Проблем с компютъра

Всичко за което не намирате подходящ форум

Модератор: dantho.mihov

Аватар
Моряка
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Re: Проблем с компютъра

Мнение от Моряка »

malkia_joro написа:И аз имах същия проблем преди време.Само,че преди да се изключи,компа издаваше един гаден звук.
Оказа се че единия вентилатор е изгорял,а другите са събрали доста прах и процесора е прегрявал и затова е изключвал.
Спомням си,че преди да се случи това,компютъра ми работеше много шумно.Ти забелязал ли си нещо подобно?
Когато един вентилатор е събрал прах и му е заминало смазването издава такъв шум.Лечението е измиване с гореща вода,и същевременно почистване с четка ,пълно сушене и като се махне лепенката има капаче от пласмаса,смазване с машенно или тънко масло и монтаж.Аз съм процедирал по същия начин с дъна ,като махам естествено батерията и си тръгват.Е има и някой подут кондензатор за смяна.А и да не забравя да кажа,че в биоса има опция да се избере на колко градуса да изключва процесора,да не се изпърли :lol:
А сега де? :roll:
gogolisec
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от gogolisec »

При мене лятото, когато е горещо - над 30 град. в стаята, вентилатора на процесора бучи здраво. Направи ми впечатление при стартиране почти не се чува, но след 5 минути вдига много обороти и е доста шумен - явно температурата и оборотите са взаимнозависими. Като си пусна Евреста, ми показва нормални температури, но не го държа активен, щото черпи ресурси от RAM-а и процесора.Сега, като е хладно почти не се чува. Не го изключвам почти никога. Ако не спре тока е нагласен да се рестартира на 7 дена. Почти на 2 год. е откакто е купен и съм го чистил с прахосмукачката 3 пъти до сега. Много пепел събират тея пущиняци :lol: !
"... А една рибешка изненада е повече от секс с красива манекенка :D "
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Подобен проблем се появява и при раздути кондензатори! :wink:
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
Аватар
Pedro
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Pedro »

Най-доброто е, не да си следиш температурата на процесора (тя се следи от BIOS-a, и той изкл.при колкото е зададено).
А да си намериш програма дето изключва BUS-a на процесора, когато той не е зает, и реално сваля температурата му с около 15 градуса, което особенно за лятно време е отлично.Това ти се индикира долу на Tray-a и винаги си виждаш температурата.Освен това тези програмки следят и напреженията, което също е много важно - всичко виждаш ! Въобще не се отразява на работата на процесора !
Да не се бъркат с едни други програмки, дето следят темп. и напраженията - ама само следят, друго нищо.
Има ги за AMD Athlon процесорите (според Chip-set - a).Аз ползвам такава програма от 4 години и е супер !
За други процесори ( на INTEL ) незнам..може и да няма..
milenium324
новобранец
новобранец

Мнение от milenium324 »

1. Вентилатори
2. Кондензатори
3. и най-често захранващ блок!!!
Влизаш в сервиз и първото нещо сменяш захранване с оборотно за да провериш дали продължава проблема :)
Профилактичното сменяне на вентилатори също не е скъпо, но не винаги е необходимо. И не се оставяй да те лъжат че прашасала кутия е проблема и да те оберат за чистене с прахосмулачка. Отвори си компа у вас и си го почисти сам :lol:
Публикувай отговор

Обратно към “Разни”