Пясъчник- по някой и друг костур!

Модератори: bobopeli, sapuna

Аватар
nedved3
разбира нещата
разбира нещата

Re: Пясъчник- по някой и друг костур!

Мнение от nedved3 »

Браво ИДА добри костури
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

Добър костур се е показал на Пясъка.Браво :!:
TICA FAN
Аватар
Бай Гого- Сиромаха
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от Бай Гого- Сиромаха »

Изображение Изображение Изображение
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

docenta написа:
butnik написа:Илийка,добре сте ги хванали,но този сезон е по-добре да сте ловили със силиконки.Гарантирам,че щяхте да хванете в пъти повече.Електриково зелено с брокат,хвърляш и оставяш да падне на дъното и с придърпване,да тупка по дъното.Един колега от форума е минал от там вчера и е бил свидетел как го вадят по-начина който ти описах,на туистер.Срещнахме се в един магазин като си избираше за целта туистери.
Първо за IDA - браво земляк за упоритостта! Като намина към роднините ми в Карловско, непременно ще ти се обадя.Абсолютно потвърждавам мнението на butnik, даже мислех да пусна подобна тема, но добре, че той я подхвана :!: :!: :!: От години имам наблюдения, че през ноември до началото на декември костурите налитат на силиконови примамки в електриковозелен до електриковосин цвят, а вече към декември и в по-тъмни цветове с брокат. Джиг-главите е добре да са с очички, но ако нямат, можете да им ги изрисувате с перманентен водонеразтворим маркер. За това "тупкане по дъното" нашите американски "братя" ползват флип ин силиконки, т.е. силиконката е по принцип плаваща, а тежката глава я забива в дъното и при придърпване изглежда като малка рибка, която си забива муцуната да търси храна, а опашката й се ветрее нагоре. Скъсвал съм така американския блек басс по блатата около Мисисипи, но се оказа, че и у нас костурите хич не се церемонят на този метод.
Наслука :D :!:
Това , за силиконките и сезона е много ценна информация :idea: :idea: :idea: Аз се бях подготвил със потъващи сбиролини , пак на жива рибка и силиконки без оловни глави, обаче се поотказах заради закачките на дъното. Не знам и със силиконките с придърпване от брега как ще се лови при това дъно там :roll: Колегата пробва един път със силиконка -без резултат , до нас също хвърляха , но основно с размери за бяла риба.... Иначе "дънния " монтаж беше 5гр. подвижна тежест , гумена съчма , вирбел и 50см повод с кука номер 6 ( вижда се на снимката на която съм аз) и телемач 4 метра. 8) 8) На "класическия" дънен монтаж , на общо 4 въдици се хвана само един , и то на малко костурче. Специално в събота до кулата и от лодка не е имало резултати , нямаше и до като бяхме там :? :roll:
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Така ловя на стената,и съм нямал време даже да ги пускам в живарника,знаеш какво става като дойде пасажа.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Моят риболовен излет”