9 септември -Празник Чий !

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Re: 9 септември -Празник Чий !

Мнение от butnik »

Ами сега нещата са същите като след 9 ,само героите са други.Ебават ли се с народа,крадат ли от фондовете,заместени с някогашните мандри,да го духат,като каза Сакси.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Аватар
Диканаров
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Диканаров »

Братци, аз го празнувам! Благодаря на тези, които ни поздравяват с празника! Значи е и тяхен! За 6г след 09.09.1944г България надмина брутния национален продукт от преди войната! За 45г. от няколко поколения толкова е направено, че за 20 не може още да се унищожи, разграби, подари, криминално приватизира изгори и още много има и още дълго ще чуваме изстрели и взривове! Навярно знаете , като образовани люде, че след 20г. демокрация още не е стигнато нивото на 1989г. Нали тя бе сочена, като най-неудачната от социалистическия режим? Боре, казваш да го духам, ама май повечето от българите у нас сега си спомнят с носталгия онези тоталитарни години на сигурност на дома, на сигурност за образование, здравеопазване, на работа по специалност, на гарантирана почивка. На мен при 115лв. заплата като млад инженер в Кремиковци ми бе за 18 дни карта за почивка на Китен 27лв. А сега иди 18 дни при пълен пансион за 200-250 лв. Ще идеш, ама друг път! Та при социализма имаше диктатура, но диктатура на пролетарията! Тоест диктатурата е била в интерес на голямата част от народа ни и в ощърб на малка част.Това е мисля справедливо, а не обратното! Имало е извращения след 09.09. Да имало е! Ами да ви попитам, ако вие бяхте на местото на тези дето са били в балкана и не са мислили за голями заплати и пенсии, а как да оцелеят и победят и да установят един макар и утопичен, но по всички оценки много по справедлив от днешния живот, които сте знаели, кой ви е запалил къщата плетарка, кой ви е убил децата или изнасилил сестрата и жената, кой е интернирал семействата ви в концентрационни лагери, как щяхте да ги срещнете. Нямаше ли да ги изровите и изпод земята? Да имало е зверства, но са били отговор на други зверства.Това дето го пишете за непросветните партизани е крайно неточно! Имало е и такива, но нали средната им възрас е 22-23г. Та това е възрастта на учениците и студентите, на будните и сърцати младежи бонсисти и ремсисти. И въпреки всичко онази "народна"власт е дала възможност и на така наречените "врагове на народа" да получат висше образование, децата им да се учат в техникуми и университети заедно с другите. Дала им е възможност да работят. Е погледнете списъците на народните представители от първите години след 1989гот СДС и т.н. опозиция. Все адвокати, икономисти, филолози, заслужили артисти и преводачи, преподаватели в университети, все от малтретирани , интернирани среди, все хора от трудовоизправителни лагери! Все хора от така наречената опозиция през социализма. Очевадна неправда! Колко от откровенните криминални се писаха , че са били извършвали престъпленията за да саботират социализма. А колко от тях и до кои години си пазеха партийните билети? Защо са били правоверни комунисти?От идейно или користно естество. От корист и затова комунист стана мръсна дума. А комунистите идеалисти са си давали животът и в балкана и по фронтовете на втората световна война за един по-достоен живот! Сега ще правим закон за комасацията! Та земята бе у нас комасирана! Хранехме с една седмица по-рано с зеленчуци Европа, да не говорим за СССР. Доматите бяха по 20ст. и бяха наши, а не турски. Е за това празнувам днес! Защото бе ден от който страната ни се възроди и стана индустриално-аграрна. А не както е сега занаятчийска с първобитно селско стопанство, нулево образование и здравеопазване. От десет и половина милиона декара засадени елитни гори , през социализма при тази варварска браконерска сеч още много има и още много пожари ще има. От хилядите водоеми ежегодно зарибявани от държавата и БЛРС останаха десетина и то редовно мрежосвани. От онези богати, риболовни излети сред дивата природа сега само останаха спомени и то с тъга. Сега може да си начешеш крастата на частен водоем, след като си платиш таксата и рибата. Не е лошо, но онова време бе несравнимо със сегашното ни битуване на риболовци. Та ето за това ще пия с доста хора днес по някоя ракия, защото има за какво да си спомним с добро и със съжаление да отбележа, че никога страната ни не е била по-зависима от чужди сили и то не праволинейни, а като фурнаджийски лопати извъртащи се за сигурен техен келипир изкаран с нашите кирливи ръце.Как да не съжалявам з а онова време, та тогава имаше ред, законност и сигурност за всеки, колкото и да не искат да си го признаят много от пишештите. В малките градове и селата не се заключваха вратите, в голямите хората се познаваха във входовете и си оставяха децата или ключовете на съседи! А сега никакво комшийство! Хората станаха вълци! Циганите и турците бяха интегрирани в българската общност! Заедно работехме и живеехме! Защо ли без да е пукнала пушка загубихме за 20г. 1.5 милиона от хората в годините за създаване на семейство и деца, хора с образование, занаят и опит. Да тъжна действителност! Вишистите ни да мият чинии или берат ягоди!От начало в годините на еуфория почти всички се виждаха в светлината на милионери, без да се замислят, че на милионерите някой им лъска обувките, кара колите, води компаньонките. И никой не си мислеше, че това могат да са неговите деца, родители или жена и сестра. Е сега вече знаят! Но си мисля, че е доста късно, а реформите можеха да станат и не така варварски. Не кон за кокошка. Но имам чувството, че историята не е махало или колело. Все си мисля, че развитието на обществото е по възходяща спирала. Дано да съм жив, когато ще сме направили една витка по тази спирала. Поне ще се опитам да дочакам! А на всички които празнуват днес :smt049 :smt049 пожелавам: Да ви е сладко! На здраве! :drinkers: На останалите пожелавам да не са крайни в оценките и изказванията си, да трезво преценят плюсовете и минусите, да помислят додето са край водата на спокойствие и ако някой иска съм винаги на среща за лаф , спор или каквото и да е! Да ви е спорен риболова! :wink: :lol:
Няма малки и голями, има хванати и изтървани!
Аватар
bkd
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от bkd »

