Май че му дойде времето,та....
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
Re: Май че му дойде времето,та....
Хайде и аз да кажа. Имам щека от скоро, но няма по-голямо оръжие от нея ! Иначе разполагам с директни 5, 6, 7 и 8 м. Ами нямам как да се сравняват с щеката. Просто е друг вид риболов. Вярно, с че с щеката е хамалогия.
Някой беше написал, че уйпа е по-добър на река от щеката - глупости . С кое е по-добър, че можеш да се местиш с него насам натам ли ? Нали идеята е да докараш рибките пред теб и да ги задържиш.
Някой беше написал, че уйпа е по-добър на река от щеката - глупости . С кое е по-добър, че можеш да се местиш с него насам натам ли ? Нали идеята е да докараш рибките пред теб и да ги задържиш.
-
- ще става разбирач
марияне така както си ги изредил-директен 5,6,7,8метра,уип,щека-каква е разликата между тях,че да има разлика и в риболова-различават се единствено по дължината,риболова е един и същ...
- Skorpi
- сериозен играч
milo69 написа:марияне така както си ги изредил-директен 5,6,7,8метра,уип,щека-каква е разликата между тях,че да има разлика и в риболова-различават се единствено по дължината,риболова е един и същ...
Не бих се съгласил с това

Бестрашния умира веднъж, страхливецът-хиляди пъти

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
А защо според теб има различни дължини на въдиците,за асортимент ли.Ако се лови на водоем със стояща вода,по-опитните рибари чрез подхранване си "дърпат"рибата до дистанцията на 5м. директен.Сиреч подхранване на две или три точки.Това се използва винаги и на състезание.А като изходим от факта,че Мариан лови изключително много на река и то с големи успехи,явно е преценил,че са му необходими.При мен липсва този набор от въдици,компенсирам го с две болонези с различни линии,и 4-те топ-сета на щеката+уипа.При последния риболов,Локала прибягна и до 5м директен ,като преди това пробва различни линии и дистанции с болото.А улови повече риба с директния.Така,че който има финансова възможност,може да си направи набор от няколко директни,които са страшни оръжия за бърз и ефективен риболов.milo69 написа:марияне така както си ги изредил-директен 5,6,7,8метра,уип,щека-каква е разликата между тях,че да има разлика и в риболова-различават се единствено по дължината,риболова е един и същ...
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
- майсторчето страхил
- сериозен играч
Имам 3,4,5 и 7 метрови директни,коя от коя по менте,но те ми ловят най много риба
.В зависимост от случая мятам избраната,другите стоят зад мен в бойна готовност.

НЕ БОЙТЕ СЕ,ТОВА СЪМ АЗ

-
- ще става разбирач
нещо не сте ме разбрали
естествено че е добре човек да има пръчки на всичките тези дължини, става въпрос дали риболова с щека е толкова различен от този с уип или дълъг директен...

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Разликата между уипа и щеката е само дължината.
-
- ще става разбирач
е те тва исках да кажа и аз... 

-
- учете се от него
Мен ме интересува модел УИП (9.0-9.50) с който да може да се замята на пълна дължина, като с директен

butnik написа:Разликата между уипа и щеката е само дължината.

Тук не съм напълно съгласен. Ицо, ти сам спомена, че уипа може да се ползва и като директен, което никога не трябва да се прави със щеката (не на цялата дължина естествено).
дали ще ползваш щека или уип като директен резултата е един и същ.Ще има гмуркане за топсета
освен ,ако вече не са измислили някакъв механизъм за фиксиране на снадките в по- новите уипове. 

Above us only sky
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Да,ама през три замятания трябва да проверяваш снадките да не са разхлабени.То като си ловиш по нормалния начин се разхайтват,пък какво остава като презамятаме през глава.Щеката и уипа си ги ползвайте по предзначение,т.е. като разглобявате.Dedy написа:butnik написа:Разликата между уипа и щеката е само дължината.![]()
![]()
![]()
![]()
Тук не съм напълно съгласен. Ицо, ти сам спомена, че уипа може да се ползва и като директен, което никога не трябва да се прави със щеката (не на цялата дължина естествено).

Ето това "оръжие" го взех от един приятел с идеята да си направя щекерна дръжка за кеп от него. Представлява много здрава 8 метрова щека (или уип) с кух връх. Тъй като съм доста мързелив, не ме се занимаваше с ръчен труд и са купих дръжка, а тази тояга стана непотребна. Веднъж се сетих за нея и реших да я разпъна, на 8 метра тежи доста, но стои изпъната. Понеже предпоследната ставка беше пукната я разклатих на 6 м. и ми се видя съвсем прилична въдичка. Пукнатата ставка я изхвърлих, а последната я ползвам само за тубус и тъй като ставките са на около метър и са много яки, мога да ползвом тояжката на 3,4,5 и 6 м. Имам директни на 4, 6 и 8 м., но понакога пускам и това чудо в действие. Никога не съм имал проблеми с разхлабени снадки при замятане!
п.с. Ице, сигурно ти прави впечатление, какъв конус има гегата.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Замятане през глава и подаване от долу не е едно и също.*м. уип,особено моя ако го замятам през глава ще го скъся с един топ сет.Но ако подавам от долу с разклащане нямам проблем.Локала така ловя в един момент с него.Деди,това парче където не го ползваш с какъв диаметър е в предната част.
butnik написа:... Деди,това парче където не го ползваш с какъв диаметър е в предната част.

Изхвърлих го, беше пукнато, а и без това нямах нужда от него.