Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на хищници
naRiba.com

Форум

эа пъстърва на доспат
Модератор: sapuna
-
- вече хвърля и на тежко
Re: эа пъстърва на доспат
Не съм детайлно запознат, но съм чел някъде, че американката на се размножава в естествени условия (говоря за България). Май се прилага само изкуствено опрождане в развъдници....dimi написа: Размножителния период на американката и на балканката е различен и поради тази причина забраната важи за балканската пъстърва.
Нека се произнесе някой по-запознат.
Мерака винаги е по-голям от възможностите....или поне при мен е така!
-
- вече хвърля и на тежко
Не съм детайлно запознат, но съм чел някъде, че американката на се размножава в естествени условия (говоря за България). Май се прилага само изкуствено опрождане в развъдници....dimi написа: Размножителния период на американката и на балканката е различен и поради тази причина забраната важи за балканската пъстърва.
Нека се произнесе някой по-запознат.
-
- вече хвърля и на тежко
А дано!chapara написа:....Рибетата бяха американчета на 90 %.

- krasii
- научил се да хвърля
В крайна сметка никой не казва дали излиза нещо в момента и на какво.Утре тръгвам за Сърница ,дайте малко инфо де...
не се стискайте толкова няма да изловя всичката риба.Обещавам 

Разбира се, това се случва на всички реки и язовири, където има пъстървови стопанства. Разбирасе, не става въпрос за естествено размножаване. Това, което са ми казвали по този въпрос е, че в рибарниците хайверът, който вече е оплоден и готов за излюпване, се съхранява в рамки. Съответно някои от тях хвнащат некви гъбички. И като някоя рамка гъбяса на 40 на сто да речем, просто я изхвърлят във водата. Само че от останалия 60 на сто хайвер без гъбички се излюпват малки американки. Та така.chapara написа:Taka се твърди,че не се размножава,но аз лично,пускайки рачило за плевелни рибета за стръв съм вадил преди 10тина години,точно на Доспат при патичарника,на един път(вярно случайно,защото инак бяга много бързо)30тина малки пъстръвки на 3-4 см.Изумлението ми бе пълно,тогава нямаше цифрови и т.н.апарати да ги документирам,та..........?Не бях сам с един приятел и баща ми,лека му пръст,та ги разглеждахме с изцъклени очи,а после ги пуснахме.Рибетата бяха американчета на 90 %.
така и не разбрах някои ходил ли е до доспат
хаиде даите малко информациика эа яэовира