saksi написа:
Божидар написа:Вашето мнение Колеги,а на тези които го празнуват Честит Ви Празник!

Тези които го празнуват ....да го духат.
Май го духаме ,тези които не го празнуваме :roll: :idea:
ИСКАМ МРАКА НА ЗОРАТА,А НЕ ЗАЛЕЗА НА СВЕТЛИНАТА...
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

Днес е 9-ти септември!

СВЕТЛО БЪДЕЩЕ

Иди на Садавое Калъцо, порадвай се на Москва река. Яж блини, пелмени, елдова каша, пий квас. Кажи си: “Добре, че президентът е от нашите, ако не бяха братушките, загубени сме”.

Иди в Боровиха, последната спирка на героя ти. Поклони се. Помълчи. Напий се с водка. Избърши с юмрук самотната мъжка сълза. Кажи тихо “Ееех!” Запей “Сулико”.

Върни се в България. Участвай с кръв и пот в установяването на народната власт. Сутринта на 9-ти влез в Радио София на бял кон. Убий Борю Зевзека, след това убий Щуреца. Прави деветосептемврийската социалистическа революция – избий буржоата /30 хиляди души/.

Иди при жените с черните забрадки. Оплаквай с тях отрязаните партизански глави. /Синове народни, слезли от Балкана/

После заедно с огромното множество и жените с черните забрадки викай пред Народния съд “Смъъърт!”, “Смъърт на враговете на народа!” /101 души/.

Ожени се за буржоазна дъщеря. Влез навъсен в неголемия софийски апартамент, погледни с почуда кристалните полилеи, сребърните сервизи, дъбовите мебели, пианото.

Иди в тоалетната, пусни водата, поцъкай с език. Навий персийските килими на руло до стената, за да не се хабят. Постели черги на паркета. През нощта се завий със свалените плюшени пердета.

Хвърли шаяка, сложи габардин, спри да ядеш чесън, бръсни се всеки ден, но остави каскета.

Колективизирай селото. Който не иска, напиши на дувара – “Тук живей кулак – народен враг”!

Огледай със загрижен поглед на добър стопанин под каскета ширналите се златни жита, богатата реколта, знатните жътвари с ръкойките, които пеят песен за мирния социалистически труд. Избърши потта си с бяла кърпа, везана с червено по краищата.

Иди на работа в Органите.Ти си наш, проверен другар. Недей да знаеш какво е събота и неделя. Работи по 12 часа, пуши цигара от цигара. В края на деня уморено потъркай очите си /по богомилрайновски/. Погледни боязливо портретът с каскета на стената, макар, че си сам в кабинета. Участвай в нощни оперативки с другарите. Изготвяй справки за другаря генерал. Охранявай социалистическата Родина!

Бъди строг, но справедлив с вредителите и враговете, като Прокурорът на Джагаров. Бъди комунист, а не партиец.

Иди в школата в Москва. Там, в московските мазета се обучават много другари. Обучавай се и ти.

Стани чекист!

След 10 ноември говори разпалено, викай “Та ние режем клона, на който седим. Предателят Горбачов ли ще слушаме!”

