Къде се намирам:
Риболов
Морски раздел
Излети
Информация за активноста на рибата по морето.
naRiba.com

Форум

Къде??? (в момента кълве?)
Модератори: emo vasilev, alekst
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
...купих го миналата зима от маг. на Пазара - там магазинерките са съпругата и дъщерята на собственика. Отрязаха ми 10м. - не помня цената. Имаше и по 0,08мм. - държах ги м/у пръстите си и на пипане не намерих голяма разлика в дебелината от 25%. Аз с този човек се познавам и много се уважаваме...така, че за 20-те килограма му вярвам.Neptun написа:Колега къде го намираш това плетено влакно 0,12 за 20кгНе бях срещал такова по рибарските магазини?
Абе имам начин за проверка

Между другото имам още 2-3 вида такива плетени влакна - обаче не съм спец. по тях.
Преди 2 год. започнах да ги използвам само за джурумите/за големите глави/ !!! -зарганата на такива влакна не кълве. Това е, което мога да кажа.
Ако има някой по-отворен думата е негова...
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
-
- ще става разбирач
Бе миналата година на Бяла зарганата си удряше добре и на плетено 0.08,само че имам голям проблем с уплитанията с него.Всяко трето или четвърто хвърляне ми е заплитане.Дурумов кажи някоя тънкост за избягване на тоя проблем.....За задържането на линията при самото приводняване на бомбардата го знамdurumov написа: Преди 2 год. започнах да ги използвам само за джурумите/за големите глави/ !!! -зарганата на такива влакна не кълве. Това е, което мога да кажа.
Ако има някой по-отворен думата е негова...

-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
ами мисля... като гледам моето стои малко като промазано, не ми е оплитало.executor написа:Всяко трето или четвърто хвърляне ми е заплитане.Дурумов кажи някоя тънкост за избягване на тоя проблем.....За задържането на линията при самото приводняване на бомбардата го знам
Мисля си дали поемат вода - и да се лепят за пвц. изделията/бомбардите-булдата/, или пък стат. електричество...да каже някой ако има идея.
Но ти казваш, че след всяко 3-4 хвърляне - докато го разплиташ то може на вятъра и на слънце да поизсъхнало малко - така на 3тото ти хвърляне вече "мокро".
истината е, че поставяш много интересна тема за влакната и тяхното поведение
Единствено остава да проверим дали го има по магазините при нас това влакно:
Аз съм фен на монофила - Gamakatsu и куките им също.DOCTORA написа:executorе, използвай Fireline на Berkley. С него за 5 години не съм ималнито едно оплитане, включително и на нашето море.
Използвам също и куки на CANNELLE 5003N/vanadium/ и на OWNER 50560 /furansu/
виж ги на: http://www.owner.co.jp/en/top.html
били сме предупредени. Трябвало да слушкаме, Батка! Да имат много здраве от 12тата миля. GSMа ми го знаят който трябва!
-
- сериозен играч
Наелектризирване е изключено според мен.При досег с вода всичко се разрежда.
Друго трябва да е.
Аз имах подобни многократни оплитания при подобен монтаж( но не морски) но влакното хич не беше промазано както Durumov казва а супер лигаво.

Аз имах подобни многократни оплитания при подобен монтаж( но не морски) но влакното хич не беше промазано както Durumov казва а супер лигаво.
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
това ще го потърся по Варненските риб. магазини - ако зараганата го хареса - край на мъките при евентуален удар на килограмовите платерини и кефали.DOCTORA написа: Fireline на Berkley
Впрочем какъв цвят има то Докторе ?
като стана дума за плетените влакна
някой да има мнение по въпроса тези
http://www.robinsonbg.com/catalog.php/a ... id.3/pid.5
прави впечатление цената
някой да има мнение по въпроса тези
http://www.robinsonbg.com/catalog.php/a ... id.3/pid.5
прави впечатление цената
-
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Стефановците с магазини са 3ма-4ма, дето ги зная из Варна и кварталите. За сведение магазинчета и магазини паравят като сума вече числото 25.croco написа:как къде при Стефан разбира се
цяла Варна лови от няколко години вече с тези влакна невероятни са
цена около 38 лв за 110м- 0,12

ако имаш впредвид маг."СПОРТФИШ" под у-щето на Центъра - това е добър магазин с още по добър продавач, че и състезател
- на него съм се доверявал не веднъж,...така че ще си поговорим по темата.
...обаче чак цяла Варна да лови с тези влакна не ми се вижда вярно твърдение.