Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за местата за риболов по морето
naRiba.com

Форум

КАЛИАКРА
Модератори: emo vasilev, alekst
- Тедо
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Re: КАЛИАКРА
колега, би ли споделил каква е линията, която пускаш да се влачи? Не се ли закача по дъното?preslav написа: : Втория на калкански такъм с жива граца който го пускам да се влачи след лодката докато работим с чепаретата. Днес бях с олово гьолско 150гр. На тоз тарикатлък имам 3 котки, 1 калкан и един удар с леко потрепване на пръта и прерязана линия.
С какво влакно беше, та ти го преряза?
Искаш ли флуоркарбон 0.9мм - дават го много здраво и трудно за прегризване... на запад винаги слагат повод от ФК, че техните риби са все зъбати...
Говорим конкретно за нос калиакра. Там на около 50-60м от скалите по моите наблюдения започва равно пясъчно дъно и там няма къде да закачиш. Монтажът ми е с крайно олово и една кука с 15-20см повод на 30см преди оловото. Заради силните течения не става без тежест( не ми харесва че повода се насуква около линията). Сега мисля вариант да реша проблема. Линията ми е 0.45месина и 0.35 повод. След тази случка сложих 4см шлаух преди куката, а да го гризне ако може
По моите наблюдения котките и всякакви други гадове плуват постоянно, а калкана чакали в позиция и като пуснем монтажа след лодката ги покриваме всичките.Ако някой знае по-добър монтаж нека ни открехне. Благодаря предварително
Това с ФК може да се пробва, но експериментите ми с титанов повод бяха пълен провал.Явно го виждат. Заради коефицента на пречупване на ФК си заслужава да се пробва.Ако искате колега пишете ми на ЛС.Успехи на всички