Иди на площада и размахвай парцаливите си потури срещу Америка, защото така искат комунистите, които сега се наричат националисти/атакисти и не искат на родната земя американски военни бази. Те не разбират чии интереси защитаваме в Ирак и Афганистан, но знаят, че терористите са им братя. Тези националисти са единствени в света, защото обичат повече от родината си една голяма чужда страна.

Изминаха няколко години и днес ти си богат и уважаван човек - издател, банкер, редактор на голям вестник, известен предприемач, бизнесмен и журналист, собственик на социологическа агенция и телевизионна станция, великденец, царедворец.

От теб зависи много, можеш да имаш всичко, което поискаш, вече не се страхуваш от портрет на стената.

Страхуваш се само от куршум на свой съмишленик в бизнеса.

Но ти си и обикновен човек, един от милионите, които отказаха да декомунизират страната си, защото се боеше за хляба на децата си. Защо не разбра, че така им го отне? Принуди ги да идат в чужди земи, а ти остана сам. Лесно ли ти е сега? Червената любов няма да излекува самотата ти.

Маскирал си се, като натовец, демократ, дори антикомунист.Гръмогласно искаш да влизаш в Европа, демонстративно обвиняваш всички политици за мизерното си битие и проваления преход, ти си надпартиен. Обвиняваш политиците, че крадат, но ти самия, ако си на власт ще крадеш със страст.

Червеният ти живот изтече като пясък в шепа, и сега какво? Гледаш се с отвращение в огледалото, защото се правиш на това, което мразиш – демократ, натовец, европеец.

Ех, червени боецо за Светло Бъдеще, сега чакаш само червените червеи да заръфат месата ти.

Иди на Садавое Калъцо…..
та на зверствата със зверства,а?А Зевзека,Щуреца,Георги Марков и още хиляди между който и дядо ми какви зверства са извършили?Чия къща са запалили?Отец Куличев кои прати в концлагер та и него го пратиха после?В България има точно 3 загинали съветски войници и то от ПРЕПИВАНЕ,в центара на столицата паметник на окупатор,Пловдив същата работа!20-23 годишни били партизани(бонсисти и ремсисти)защото на младия човек е най-лесно да му завъртиш главата.Неслучайно и днес 20-23 годишните са в Атака и/или са наркомани.Колко учители,лекари,адвокати и свещенници са избити?Няколко хиляди!Те какви точно зверства са извършили колега Диканаров?Колко военни върнали се от фронта след това са пратени в Белене,Скравена,а семействата им изселени в дън горите тилилейски???Те какви зверства са извършили?Били ниски цените,ДА бяха ниски,така е.И аз помня времето когато с баща ми и майка ми ходехме на мичурин с 300 лева за 2 седмици.И какво?Изкуствено поддържани цени чрез външни заеми който сега връщаме.Официален курс лев-долар 1980 година 0.80 стотинки за долар?!?Това в банка,иначе над 3 лева!Айде стига!
Последно промяна от Светльо-toxin34 на Вто Сеп 09, 2008 4:52 pm, променено общо 2 пъти.
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:partyman: :partyman:

Пичове ясно е, че всички го духаме! Някои са го духали повече преди, други го духат повече сега, но това не значи, че няма да го духаме и в бъдеще всички заедно. За това да си празнуваме нормалния делничен ден като всички останали със ракийка и салатка и каквото там дал Господ и да бъдем приятели! Наздраве!
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Лошото че доматите от 20ст.май още ги плащаме по новите цени,или поне лихвите :D .Иначе на тази дата има збор на едно малко но красиво село в Еленския балкан където имам прекрасни спомени(но само това ми остана,спомени)иначе всеки има право на мнение .Иначе кел файда (както казват французите :D )да се ядосваме за минали работи,въпреки че и аз съм потърпевш(косвено) от т.н. празник 9 .09. :drinkers: .
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Криво може да се седи , но право трябва да се съди.Така е народният лаф.
Аз съм от фамилия имала нещо общо с бунт срещу ТКЗС началото на 50-те години,
роднини преди 9.IX. учили в чужбина, роднини в Америка и т.н.
Фамилия негледана с добро око от комуниситите по онова време и искам да кажа,
че не съм си затварял никога очите за положителното направено тогава (нито за доста
отрицателни неща) и като сравнявам от дистанция на времето и възрастта има доста
фрапиращи неща във вреда на Нашата Българска Демокрация - това нашето си е една
супер изгъзица !!.
И ще подкрепя Диканаров в някои неща със следният пример:
В Русе лично видях как се направиха големи неща в областта на жилищното строителство.
Като дойдох - тези комплекси въобще ги нямаше !! Беше Пустота, ниви ,лозя.
В град Русе от НУЛАТА изникнаха градове в града във вид на комплекси - Здравец Изток,Дружбите,Чародейка, Родина, Възраждане...няма да ги цитирам всичките, някои от които са за десетки хиляди жители.
Имаше и за номенклатурата, имаше и за хората с пари (лихво-числа ), имаше и за бедняци -като мене, после 1992 г. си ги платихме.
Кой сега ще се заеме да прави жилища по този начин за обикновените хора?? Никога ! За качеството и панелите е друга тема - такива бяха времената, модата, толкова можехме. За сегашното строителство нищо не мога да кажа - може и да е по-зле като качество, въпреки че е лъскаво отвън ???
Примери в тази насока много - Така че да не слагаме всичко под един общ знаменател !!
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

