Въпрос !!!-влакно за морски риболов

Модератори: Димо Михалев, dobria1

Аватар
Pocko
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко
Обратна връзка:

ре

Мнение от Pocko »

ще си позволя да се намеся.
значи това за което Дъорумов говори за вибрацийте се нарича "антивибрационна система" и представлява противотежеста на дръжката (от едната страна я ловиш с пръстите, а над нея има противотежест която прредотвратява вибрацийте и като я завъртиш по инерция и тя не вибрира.
а за "анти-twist" не съм чувал и не мога нищо да кажа. просто да не би да се говори за едно и също нещо само че единия да е объркал понятието, втория да го превежда и третия да спори с радиото :lol:
кога нема риба и рака е риба
Grandpa
новобранец
новобранец

Мнение от Grandpa »

Анти-туист точно си значи "против-усукване".
Всички известни марки тук-там пишат, че видиш ли еди какво си там на тяхната система НАМАЛЯВАЛО усукването. Нормална спинингова макара винаги усуква, ама уж тия с такава система усукват по-малко, отколкото ако я нямаха.
Това е, нищо общо няма с никакви вибрации
baralya
новобранец
новобранец

Мнение от baralya »

Няма смисъл да се джавкаме
вижте ко са писали вносителите а кое колкоси върши работата е съвсем отделен въпрос

Quick Futura FS
Макари със свободна шпула
С този вид макари вие винаги ще бъдете с една риба преди другите. С тях ловят професионалистите. Специалистите доказаха необходимостта от свободната шпула, наложила се в модерния риболов. Блокиращата бигела, фланеца и дръжката система B.L.S., предлагана само от......, предотвратява нежеланото самозатваряне при замятане с голяма тежест. Моделите са особено подходящи за любимия ви тежък риболов на шаран, щука и бяла риба.

Quick Futura FS серия 900
арт. № модел тегло пред. число см/1 об. капацитет
1150 945 FS 945 550 g 1 : 4.8 76 cm 0.45/100
955 FS 955 560 g 1 : 4.8 82 cm 0.55/100
Quick Futura FS серия 500
арт. № модел тегло пред. число см/1 об. капацитет
1155 545 FS 545 525 g 1 : 4.8 76 cm 0.45/100
555 FS 555 535 g 1 : 4.8 82 cm 0.45/100

- 8 сачмени лагера + 1 иглен (при Futura FS 900)
- 4 сачмени легера + 1 иглен (при Futura FS 500)
- Нова Free Spool система с фино регулиране на свободната шпула
- Anti-Vibro-System за перфектно въртене
- Антиреверсна система, базирана на прецизен иглен лагер за елиминиране на обратния ход
- S-Stroke System - доказал се от години, патентован от D.A.M. подемен механизъм за равномерно нареждане на влакното върху шпулата
- Anti-Twist-System - антиусукваща влакноводеща ролка за намаляване усукването с оптимално програмираната си чрез компютър форма
- Bail Lock Stop System - заключваща бигела система на D.A.M. за безопасност при мощни замятания на дълги дистанции
- Многодискова горна авансова система с фрикционни шайби с голяма повърхност- A.T.R - System - дизайнерско решение на фланеца, елиминиращо нежелателното оплитане на влакното
- Метална шпула за лачено изхвърляне с проектиран чрез компютър кант при Futura FS 900
- Карбонова шпула за далечно изхвърляне с проектиран чрез компютър кант при Futura FS 500
- Двукомпонентно лаково покритие
- Аванс с прецизна настройка (Micro-Brems-Justierung)
- Моделите се доставят с резервна шпула
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

аре...аре съвсем се задълбахме за всеизвестни неща...
- Anti-Twist-System - антиусукваща влакноводеща ролка за намаляване усукването с оптимално програмираната си чрез компютър форма
намалява го ама не го премахва напълно като с магическа пръчка...впрочем какво спорим заради един дето се убедих , че хабер си няма от ...няколкото важни неща дето са нужни за морето и риболова...
сменяйте темата ...дайте нещо интересно...
или си премахнете усукването с по един готин мултипликатор... :wink:
и се упражнявайте много да хвърляте, ей...нищо общо нямат двете :lol: :lol: :lol:
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

3.08.
".......за антитуист системата - тя не е анти брада система, ако си го мислиш - грешиш, тя е против вибрациите на самата мащинка - въртейки се да не вибрира - постига се с прецизен баланс ......"

4.08
".........аре...аре съвсем се задълбахме за всеизвестни неща...
- Anti-Twist-System - антиусукваща влакноводеща ролка за намаляване усукването с оптимално програмираната си чрез компютър форма ....."

