Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Тактика
Стръв и захранка
naRiba.com

Форум

Манистото и малката тройка като стръв!!!
Модератор: Paublo_Eskobar
-
- учете се от него
Re: Манистото и малката тройка като стръв!!!
Категорично не съм съгласен с това мнение. Специално пък и за помпането с оловната тръбичка в дълбоки вирове- това си е жива лятна мормишка , ами пусто тук наоколо няма къде.......ceno cenov написа:
Такъв риболов на скобари в река е БРАКОНИЕРСТВО !!! Които е ходил зимата по реките би трябвало да е на ясно, че ИАРА съставя актове на такива бракониери. Аз изцяло подкрепям ИАРА за тези им деиствия. И нека не се заблуждаваме повече с глупости за мънисто, тръбичка и тн.

-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
Re: Манистото и малката тройка като стръв!!!
И аз не съм съгласен.Няма нищо бракониерско.Рибата сама атакува стръвта.
Първата риба по този начин я хванах без да искам.Падна ми кепчето от лодката както си плувам.Вързах на една ролка с влакно( бая дебело 0,30) тройна кука 5 номер и се опитах да си закача кепа.Докато повдигах на горе нещо удари и понесе лодката(надуваема). Бързо го извадих-скобар над килограм,но и бързо го изпуснах.Вече не бях и над кепчето та си останах и без него.
Поне има какво да разказвам.
После гледах един колега как лови на реката клен.Подава пръчката над реката спуска такъмчето до дъното и започва да повдига бавно и плавно.Без да повдига пръта и да използва макарата.С ръка като мухарите,но плавно и без да прекъсва движението.Рибите направо гълтат тройката.
Така се запалих и аз.Не го практикувам много често,но е забавно.Винаги има изненади.
Много е важна маскировката.Колкото по- малко хора на около ,толкова по -добре.
Тъкъмчето най- често го правя с малка тройка и съчма от синджирчето на тапа за мивка.Може и оловна съчма.
Последния път лових направо на мормишка със стръв и кивок.Пусках от една паднала върба в реката.Голяма занимавка
Първата риба по този начин я хванах без да искам.Падна ми кепчето от лодката както си плувам.Вързах на една ролка с влакно( бая дебело 0,30) тройна кука 5 номер и се опитах да си закача кепа.Докато повдигах на горе нещо удари и понесе лодката(надуваема). Бързо го извадих-скобар над килограм,но и бързо го изпуснах.Вече не бях и над кепчето та си останах и без него.
Поне има какво да разказвам.

После гледах един колега как лови на реката клен.Подава пръчката над реката спуска такъмчето до дъното и започва да повдига бавно и плавно.Без да повдига пръта и да използва макарата.С ръка като мухарите,но плавно и без да прекъсва движението.Рибите направо гълтат тройката.
Така се запалих и аз.Не го практикувам много често,но е забавно.Винаги има изненади.
Много е важна маскировката.Колкото по- малко хора на около ,толкова по -добре.
Тъкъмчето най- често го правя с малка тройка и съчма от синджирчето на тапа за мивка.Може и оловна съчма.
Последния път лових направо на мормишка със стръв и кивок.Пусках от една паднала върба в реката.Голяма занимавка

Риболовът не е слука,а наука!