Шадове за Сом?(има ли такива животни)

Модератор: sestrata

Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Re: Шадове за Сом?(има ли такива животни)

Мнение от Божидар »

Бай Вес моя брат Слави на Дунава между Белене и Свищов лови сом привечер на тези примамки и на този тип Силикони:Изображение
На Бодлива Крава ,Бог рога не дава!
Светът е оцелял,защото се е смял!
Bai Ves
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bai Ves »

Така, Божидаре. Твоят брат може и да лови с това силиконово парче, аз пък улових воят с ей този.

Изображение

По средата. Използвах Чебурашка 22 гр. Дълбочината беше 7 метра, слънце( Преди залез), безветрие, водате беше около 21 гр. Взе на около 15 м. от брега. Мисля, че замятането беше към 20- под ред.
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Силиконите тепърва ще навлизат с пълна сила в риболовните ни излети.Руснаците ги ползуват непрекъснато и ги познават до болка,докато при нас малко хора ги ползуват.Аз доста често се оглеждам да си купя големи като показаните от Бай Вес.В Пловдивските магазини и складове има само малки модели и ако ги има по други складове до които не съм ходил,означава че магазинерите непознават този вид риболов и нямат виждане за моделите и големините на силиконите с които е удачно да се ловат едри бели риби,сом и щука.Всички наблягат на стандартните силикони и се плашат да зареждат стока която евентуално ще стои на лавиците със месеци понеже и риболовците си мислят че големите примамки няма да им донесат успех,което е много грешно.От много време се опитвам да насоча вниманието на колегите към по-едрите примамки,защото както казват старите рибари,колкото е по-голяма стръвта,толкова ще е по-едра рибата.Взимат и дребни,но много по рядко.Имам познат,който е доста възрастен човек и от години мята по Марица на огромни/така си мислех по онова време/лъжици за супа.Сомаджийте и щукарите изобщо да не подценяват големите и грозни силикони,това може да им донесе огромна риба ако си ги закачат на линийте по често.Успех!!!
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
Bai Ves
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bai Ves »

Определено, големите примамки отсяват рибите.Има едн основен проблем , който се явява, като липса по търговсата мрежа. Отделен е въпроса за джиг главите и др. джигови куки......Уф аре довечера ще допиша, че ме викат за риба..... :mrgreen:
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

И аз като Кроки обикалям доста по магазини и складове и до сега съм намерил само едни туистери за целта, с подходящи размери и определено работещи.
Пратил съм и на Бай Вес и може да разкаже опита си с тях.
Кроки и Веско много добре са го казали.
"Голямата примамка отсява едра риба".

Проблемът с качествените глави е по-голям. :?
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
Bai Ves
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bai Ves »

Сега пък ме викат да пия :mrgreen: Ще ви разкажа, когато се прибера :rolleyes:
Ей ме на.
Значи Коля ми прати силикони на Спро- Шартрйо, червено, лумин. зелено. Шартрйото работи предимно за щука и мноого рядко за бели. Вземал съм две рибки на пропадане, дълбочина- над два м. Червените- щуки, при всички обстоятелства с тях ловя в слънчеви дни и безветрие. Така ми харесва. Зелените си ги пазя за зимата, когато ще ловувам по дълбоки участъци. Ползвам куки Гамакатсу, правя си сам главите, някой също ми помага ( Той знае) Коля, хихи... и ти бе френд си ми комбинеро. :mrgreen: :drinkers:

Изображение

Те това са силиконите. Ся да не ги изкупувате. :axe: И да ви кажа, риболовът със силикони е много увлекателен. Даже, един водоем може да се асоциира като книга.Мдаам, тоже да се чете. Най се радвам, когато смъкна поне 2-5 гр. олово от главата, силиконът е нахапан и пак лови. Хеле пък да си измислям постановки на пропадане или стенд позиция на дъното. Но това само в река. По затворените водоеми, риболовът с меки примамки добива съвсем друго положение. :idea:
Аватар
lorda
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lorda »

Въпросните силикони на Спро работят и за сом.
Убедих се не отдавна.
За жалост нямам снимки на улова, за да Ви се похваля :)
Изображение

Рибата не е толкова много, че да я разхищаваме.
lovo-бай СТОЯН
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от lovo-бай СТОЯН »

Още не съм ги пробвал,но чувам добри отзиви от Испански колеги.Изображение
Ако умееш да летиш, не-казвай на никого, защото няма да можеш да се отървеш от учители!
Bai Ves
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bai Ves »

Виждам един интересен момент. Нарочното обръщане на шадовете с гърба на долу. Това е успеваем момент, особено на плитко място, река и там, където слънцето изгрява най- рано сутрин. Ето аргумента. Хищниците по памет асоциират шадът, с взела- дала рибка. И така, монтажите са удачни, когато има повече пряка видимост. При това монтираните глави не са по тежки от 25 гр, в течение, тези примамки ще се държат добре до дълбочина до 3 м. и умерено течение. В затворен водоем бих използвал примамкета, когато търся дистанция и точно подаване. Иначе в дълбочина, над 3 и до 6 м.
Много добра игра имат шадове, от типа "соси" на МТ. С по- широк гръб. Хубави такива са Манн, Релакс, Ян Гутжар, Калин, Делаланде и др. За дължината само той си знае. Някой път не- голяма, някой път голяма. Толкова, шадовете на Лово са перфектни също и заради цвета. 8)
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

ИзображениеЕто нещо Ново :idea:
Изображение
Bai Ves
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bai Ves »

Колега, а можеш ли да споделиш техниката на водене, която брат ти прилага. Това епо- важно от само една две снимки. Благодаря ти. Все пак трябва и да се поясняват и тези неща.
Аватар
Божидар
кандидат преподавател
кандидат преподавател
Обратна връзка:

Мнение от Божидар »

Техниката ,която ползва Батко е специфична за Дунава с придърпване и близко водене до дъното :!:
Bai Ves
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bai Ves »

Ха така! Браво. Ами знаеш ли, че 90 процента от проводките на силиконовите примамки , са близо до дъното? Така, че попитай го и го интерпретирай по разбираемо. :wink: Нямам никви лоши чувства, просто търся по- обективен отговор, както за мен, така и за колегите. :wink:
Bai Ves
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от Bai Ves »

А пък тези "новите" са абсолютни боклуци и едва ли могат и попче да прикоткат. Извинявай обаче не мога да не го кажа. Има достатъчно класни производители на меки примамки и тези, с които ловиш ти или брат ти, ама хич не пасват на сомския джигов риболов, ама хич. И мисля, че нещо ни будалкаш. :|
snegk
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър

Мнение от snegk »

Ето малко от един филм на братята руснаци.Доста големи сомове вадят с малки силикони и др.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
с тези примамки вадят,сомове,бели,щуки и распери.
Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Публикувай отговор

Обратно към “Изкуствени примамки”