Ставаш смешен . Ако си мълчиш ще изглеждаш по умен .
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Дели написа: Ставаш смешен . Ако си мълчиш ще изглеждаш по умен .
...Ставаш нахален, ... не ти си нахален направо.
язък че си ми махала и набор/съученик...търсиш си отново силни думи да ти напиша.
...хората се постарали информация да намерят - благодарско към тях..., е и разменил съм понятията в бързината да ти отговоря, но има ли неистини в думите ми - няма такива!
...изобщо накъде се напъваш с 2годишния си рибарски стаж - срещу над 30те ми в тоя бранш.
Набута се в разговора за влакното без дори да се светнеш, че това не е твоето влакно с брадата. Ами в Събота пръчката ми и макарата бяха на 2 метра от теб - да беше го вземал и разгледал, а....и не е жълто, а оранжево...и не е за SBIRO, a мач(сиреч потъващо - ако си наясно с мач риболова). Пихме бира с теб и Иван, ...преди това ми го дадоха/навиха, беше в ръцете ми, ти го погледна отгоре -отгоре и се изказа отрицателно...аз си замълчах тогава...дума съм дал да не коментирам произхода му.
СЕГА ВЕЧЕ НАИСТИНА ЩЕ НАПРАВЯ ТАКА 1 БРОЙ ЩЕ НАМЕРЯ на бат'Милен... да си го сложи той на макарката и нека да се опита да го брадяса, да видим :wink: - аз му обещах и без това - а той да си пуска теми за Войни и Сеири....аз него ще го глобявам със Шопски салати и ракийки....той си знай :lol: :lol: :lol:
...отплеснах се нещо май...
...Говорих ти за ветровете(сезонни общи наблюдения + някои знания) когато преди месец и нещо бяхме на Шкорпиловци...........ти изобщо нямаш качества да слушаш - характера ти е
такъв...добре, ...и за други неща като споделя - си пак такъв
...аз ти казвам приятелски нещо...ти слушаш , но не чуваш всъщност нищо.
...После излязъл 1-2 пъти с лодката и ХОП - великите констатации и съвети във форума. То бяха карагьозчета...то бяха паламудчета...станаха скумрийки, ами корнишончета не бяха ли?
Ами тия твои изводи за нещата са ми ненужни на мен, приятел, а за останалите непонятни. Вземи си направи Дневник и преди сън си драскай там.
Повтарям отново, не знам къде го бях споменал, че в биографията ми имам и Техникум по Корабоплаване - завършен и Диплома имам - с Хари сме колеги едва ли не...той продължава тая професия във ВВМУ, на мен пък сина ми я продължава там...така да се каже.
...за тоя АнтиТуист направо не ми се говори. За брадата - грешката си е изцяло твоя - мисля - влакното и машината имат по-малко вина.. - ако ми ги покажеш - ще се светна къде е проблема.
Абе Вий...целия Ви клас "Б" ли сте такива високомерни...той и Айшата гледа като говори над тебе...като че ли сте от благороден варненски метал...да ама да не пикаете Кристиан Диор, ве, отворковци такива :lol: - т'ва е шега, по пиперлия. А сега....виж к'во...
...ела да ти подаря едно РЬОБИ от 1974 г. :lol: :lol: :lol:
с афтографа ми - без анти-манти и т.н. - ако ти направи 1 път брада ще ти връча Черния си Колан пред Всички на Вълнолома... :lol: :lol: :lol:
и ще го заснеме моя екип да си го имаш за Гранд Архив - може и с 3 камери от 3 гледни точки...и кран 12 метра имам с камера на него - абе направо ПТС-а ще разставя там.
чао и умната вече...в новата тема на бат'Милен "за таралежите-маралежите" ще те изчакам...с палец на петлето обаче, първо стрелям после питам "кой идва" ...и калибъра ще бъде едричък - вервай ми
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

АУУУУУУ Дуруме, отде ги извади тия остри зъби, та хапеш като бясно куче наляво-надясно?!? Брех, да му се не види! Като жена пред мензис! Абе гледайте скумрията във залива, ЗАРГАНИ няма ли??? Аз ходих 3-4 пъти на риба, но си мълча, защото от улова ме е срам, срааам!
колкото повече вали, толкова повече вали
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

Ако спреш да попържаш освен ракийка и салатка и каки ще ти докарам...Екскурзоводки за Аквариума... :lol:
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

