Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

Кой е доминиращия инстинкт при риболова с изкуствени примамк
Модератор: sapuna
- zapalen_92
- разбира нещата
Re: Кой е доминиращия инстинкт при риболова с изкуствени примамк
За единичните куки и тройките не съм съгласен.Аз залагам на тройките.Защото това да ти се забие тройка е три пъти по сигурно от единичка.Пък и болката на рибата е по голяма когато е убодена на три места(ако се е забола както трябва тройката де) и така я боли много и идва сама.Така си мисля то всеки само си мисли,но никой не може да е сигурен кое как е по добро.
Виж за последното съм съгласен с теб, ама я пак ми попрочети поста и тогава да си поговорим
Ти сам си го казал.
"Ако се забие"
А аз имам предвид точно това.
По лесно, се забива единична кука.
Сега по въпроса за болката.
Че нали идеята, е да я боли по-малко.
Или трябва да я боли
Не знам, ти ще кажеш.

Ти сам си го казал.
"Ако се забие"
А аз имам предвид точно това.
По лесно, се забива единична кука.
Сега по въпроса за болката.
Че нали идеята, е да я боли по-малко.
Или трябва да я боли

Не знам, ти ще кажеш.

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
-
- учете се от него
Колега , не мисля да те оборвам за каквото и да е в последните ти два поста в темата. За мен приоритета на щуките е най-вече защитата на територията от себеподобни и други потенциални натрапнициlorda написа:За мен дилемата отдавна, е решена.
Решаващото събитие да ловя само и единствено на спининг дойде, когато щука около 5 килограма ми удари на блесната, която прекарах на метър от заметната от мен жива рибка.Понеже веднъж я бях изпускал вече, реших, че единствената възможност да я извадя, е да и поднеса жива стръв, която да глътне дълбоко и куката да се забие сигурно.
Но уви след едномесечно дебнене тя пак ми удари на същата блесна, на която предния път.
Е пак я изтървах, но след този случай за мен не съществува друг способ за ловене на хищници освен спининга.
Ида сигурно ще се опита да ме обори, но нали всеки има право на мнение.
.

Щуките , според мен , изхождаики на начина им на живот , местообитание , начин на ловуване и определени механизми за съхранение на вида ( канибализъм, например) , приоритетно защитават територията на сезонното си местообитаване. Нещо повече- подреждат се по привлекателните и обичайни за тях места , на абсолютно "йерархичен " принцип- най-добрите места се обитават от най-голямите щуки и т.н. , надолу по йерархията

За това най- вероятно е атакувала блесната в близост до тапата

Така, до тук добре.
Обаче щуката напуска пазената цяла година територия именно в периода на размножаването за който говорех.
Защо тогава, е най "освирепяла" и надъхана на нестандартните неща, различни от просто ядене.
За да не бъдем голословни, нека попитам ти дали си го забелязал и в кой водоем.
Аз говоря за река Марица и Харманлийска през този период (визирам месеците януари, февруари).
При затворените водоеми нещата стоят по коренно различен начин.
Обаче щуката напуска пазената цяла година територия именно в периода на размножаването за който говорех.
Защо тогава, е най "освирепяла" и надъхана на нестандартните неща, различни от просто ядене.
За да не бъдем голословни, нека попитам ти дали си го забелязал и в кой водоем.
Аз говоря за река Марица и Харманлийска през този период (визирам месеците януари, февруари).
При затворените водоеми нещата стоят по коренно различен начин.

-
- учете се от него
Никога не съм ловил щука в река , пиша само за затворени водоеми , някои от тях леко проточни ( сепарации) , но не и река
Нямам идея за какво става дума ако се лови щука в река
То нали и за това са дебатите и Форума , въобще- за споделяне на опит и да се понаучим един от друг

Нямам идея за какво става дума ако се лови щука в река

То нали и за това са дебатите и Форума , въобще- за споделяне на опит и да се понаучим един от друг

Идеята ми беше не толкова за самото ловене, а по-скоро за миграцията и през размножителния период и привичките и тогава.
Това което съм установил за тези две реки, не се препокрива с нито един затворен водоем който съм посещавал.
Примерно, на дупките на Отдих през тези месеци съм нямал никакъв успех, за да мога да правя констатации.
Там щуката винаги, е била най-активна ранна есен и постепенно активността и замира.
Затова питах.
Да обменим информация.
Това което съм установил за тези две реки, не се препокрива с нито един затворен водоем който съм посещавал.
Примерно, на дупките на Отдих през тези месеци съм нямал никакъв успех, за да мога да правя констатации.
Там щуката винаги, е била най-активна ранна есен и постепенно активността и замира.
Затова питах.
Да обменим информация.

- zapalen_92
- разбира нещата
Като се забие повече от една кука много по лесно се вади-чист пример давам:Мятам си аз и по едно време нещо лапа блесната ееееей толкоз много дърпа ама много викам си тука одарих нещо тлъсто,а то маломерна малка щука,но се е забила само едната кука и то само на върха на горната устна.За това само с една кука по-голям шанс има да се забие някъде и да може да я извадиш.А когато е с 3 повечето пъти се забиват повече от едната кука от тройката,макар и някой път като този да се случи само едната да се е забила.Тройката си е тройка.
-
- вече хвърля и на тежко
Аз съм съгласен с всички вас. Нищо не разбирам, ни от макари, ни от сопи, ни от тракалки и от меки части.Щука си ловя, щото ми допада и си имам едно на ум. 

А какво, е това едно на ум?

-
- вече хвърля и на тежко
Едно на ум ще рече следното: При няколко стотин излета, целенасочено за щука, със спинингови примамки, в течение на 10 години, през различни сезони , съм си запечатал в ума един бележник, от който черпя небивала информация, на базата на завидната ми памет 

- zapalen_92
- разбира нещата
...............
И няма да го споделиш с нас?Я издай някоя голяаааама тайна
И няма да го споделиш с нас?Я издай някоя голяаааама тайна

-
- вече хвърля и на тежко
Само нагледно, мой чорап! 

- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Абре Весо , верно ли че сте били адаши с Лорда ? А аз се Весо , Весо ........ 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
-
- вече хвърля и на тежко
Абе, аз съм Кольо, а той е Весо! 

Алоу
дооспамихте на човека темата