болонеза или боло мач

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Re: болонеза или боло мач

Мнение от Бачо Илия »

butnik написа:......Но в едно съм сигурен,риба повече от 100гр да се кепчосва.
Ицо , по каква причина това е толкова , да не кажа слабо по отношение на вадене на сериозни риби или имаш в предвид че не трябва да се товари с мъртва тежест по някаква причина !!??? Би трябвало , ако са съчетани положителните качества на мача и болото да няма такива проблеми :roll: Има болота , знаеш какви.... , пък и мачове...тухлоповдигачи :D
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Разпъни я някъде и сам ще се убедиш.А и има счупени вече.Не е за много екстремни натоварвания.Лично мнение от странично наблюдение.Добре е ако има някой такава да сподели.Но да е ловил с нея,а не да я купил да я показва само.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
milo69
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от milo69 »

то това шимано като го гледам ми прилича на телемач с дължина на боло-никой ли го няма тва пръчле да внесе малко яснота...
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

butnik написа:По гъстите водачи спомагат за по-добро и точно замятане,а и при мъгливп време или при валежи,кордата не залепва по тялото на въдицата и спомага за замятането,особено ако се лови с малки плувки.Многото водачи спомагат и за по-добро разпределение на усилието при ваденето на риби,еднакво да поемат колената натоварванията.Така мисля,по моя си логика ,може и да не съм прав.Но в едно съм сигурен,риба повече от 100гр да се кепчосва...
:!: :!: :!: :!:

Абсолютно вярно. Според мене обаче повечето водачи колкото помагат, толкова и развалят стоя и пъргавостта на болото. И въобще не смятам, че този хибрид е удачен, иначе лесно е да наредиш на всяко боло водачи колкото си пожелаеш. Имам мач на 4.50 от висок клас и понякога с него си ловя на река без никакви грижи, но болото си е друго нещо.
trangelov
новобранец
новобранец

Мнение от trangelov »

Привет, колеги! Аз притежавам боло-мача на 6 м. и вече направих няколко риболова с него. Извадих десетина риби около 800-900гр. и един кефал около 1.5кг. Уморява рибите много добре. Цял ден съм ръкомахал с него без да се уморя. А ми се налагаше да замятам плувка 4 гр. максимално далече и да изтичам в дебел бързей. Много добре се държи и при замятането. Преди да го купя разпънах и същия модел болонеза, клатех, мислех... и си взех боло-мача! Може би заради многото водачи. Мисля, че тази пръчка е добро попадение.
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

здравейте колеги днес пихме по едно кафе с моя приятел които има боло мач Shimano - SpeedMaster и попитах повече за него как се даржи и дали е по добро от чистата болонеза,това което ми каза тои е лично негово мнение като се има на предвид че преди него имаше чиста болонеза на Tica - Swing TC4 и след нея Shimano - SpeedMaster TE 7-700GT значи колегата каза че мн повече му пасва боло мача поради наличието на по голям брои мачови водачи които му позволяват в студено време да лови без проблемнно сащо така каза че мачовите водачи му позволявали да лови и като болонеза и като мач сещевременно мн по голямо удоволствие изпитвал при ваденето на по голями риби с боло мач (саответно това което ми каза тои аз го проврих в каталога на Shimano за 2009 година за европа и се окоза напално вярно)смятам че хората които са го написали си разбират от работата :D :D :D
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

С тая малка акция не знам дали ще може да хвърля както трябва ваглери,ама нейсе.Исках да чуя мнение на човек който лови с такава въдица.Лично при разпъването ,опъвал съм и двете,и спийд мастера и аспайра,получих лек гъдел,като при оргазъм :D ,направо е кеф да я държиш.Но щом колеги ловят безпроблемно с тях,значи,че едното боло -Шиманото ще се продава.
Аватар
beis
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от beis »

бутник да ти кажа все пак това е лично негово мнение, а знаеш че на цвят и вкус приятел няма :D аз за това поисках и вашата компетентност :D
Изображение Изображение Изображение Изображение
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

:roll: :roll: :roll: :roll:

Не съм държал такова нещо, обаче си мисля, че жабарите едва ли са толкова тъпи та да не се светнат да наредят повече водачи, когато са конструирали болото. Заинтригувахте ме, ще ходя до магазина.
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

Dedy написа::roll: :roll: :roll: :roll:

Не съм държал такова нещо, обаче си мисля, че жабарите едва ли са толкова тъпи та да не се светнат да наредят повече водачи, когато са конструирали болото. Заинтригувахте ме, ще ходя до магазина.
Още един "зарибен".Деди не го пипай,няма да спиш после :D :D :D
trangelov
новобранец
новобранец

Мнение от trangelov »

Не е за пренебрегване и факта, че боло-мача е по евтин от болонезата Shimano - SpeedMaster. Незнайно защо...
По-бавно се сгъва и разгъва, поради многото водачи, но някак си вдъхва по-голяма сигурност от болонезата /може би защото съм използвал няколко години само мач пръчка/
Към колегата "Dedy" - обикновено всяка събота съм за риба "някъде около митинга", може да го пробваш в реална обстановка на един съвместен риболов. Ако искаш - звънни на 0889 711 245 Тихомир.
Аватар
Dedy
учете се от него
учете се от него

Мнение от Dedy »

trangelov написа:Към колегата "Dedy" - обикновено всяка събота съм за риба "някъде около митинга", може да го пробваш в реална обстановка на един съвместен риболов. Ако искаш - звънни на 0889 711 245 Тихомир.
:!: :!: :!: :!:

Колега, имах желание да се видим, през уикенда бях по Струма, но нали ме гони склерозата, забравих да ти запиша телефона от компа.
Снощи бях при Дария да си взема една поръчка и разпънах въпросния боло-мач. Мога да кажа, че това определено не е моята въдица! Не желая да коментирам качествата и, но не бих ловил с нея, дори и да ми е подарък.
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

butnik написа:
Dedy написа::roll: :roll: :roll: :roll:

Още един "зарибен".Деди не го пипай,няма да спиш после :D :D :D
"Презентацията",/както казват мухарите/ще бъде перфектна,контрола върху линията,също,НО.. От утре-другиден,температурите ще са около и под нулата.При излет с такива стойности/температурни/,малките,и много водачи,ще замръзнат почти до средата на самата въдица.Тогава,няма"Презентация",няма,Контрол върху линията,просто,няма да можете да хвърлите изобщо.Аз,не бих си купил,такава въдица.
П.п.
При Жабарите,почти няма такива температури.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Изначално болото е за сух климат , а мача за "мокър" , мокър ама не с минусови температури.... Виж , на директния-нищо не му замръзва..... :D 8)
Изображение
Аватар
Бисо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от Бисо »

IDA написа:Виж , на директния-нищо не му замръзва..... :D 8)
Около-тука....е истината,и към щекичката. :D
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов на болонезе”