една ролка скъпичко 150 м. японско власкно,ама не мога да му разчета марката,защото е написана на японски има едно голямо R и някакви цифри,Ф-то е 0.26 и ...на всеки 5 метра сменя цвета от оранжево на бледо жълто......много е яко , направих взел и дръпнах трабанта на 1 м. издържа мамка му... ама и китайската ми машина 6000 е много яка....миналата година закачих един софиянец харпунджия... докато го изкарам бая се нагълта със солена вода горкия ... трябваше да направя снимка как го държа като трофейна риба с главата надолууууу....