В Русе лично видях как се направиха големи неща в областта на жилищното строителство.
Като дойдох - тези комплекси въобще ги нямаше !! Беше Пустота, ниви ,лозя.
В град Русе от НУЛАТА изникнаха градове в града във вид на комплекси - Здравец Изток,Дружбите,Чародейка, Родина, Възраждане...няма да ги цитирам всичките, някои от които са за десетки хиляди жители.
Имаше и за номенклатурата, имаше и за хората с пари (лихво-числа ), имаше и за бедняци -като мене, после 1992 г. си ги платихме.
Кой сега ще се заеме да прави жилища по този начин за обикновените хора?? Никога ! За качеството и панелите е друга тема - такива бяха времената, модата, толкова можехме. За сегашното строителство нищо не мога да кажа - може и да е по-зле като качество, въпреки че е лъскаво отвън ???
Примери в тази насока много - Така че да не слагаме всичко под един общ знамена
Вместо ниви и лозя бетонни блокозаври еба ти и логиката.Колкото до времената и модата:такива бетонни блокове са правени и на запад,вярно е!Ама през 1890-1920 година.Относно качеството:като влезеш на първия етаж виждаш комшията на последния(егати фугите).ПВЦ и ал дограмите навлизат в строителството 1960 година!
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
Аватар
GODzillata
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от GODzillata »

Диканаров написа:...................
:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
К'ва беше тази тирада, к'во беше т'ва чудо? :roll: Една камара неистини изписани...още малко и ще убедиш невръстните риболовци, че по времето на бай Тошо е било върха на сладоледа?! :shock: Тц-тц-тц...аман от соц. пропаганда, ей! :finga:
На риба - като на война! Fish'n'chicks! :mrgreen:
Кеч & Рилийс...в тиганааа-аха-ха-хаааа...Изображение
lud_007
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от lud_007 »

без коментар :drinkers: :drinkers:
grandal_331
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от grandal_331 »

Г-н Диканаров е абсолютно и безапелационно прав! Ако някой може да го убори-словесно или физически-да ми се обади!
Аватар
IVKOPIVKO
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от IVKOPIVKO »

Незнам и според мене е хубав ден. Червената армия влиза в България като окупатор но е посрещната като освободител, хората излизат по улиците с храна и цветя и посрещат своя бивш освободител тържествено.Голяма част от населението сами отварят мандри и складове за да снабдят руските войски с провизии. Разбира се имало е и убииства ...предполагам за лошите...
drebens
разбира нещата
разбира нещата
Обратна връзка:

Мнение от drebens »

А дали моя дядо който от село е отишъл в София чирак,да работи на 14,или бащата на един колега който е правил павета по 1 стотинка бройката за да изхрани тримати си синове,и заради нещо си дето и до ден днешен няма кой да му го каже е лежал в Белене докато му обелеят косите и днес като се сети за тоя период плаче като малко дете,дали са били по добре от мен,дето имам свобода на действията и словото,мисля че не,най малко че нося свободно дънки,прибирам се когато поискам,слушам каквато музика искам,ям банани не само на коледа,и пия уиски,и не се бръсна всяка сутрин за работа,а и няма кой да ми обръсне главата..........Били са добре само тия дето са се подлагали,продавали и са правели наколенки на държавата и ДС.И на великата братска страна,дето в нея и сега в някои райони спят на земята,понеже са много добре и те като нас.
saksi
фен клуб-скобар

Мнение от saksi »

IVKOPIVKO написа:Незнам и според мене е хубав ден. Червената армия влиза в България като окупатор но е посрещната като освободител, хората излизат по улиците с храна и цветя и посрещат своя бивш освободител тържествено.Голяма част от населението сами отварят мандри и складове за да снабдят руските войски с провизии. Разбира се имало е и убииства ...предполагам за лошите...

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Аватар
майсторчето страхил
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от майсторчето страхил »

Незнам ,но има деца които не са ги юркали по манифестации,а други които не са пораснали още или не искат да пораснат,а най вероятно са се облажили от преврата :axe:
НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”