Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Специализиран риболов
Риболов на болонезе
naRiba.com

Форум

болонеза или боло мач
Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev
-
- учете се от него
Re: болонеза или боло мач
Ицо , по каква причина това е толкова , да не кажа слабо по отношение на вадене на сериозни риби или имаш в предвид че не трябва да се товари с мъртва тежест по някаква причина !!??? Би трябвало , ако са съчетани положителните качества на мача и болото да няма такива проблемиbutnik написа:......Но в едно съм сигурен,риба повече от 100гр да се кепчосва.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Разпъни я някъде и сам ще се убедиш.А и има счупени вече.Не е за много екстремни натоварвания.Лично мнение от странично наблюдение.Добре е ако има някой такава да сподели.Но да е ловил с нея,а не да я купил да я показва само.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
-
- ще става разбирач
то това шимано като го гледам ми прилича на телемач с дължина на боло-никой ли го няма тва пръчле да внесе малко яснота...
butnik написа:По гъстите водачи спомагат за по-добро и точно замятане,а и при мъгливп време или при валежи,кордата не залепва по тялото на въдицата и спомага за замятането,особено ако се лови с малки плувки.Многото водачи спомагат и за по-добро разпределение на усилието при ваденето на риби,еднакво да поемат колената натоварванията.Така мисля,по моя си логика ,може и да не съм прав.Но в едно съм сигурен,риба повече от 100гр да се кепчосва...

Абсолютно вярно. Според мене обаче повечето водачи колкото помагат, толкова и развалят стоя и пъргавостта на болото. И въобще не смятам, че този хибрид е удачен, иначе лесно е да наредиш на всяко боло водачи колкото си пожелаеш. Имам мач на 4.50 от висок клас и понякога с него си ловя на река без никакви грижи, но болото си е друго нещо.
Привет, колеги! Аз притежавам боло-мача на 6 м. и вече направих няколко риболова с него. Извадих десетина риби около 800-900гр. и един кефал около 1.5кг. Уморява рибите много добре. Цял ден съм ръкомахал с него без да се уморя. А ми се налагаше да замятам плувка 4 гр. максимално далече и да изтичам в дебел бързей. Много добре се държи и при замятането. Преди да го купя разпънах и същия модел болонеза, клатех, мислех... и си взех боло-мача! Може би заради многото водачи. Мисля, че тази пръчка е добро попадение.
здравейте колеги днес пихме по едно кафе с моя приятел които има боло мач Shimano - SpeedMaster и попитах повече за него как се даржи и дали е по добро от чистата болонеза,това което ми каза тои е лично негово мнение като се има на предвид че преди него имаше чиста болонеза на Tica - Swing TC4 и след нея Shimano - SpeedMaster TE 7-700GT значи колегата каза че мн повече му пасва боло мача поради наличието на по голям брои мачови водачи които му позволяват в студено време да лови без проблемнно сащо така каза че мачовите водачи му позволявали да лови и като болонеза и като мач сещевременно мн по голямо удоволствие изпитвал при ваденето на по голями риби с боло мач (саответно това което ми каза тои аз го проврих в каталога на Shimano за 2009 година за европа и се окоза напално вярно)смятам че хората които са го написали си разбират от работата

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
С тая малка акция не знам дали ще може да хвърля както трябва ваглери,ама нейсе.Исках да чуя мнение на човек който лови с такава въдица.Лично при разпъването ,опъвал съм и двете,и спийд мастера и аспайра,получих лек гъдел,като при оргазъм
,направо е кеф да я държиш.Но щом колеги ловят безпроблемно с тях,значи,че едното боло -Шиманото ще се продава.

бутник да ти кажа все пак това е лично негово мнение, а знаеш че на цвят и вкус приятел няма
аз за това поисках и вашата компетентност 

Не съм държал такова нещо, обаче си мисля, че жабарите едва ли са толкова тъпи та да не се светнат да наредят повече водачи, когато са конструирали болото. Заинтригувахте ме, ще ходя до магазина.
- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Още един "зарибен".Деди не го пипай,няма да спиш послеDedy написа:![]()
![]()
![]()
![]()
Не съм държал такова нещо, обаче си мисля, че жабарите едва ли са толкова тъпи та да не се светнат да наредят повече водачи, когато са конструирали болото. Заинтригувахте ме, ще ходя до магазина.

Не е за пренебрегване и факта, че боло-мача е по евтин от болонезата Shimano - SpeedMaster. Незнайно защо...
По-бавно се сгъва и разгъва, поради многото водачи, но някак си вдъхва по-голяма сигурност от болонезата /може би защото съм използвал няколко години само мач пръчка/
Към колегата "Dedy" - обикновено всяка събота съм за риба "някъде около митинга", може да го пробваш в реална обстановка на един съвместен риболов. Ако искаш - звънни на 0889 711 245 Тихомир.
По-бавно се сгъва и разгъва, поради многото водачи, но някак си вдъхва по-голяма сигурност от болонезата /може би защото съм използвал няколко години само мач пръчка/
Към колегата "Dedy" - обикновено всяка събота съм за риба "някъде около митинга", може да го пробваш в реална обстановка на един съвместен риболов. Ако искаш - звънни на 0889 711 245 Тихомир.
trangelov написа:Към колегата "Dedy" - обикновено всяка събота съм за риба "някъде около митинга", може да го пробваш в реална обстановка на един съвместен риболов. Ако искаш - звънни на 0889 711 245 Тихомир.

Колега, имах желание да се видим, през уикенда бях по Струма, но нали ме гони склерозата, забравих да ти запиша телефона от компа.
Снощи бях при Дария да си взема една поръчка и разпънах въпросния боло-мач. Мога да кажа, че това определено не е моята въдица! Не желая да коментирам качествата и, но не бих ловил с нея, дори и да ми е подарък.
- Бисо
- сериозен играч
"Презентацията",/както казват мухарите/ще бъде перфектна,контрола върху линията,също,НО.. От утре-другиден,температурите ще са около и под нулата.При излет с такива стойности/температурни/,малките,и много водачи,ще замръзнат почти до средата на самата въдица.Тогава,няма"Презентация",няма,Контрол върху линията,просто,няма да можете да хвърлите изобщо.Аз,не бих си купил,такава въдица.butnik написа:Още един "зарибен".Деди не го пипай,няма да спиш послеDedy написа:![]()
![]()
![]()
![]()
Не съм държал такова нещо, обаче си мисля, че жабарите едва ли са толкова тъпи та да не се светнат да наредят повече водачи, когато са конструирали болото. Заинтригувахте ме, ще ходя до магазина.![]()
![]()
П.п.
При Жабарите,почти няма такива температури.
Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.
-
- учете се от него
Изначално болото е за сух климат , а мача за "мокър" , мокър ама не с минусови температури.... Виж , на директния-нищо не му замръзва.....

- Бисо
- сериозен играч
Около-тука....е истината,и към щекичката.IDA написа:Виж , на директния-нищо не му замръзва.....![]()

Paparaka написа: За мен всеки риболов е състезание. Ако не с тези, с които съм за риба, то със самата риба.