ядосах се яко на подмятането за смешен и на плача за 2те риби му, дето съм му ги засякал силно та да не ме минел в бройките. Мен не ми е за рибите...ами за писанията му изобщо... Не беше мое 1вото подмятане - аз отговарям на едно нахално поведение от негова страна.
...включи се за влакното - неподготвен...обясних по-горе за кое влакно става дума.
...продължи с маниера си и за машинката му от 160лв. дето незнам каква била...но не и каза марката дори.
...със същия тон и по отношение на другите неща за лодки...ветрове...и какво беше още не е важно, по-важното е, че ми кипна да ми продава краставици...за морето и лаическите знания и умения придобити върху един гуменяк само.
...с тоя стаж и практика - 2 год. по негови думи - по полека, извинете , моля ви се.
Вие четете по вашия си начин, ама тука става дума за общуване - понеже ходихме 2-3 пъти за риба - подчертавам, че не с лодката му...аз там изгубих интерес за качване доста по рано...мен и един поглед ми е достатъчен. Имам си морски тапии от техникум за т'ва...да не говорим, че 4 г. бях в екипажа на яхта - 1984-1988 към Яхт клуба във Варна...
абе какво да драскам повече ... Пази Боже Сляпо Да Прогледа

...днес сутринта висях долу на буната от 7.00(успах се малко) до 11.00 - Н И Щ О - на тръгване , дърпам да вадя и удар - 2 иларии за срам - средна работа...Следобед ще мина да се заредя с червеи и утре тайфата на махалата ще е долу заедно с всичките бай Пенсионери - пуснах им мухата и им показах рибите :lol: :lol: :lol:
Как се зарадваха само...обаче утре може и да ме окъпят...за здраве
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

На 26 октомври къпането ти е сигурно :) :) :)
Дели
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от Дели »

дурумов,

успокой се най-после и престани да обиждаш колегите които са влезли тук за да обменят информация .

Форума е за това , а не място където да разберат колко си велик и колко ти хлопа дъската .

Колеги , не е ли време този шут да му биете дузпата докато не са напуснали всички заради него .

Чао до почистването на форума .Не мога повече да му чета брътвежите.
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

Дели написа:дурумов,
успокой се най-после и престани да обиждаш колегите които са влезли тук за да обменят информация ...
правиш нагло и манипулативно обобщение
кои колеги, един само ме предизвиква и това си ти - епитетите за мен са в твоята табличка...едно влакно не можа да вденеш , че не е като твойто брадясалото и тръгна с машинката за 160лв. на нож отгоре ми.
И аз к'во да ти се наведа , а ?
Дели написа:Форума е за това , а не място където да разберат колко си велик и колко ти хлопа дъската ...
такаааа, сега и дъската ми хлопала......това ще го подмина...много е тъпо.
Дели написа:Колеги , не е ли време този шут да му биете дузпата докато не са напуснали всички заради него ..
какво си се разплакал..."колеги , елате...дайте да го..." - каква помощ искаш... ноухауто на риболова или ноухауто на мореплаването във варненския залив ... :lol: :lol: :lol:
Дели написа:Чао до почистването на форума. Не мога повече да му чета брътвежите.
има и форуми за шев и кройки....там е чистичко - като за теб.
durumov
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от durumov »

joro1973 написа:На 26 октомври къпането ти е сигурно :) :) :)
Jore, ама наистина ли, тогава ли ще идваш насам ?
Много ще се зарадвам да помятаме заедно...тогава и човките ще много, дано :!:
Аватар
joro1973
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от joro1973 »

Дуруме, щом стане дума за морето, аз ВИНАГИ съм на полусъединител :) :) :)! Ако имам време и възможност - ще дойда! С удоволствие ще помятам с теб бомбарди, воблери и блесни :) :) :)!
Аватар
batmilen
учете се от него
учете се от него
Обратна връзка:

Мнение от batmilen »

ДУРУМЕ с усмивка подминавам задявките Ви с ДЕЛ...С събота си взех от "твоето" влакно...и още една ролка скъпичко 150 м. японско власкно,ама не мога да му разчета марката,защото е написана на японски има едно голямо R и някакви цифри,Ф-то е 0.26 и ...на всеки 5 метра сменя цвета от оранжево на бледо жълто......много е яко , направих взел и дръпнах трабанта на 1 м. издържа мамка му... ама и китайската ми машина 6000 е много яка....миналата година закачих един софиянец харпунджия... докато го изкарам бая се нагълта със солена вода горкия ... трябваше да направя снимка как го държа като трофейна риба с главата надолууууу.... :twisted: :twisted: :twisted:
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици, макари и такъми”