Това с ФК може да се пробва, но експериментите ми с титанов повод бяха пълен провал.Явно го виждат. Заради коефицента на пречупване на ФК си заслужава да се пробва.Ако искате колега пишете ми на ЛС.Успехи на всички
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Преславе,пишеш за шлауха.Патера ми даде,но аз го гризнах с моите зъби,защо мислиш,че и зъбатия няма да се справи с тази нова технология.
Наистина съм се замислил за нещо ново,имам си вече една идея,след като ни опаса чепаретата тоя авер,но ще кажа след като си направя пробите,иначе ще стана за мезе.
Пък и чернокопа скоро ще се преименува в лефер,а там на чепаре,ще е голяма битка.
Ба си,как огъна на Моряка сопата,щеше да падне от лодката.
Наистина съм се замислил за нещо ново,имам си вече една идея,след като ни опаса чепаретата тоя авер,но ще кажа след като си направя пробите,иначе ще стана за мезе.
Пък и чернокопа скоро ще се преименува в лефер,а там на чепаре,ще е голяма битка.
Ба си,как огъна на Моряка сопата,щеше да падне от лодката.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
Проба му е майката МАЙЧЕ.Аз ако знаех истината щях да си кося наред.Те затова отворих тази тема не да се хваля а да имаме инфо кво става и как става.Така че всеки който е бил на калиакра нека пише и който може да даде предложение също да пише.Тя рибата няма да свърши( бях видял някякъв монтаж с едно телено "пе" което да дистанцира повода от основната линия)?
- milen kordov
- научил се да хвърля
Преславе,аз използвам друг метод за влачене на дрейф.Пробвай го,мисля че е по-удачен.Бидема го вържи близо до оловото и да е дълъг около метър.Така тежеста върви отпред,сурка се по дъното,превлича вниманието на рибата и след това тя вижда стръвта(грацата) и атакува.Няма и да ти се оплита.В твоя случай съм сигуран,че има риби които ти пропускаш да уловиш,защото или са се подплашили от оловото или просто не са стигнали до стръвта(в случай на по-силно течение).Може да се пробва също и с малък мантар(тапа),който се поставя на 3-4 см на бидема преди куката.Така грацата стои на известно разстояние от дъното и се вижда по отдалече.Не трябва мантара да е много силен.Продават едни около 1,5 см в диаметър пъстри или сигнално оранжеви.Използват се за калкански парагад.Идеални са.Виждам,че си запален по калкана и се надявам да съм ти бил полезан с тая информация.
На калиакра от два дни рибата е гладна като куче. Излиза смесено, чернокоп и сафрид. Днес, 11 килограма сафрид и 4 чернокоп. Преди да се стъмни, изяде и камъните.
- КИРО
- и господ не е толокова добър
- Обратна връзка:
Май почва втората вълна на рибата.Пу,че съм на работа.Сега всеки ден трябва да си в морето,не се знае кога ще ти удари късмета.
В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
И на мене Киро ми идва да си изям ушите от яд. Катера ми се счупи, събота и неделя за първи път се върнах от Калиакра с мижав улов. Доктора дойде от Англия и не мога да го заведа на риба, че цяла година си клатих краката и точно сега ме налегна работата. Хващайте и по една риба за мене за да ме е яд по малко.
Преславе добре правиш, че пускаш и дънна въдица да се влачи. Аз все се каня да го паравя, но си викам да напълня кофичката , пък после. А като я напълня, бързам да се пребирам, че веднъж до Варна ми се вмириса сафрида.
И все пак ти се чудя как не закачаш. На сонара се виждат останки или боклуци по дъното и то често. Освен това когато се лови пелагична риба трябва непрекъснато да се местиш заради вятъра, течението или да гониш пасажа. Браво че си намерил компромис и евала че споделяш. Тука има едни само четящи професори , които трябва да дръпнат 2-3 ракии за да споделят някой чалъм. В събота ако е хубаво времето и видиш някой да влачи две дънни и да пуши, да знаеш аз ще съм.
Преславе добре правиш, че пускаш и дънна въдица да се влачи. Аз все се каня да го паравя, но си викам да напълня кофичката , пък после. А като я напълня, бързам да се пребирам, че веднъж до Варна ми се вмириса сафрида.
И все пак ти се чудя как не закачаш. На сонара се виждат останки или боклуци по дъното и то често. Освен това когато се лови пелагична риба трябва непрекъснато да се местиш заради вятъра, течението или да гониш пасажа. Браво че си намерил компромис и евала че споделяш. Тука има едни само четящи професори , които трябва да дръпнат 2-3 ракии за да споделят някой чалъм. В събота ако е хубаво времето и видиш някой да влачи две дънни и да пуши, да знаеш аз ще съм.
Какво става с Калякра днес нищо не пишете (да не чистите риба??? )
. шега
Серьозно ви питам чувам добри резултати сафрид и чернокоп по малко ???

Инофото за голямата работа дойде към 11.30. Към13.30 бяхме там и кво да видим цялата испанска армада. Ама явно каквото е ставало е станало преди това щото ние живо се осрахме.. Рибата беше много разпръсната и толкова много бях зает да псувам че за милиметри щяхда прасна едни колеги със оловото като заметнах злобно(те излязоха пичове и не се разсърдиха).Тотал 2кг сафрид и 5 чернокопа.Разочарован...насран 

- milen kordov
- научил се да хвърля
Мен ли имаш в предвид като казваш ,,Тука има едни само четящи професори , които трябва да дръпнат 2-3 ракии за да споделят някой чалъм.,,?Дели написа:И на мене Киро ми идва да си изям ушите от яд. Катера ми се счупи, събота и неделя за първи път се върнах от Калиакра с мижав улов. Доктора дойде от Англия и не мога да го заведа на риба, че цяла година си клатих краката и точно сега ме налегна работата. Хващайте и по една риба за мене за да ме е яд по малко.
Колеги не поволявам лични нападки в моята тема!!!Моля бъдете джентълмени, за другото има ЛС
- Камбата
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Споко пък ти.
Ако се задълбочи ще трием. 

"Риболовът на дивите риби е твърде ценен, за да бъдат те улавяни само веднъж!"
- Лий Улф - 1939 г.
- Лий Улф - 1939 г.
Много малчите?????? На 16.10 мой приятели имат 3/4 кг хубав едър сафрид знам че за там е налко но ???????????
Сега тръгваме с Академика към носа.Ще пиша като се приберем.Дано имаме късмет.