Къде се намирам:
Риболов за начинаещи
Въпроси и съвети при ловенето на риба
naRiba.com

Форум

риболов на кефал през октомври
Модератор: sapuna
Re: риболов на кефал през октомври
Тук на янтра чух,че на жабче лувят по 1,500.Само връзваш една кука хващаш един жабок и за устата го бодваш и пускаш.Поне така ми каза комшията,но аз сам на воблер или блесна.
Мисля да пробам на блесна, воблер, жабче и попово прасе (ако мога д намеря) пък ако не удари ЗДРАВЕ ДА Е ! 

-
- научил се да хвърля
Днес вече и аз мога да се похваля с улов. Кам 12 часа не издържах и отпраших на реката. По съвет на един колега захраних със сладка царевица и на същата страв на плувка. Резултата не закъсня след дасетина минути първото кефалче около 20 см. Но до тук откарах почти час в чакане и нищо. Реших да се помотам надоли по реката, защото никога не бях ходил натам и си взех блеснарката. Първата спирка мехду 2 потънали дървета. Резултата 5 замятания 1 щучка към 300 гр./пусната/ 2 кефала към 700 гр. и една скъсана блесна. Ремонтче набързо и пак по пътечките. Малко по-надолу от един бързей за няколко замятания още 3 кефала и до тук с тях. Започна едно лудо удряне на щуклета не по-големи от 300 гр./7 бр/, които ме затрудниха доста да ги откача без щети. Резултата 5 кефала с общо тегло 4,700 кг и 8 щуклета, които имат задача да растат за догодина 

Всеки се ражда човек , но не всеки остава такъв до края!!!
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Кефалите не ги търся целенасочено,но след обилно захранване и постоянно подаване на червеи си хващам и то доста завидни количества.А когато го търся целенасочено ,го ловя на пиявица или жабче.Не пробвам друго.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Взех си воблер, който прилича на скакалец. Мисля че е подходящ за кефал, даже трябва да е идеален. Но да не се впрагам много!:) Впрочем, някой ловял ли е с такъв воблер и различава ли се той
от другите воблери с по-голяма ефективност ?
от другите воблери с по-голяма ефективност ?
Последно промяна от туковец на Пет Сеп 18, 2009 1:10 am, променено общо 3 пъти.