Къде се намирам:
Направи си сам
Как да си поправя или направя...?
naRiba.com

Форум

Как да си направя блесна?
Модератор: emo vasilev
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Re: КАК ДА СИ НЯПРАВЯ БЛЕСНА САМ?
Най трудно се правят скобите(шарнира на паричката ),но те вече се намират в магазините,паричката(говоря за въртящите блесни) си я правиш както ти харесва, но все пак гледай някоя мостра,няма нужда да бъде с профила на купешките,просто след изрязването и пробиване на отвора я сложи на леко отворено менгеме и точно през средата(по дългата страна)я очукваш да се получи дъга,след това с клещи изправяш горния край където е отвора за скобата.Телта е хубаво да е неръжда,но става и обикновенна стоманена тел около 0.7-1.0мм.Правиш ухото и почваш да нанизваш манисто,скобата с паричката,манисто(вече по -голямо ),оловна тежест подвижна (големината зависи от размера на блесната)желателно с крушовидна форма.След като нанижеш гердана
затикваш всичко плътно до ухото в горния край,съобразявайки се с дължината на оловната тежест огъваш второто ухо(това за тройката),слагаш 3-та и промушваш(вече уточнения като дължина)край на телта през оловната тежест,изкарваш и закривяваш края.В общи линии нее трудно,но трябват опити
П.П.Знаеш ли че най лесно се прави английска морава,сееш тревата и след това поливаш,и косиш 200-300 години
,че и с блесните е така ,опит му е майката.Дерзай,никой не се е родил научен.Но както споменават колегите,порови из сайтовете ,има писано понаучи това онова
.

П.П.Знаеш ли че най лесно се прави английска морава,сееш тревата и след това поливаш,и косиш 200-300 години

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

Като за начало направи пълно копие на някоя известна блесна
лопатката на блесната не трябва да е много тънка. Утежнението можеш да го изработиш от лист олово който е достатъчно мек.

лопатката на блесната не трябва да е много тънка. Утежнението можеш да го изработиш от лист олово който е достатъчно мек.
кьоркефали
-
- и господ не е толокова добър
Ето малко снимки,дано да ти помогнат.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
-
- ще става разбирач
- Обратна връзка:
И от тук може да се види как става.
http://rutube.ru/tracks/1264560.html?v= ... 73229f9def
http://rutube.ru/tracks/1264560.html?v= ... 73229f9def
Риболовът не е слука,а наука!
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
А от къде да се сдобия с тези неща?takezo написа:Като за начало ти трябва това ....
...и малко тел ...натам ти е ясно
-
- разбира нещата
Re: Как да си направя блесна?
От онлайн магазина на Янтра.ком ...Роската е пич .
Аз се докопах до 20-тина вербилца и още толкоз лопатки за около 15-17 лв ....не помня вече.
Но са лекички затова поръчвай по големи номера.
Аз се докопах до 20-тина вербилца и още толкоз лопатки за около 15-17 лв ....не помня вече.
Но са лекички затова поръчвай по големи номера.

Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
от iantra.com аз от там си зимам материя ли за мухи блесни и воблери .eminem94 написа:А от къде да се сдобия с тези неща?takezo написа:Като за начало ти трябва това ....
...и малко тел ...натам ти е ясно.
-
- научил се да хвърля
Не мога да се оправя в тоя сайт янтра.ком! Каде трябва да дам за да ми излезе онлайн магазин или нещо подобно.
Стара риба има ли ?? Нямааа има голяма риба !!
-
- разбира нещата
Факт !
LynyrdSkynyrd написа:...Това ,че ние ползваме качествени такъми не значи ,че сме по-добри риболовци от доста други...
Vid написа:Днес в един магазин пипнах пръчка с неизвестната марка .... и по всички видими и осезателни показатели според мен беше също като Авида???
-
- научил се да хвърля
Мерси много. Има много работи и не са скъпи.
Някой има ли това нещо и дали лесно се работи с него. http://www.shop.iantra.com/index.php?pa ... &Itemid=30
Някой има ли това нещо и дали лесно се работи с него. http://www.shop.iantra.com/index.php?pa ... &Itemid=30
Стара риба има ли ?? Нямааа има голяма риба !!
-
- новобранец
Не знам много но ето как се прави в Кладница
1.Взимаш капапчка от буркан.
2.Режеш си там формата на риба ли кво е там(не ползвам блесна).
3.Слагаш му там пера куки и др. глупости.
А и още нещо ако искате free блесна в първия заслон има в един кашон!!!!
1.Взимаш капапчка от буркан.
2.Режеш си там формата на риба ли кво е там(не ползвам блесна).
3.Слагаш му там пера куки и др. глупости.
А и още нещо ако искате free блесна в първия заслон има в един кашон!!!!
- баш_майстора
- сериозен играч
- Обратна връзка:
eeeeeee щом има в кашона що да се мъчим да правим 

"Няма риба в реката, само пъстърва, откакто се появи тя и изяде всичката друга риба..."
Модерирано!!!Пиши на кирилица!!!
Човек може да си направи блесна от всичко блестящол Например от стар диск.Избира форма изрязва я продупчва дупки от двете страни слага от най-малкия размер гаики"може да ги вземе от блиския риболовен магазин"на задната част на рибата поставя троики куки,а от пред слага вирбел за подвижна плувка и НЕ ЗАБРАВЯИТЕ ПОВОДА ВИ ДА Е ОТ СТОМАНА ЗАЩОТО АКО ЛОВИТЕ ЩУКА ИЛИ ДОРИ КОСТУР ТОЙ МОЖЕ ДА ПРЕРЕЖЕ ВЛАКНОТО СЪС ЗЪБИ