Закупуване / Направа на хранилки?

Счупили сте любимия си такъм? Попитайте останалите как да се справите с проблема

Модератор: emo vasilev

Публикувай отговор
Аватар
Koleff
и господ не е толокова добър

Re: Закупуване / Направа на хранилки?

Мнение от Koleff »

Ето още един онлайн вариант.
ЦЪК

Акваспорт, за разлика от Видракс, са много точни в онлайн поръчките. Фидерите са на Jaxon. Имам няколко такива и смея да твърдя, че са доста качествени. За цената си, която е съвсем малко по-високаот някой български "импровизации" са отлични.
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Това вече е по-така :smt023 Ползвам 15 и 30 грамови от тези + тази тип "капка"- малка и голяма. Много качествена изработка :smt023 :smt023 :smt023
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

IDA написа:От тези бих ползвал десните две ( рядко ползвам пласмасови). Колега , каква им е цената горе-долу? Корморанските са 1.30-1.90 и 2.50 за най-големите ( 60/80гр.)
Пластмасата при пълнеж се разширява,и при попиване на вода освобождава по-бързо храната.Аз мноууу рядко ползвам метални,имам си мои мнения за тях.А в далечната 95г трудно се добирах до качествени хранилки и си ги правех сам,в по-късен период даже ги пуснах и на пазара-Амазония ,така и се казваше магазина ми.Предполагам,че колеги които се занимават от по-дълго време с този риболов ги знаят.И се чудя ,защо този колега ,при който са матриците ми , се мота та не ги пусне отново.Моделите ми бяха три 20гр,25 и 30.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
yasko

Мнение от yasko »

Честно казано не очаквах такава активност :) благодаря за изказаните мнения и савети :drinkers:
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

Stront написа:Ето ти един онлайн варинат.
ЦЪК
До края на седмицата ще мога да дам мнение за качеството им, защото съм си поръчал от сайта и сега ги чакам. (
Ей ги на Видракс-ските хранилки, както обещах. На пръв поглед изглеждат здрави, ма нещо не ме кефят тия "опашки" отгоре. Нямат изписан грамаж. Тия са "малък" и "среден" размер, кръгли и квадратни. Може би са 10 и 20 грамови. Общо взето са доста малки.
Изображение
Изображение
„Хората цяла седмица чакат да стане петък, цяла година - да стане лято и цял живот - да са щастливи."
Умберто Еко
Аватар
gezmi
новобранец
новобранец

Мнение от gezmi »

Тези пластмасови опашки много лесно се късат.Имам една хранилка (беше в някаква захранка), пластмасова (дебела пластмаса) без вирбел, захващането става с някакъв гумен пръстен и съм забелязал че при закачане по лесно се откача, но не сам виждал да се продават по магазините.
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

gezmi написа: но не сам виждал да се продават по магазините.
Продават се по левче. Има 20, 30, 40 и 50 грамови. Коментирани са в тая тема. Доста са добри и според мен за цената си. :)
Умберто Еко
alien
научил се да хвърля
научил се да хвърля

Мнение от alien »

Аз ползвам хранилки на Престън(пластмасови,цилиндрични,отворени в двата края) 20,25 и 60гр.Според мен са доста здрави и вършат работа.Не съм имал никакви проблеми с тях.
King for a day,fool for a lifetime
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

butnik написа:
IDA написа:От тези бих ползвал десните две ( рядко ползвам пласмасови). Колега , каква им е цената горе-долу? Корморанските са 1.30-1.90 и 2.50 за най-големите ( 60/80гр.)
Пластмасата при пълнеж се разширява,и при попиване на вода освобождава по-бързо храната.Аз мноууу рядко ползвам метални,имам си мои мнения за тях.А в далечната 95г трудно се добирах до качествени хранилки и си ги правех сам,в по-късен период даже ги пуснах и на пазара-Амазония ,така и се казваше магазина ми.Предполагам,че колеги които се занимават от по-дълго време с този риболов ги знаят.И се чудя ,защо този колега ,при който са матриците ми , се мота та не ги пусне отново.Моделите ми бяха три 20гр,25 и 30.
Абе колега пусни някоя друга снимка ако имаш от тези които си произвеждал и евентуално на матрицата имам една идея дето ми се варти в глвата :lol: :lol:
Изображение
Без риболов няма любов !
Dasi
новобранец
новобранец

Мнение от Dasi »

Здравейте . Ето и моите хранилки в снимки .Ще се ориентирате за тяхната направа от тях. Мрежата струва около 3,40 лв , размер20/100 см , нитовете са 3,2мм / 8мм , питончета от стари шкафове , оловните тежести са 20 гр от баланс на алуминиеви джанти за около 10 лв. няколко ракийки и салатки това успях да направя. Излязоха 42 броя.Нямам търпение да ги пробвам.Това е . Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
dekata
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от dekata »

Много добре и здраво изглеждат :wink: С обикновен поялник ли запои краищата?На повечето купешки им пада оловото,но на твоите трудно ще падне :D
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
Dasi
новобранец
новобранец

Мнение от Dasi »

На снимките са първите 8 броя изцяло завършени.В шишенцето има солна киселина, а поялникът е на повече от 25 год.Мисля , че за около 3 ст. на бройка направо са страхотни и по нищо няма да отстъпват на "купешките" от "реномирани" марки . За рибата няма никакво значение марката на хранилката.
Аватар
CAVERN
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от CAVERN »

Бравос!
Аватар
ExTaZzY
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от ExTaZzY »

:shock: :shock: :shock: Браво бе само тъка птродължавай в същия дух и може да ги пуснем на пазара :lol: с марак "Даси" :lol:
Изображение
Без риболов няма любов !
Аватар
Koleff

Мнение от Koleff »

Изглеждат много добре. Браво.
Умберто Еко
Публикувай отговор

Обратно към “Как да си поправя или направя...?”