Къде се намирам:
Риболов
Подводен раздел
Подводен риболов
Подводен риболов
naRiba.com

Форум

лаврак
Модератор: nkolev66
Re: лаврак
deathwalker написа:Нямам кой знае какъв опит с лавраците но от това което съм видял мога да кажа че срещите ми са били 50 на 50 в плитко и дълбоко.В зависимост от сезона и поведението им е различно,но така спокойни както съм ги виждал в дълбокото не мога да кажа че съм ги срещал в плиткача(с изключение на размножителния период).
Когато казваш дълбоко какво имаш предвид.Аз лаврак под 4 метра дълбочина не съм виждал

-
- научил се да хвърля
Намирал съм риби м/у 12 и 15 м. За мен това е дълбоко-като имам в предвид че работната ми дълбочина е около 10 м.
"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."
колега , напиши за някоя среща с летален ( за рибата ) изход , няма да ти се изтърка клавиатурата де

-
- новобранец
Здравейте!Не съм специалист като emilios
, но исках да кажа, че най-дълбоко съм взимал Лаврак на 18 м, но мои приятели уловиха една риба около 3кг на паламудена мрежа на около 25 м под повърхността, при положение, че дъното под тях е било на 55-60 м.

Аз обичам и теб и земята, но морето е мойта любов!
Ihtiandar70 написа:Здравейте!Не съм специалист като emilios, но исках да кажа, че най-дълбоко съм взимал Лаврак на 18 м, но мои приятели уловиха една риба около 3кг на паламудена мрежа на около 25 м под повърхността, при положение, че дъното под тях е било на 55-60 м.
Здравей!!И добре дошъл.

-
- новобранец
На 18 м съм вземал само веднъж, но едно от най посещаваните от мен места,рибата е на 14- 16 м и е в района от 15.05. приблизително до края на октомври..
Аз обичам и теб и земята, но морето е мойта любов!
-
- научил се да хвърля
Oбещавам на Булти да разкажа една случка с лавраци но не тук,мисля че във "спомени и случки под водата" му е мястото.Булти написа:колега , напиши за някоя среща с летален ( за рибата ) изход , няма да ти се изтърка клавиатурата де![]()
"Only after the last tree has been cut down, Only after the last river has been poisoned, Only after the last fish has been caught, Only then will you find that money cannot be eaten."

Булти написа:изобщо си нямам идея кой може да стои зад никовете Ихтиандър в Спиърфиш или Ихтиандър 70 тук
, на 37 години е , водолаз и праска лавраците като гларус луканки на тераса ...съжалявам само , че не го познавам лично , а задочно от сайтовете и така Много поздрави на Фюта , Стамене
....ще очакваме твоите снимки с нетърпение , ако имаш проблеми с качването пращай ги на "fantastiko_bs@abv.bg" - аз ще ги мятам тук......@ Момо тва е приказка , Благодаря предварително !.....@ Емо твоите наблюдения за лаврака от Черно Море ли са и ако е така - откога са ?
Булти наблудения от риболов на лаврак от черно море нямам,но ако те интересува от критско море ,средиземно ще ти кажа само,че лаврака е зимна риба започваме да го бием от декември до април и предимно на плитчини 4 понякога и на 5 метра.Виждам ,че в черно море е по различно.

-
- новобранец
Приятели, на толкова хвалене, ще почна да се вземам на сериозно
.Извинявам се за спама,но искам да цитирам моя приятел Весел Новкиришки от статията му за подводния риболов в последния брой на списание Дайвинг БГ, че морето е като мъдра жена, която ти отдава не толкова, колкото ти е майсторлъка а толкова, колкото ти отдаваш на нея.Когато прекарваш всяка свободна минута в морето, то ти се отблагодарява.....

Последно промяна от Ihtiandar70 на Съб Яну 10, 2009 6:27 am, променено общо 2 пъти.
-
- научил се да хвърля
Старите рибари имат такъв лаф :"морето е като родилка-всички знаят че ще роди но кога точно никой не може да каже".За това който влиза по често има по големи шансове за успех.
Здравейте и добре заварил!
И аз не съм чак толкова голям спец по лавраците, ама да се твърди, че тези хищници пребивават само до 4 метра дълбочина, както заявява Емилиос, е меко казано - смехотворно.
Историята на момчето намерило 11килограмовия лаврак и мен много ме впечатли, не за друго, ами от размера на рибата, защото за много харпунджии това е мечтан трофей и не ми се иска да съм на мястото на колегата който не е могъл да прибере този прекрасен екземпляр. А иначе момчето намерило рибата си е късметлия от всякъде.
И аз не съм чак толкова голям спец по лавраците, ама да се твърди, че тези хищници пребивават само до 4 метра дълбочина, както заявява Емилиос, е меко казано - смехотворно.
Историята на момчето намерило 11килограмовия лаврак и мен много ме впечатли, не за друго, ами от размера на рибата, защото за много харпунджии това е мечтан трофей и не ми се иска да съм на мястото на колегата който не е могъл да прибере този прекрасен екземпляр. А иначе момчето намерило рибата си е късметлия от всякъде.
Никоя риба не е по - важна от живота !
колега не става въпрос за черно море,прочети внимателно.Няма лошо черноморския лаврак да е по добър гмуркач. 

-
- научил се да хвърля
Лаврака е териториална риба и обитава дълбоките рифове,на плитко излиза за да се храни и размножава. Поне това са моите наблюдения(от Черно море)