ТЕЦ-2 топлото

Този подфорум е създаден с цел да научаваме всичко за дадени водоеми, както каква риба има, така също и удобни места за риболов.

Модератор: sapuna

Аватар
limon25
новобранец
новобранец

Re: ТЕЦ-2 топлото

Мнение от limon25 »

carpsliven2 написа:Ползваш захранка каквато имаш .. само че добавяш царевично брашно 3 степчета ягода и ако имаш некав шоколад, дубре е и малко сухо мляко.. целта е захранката да може да прави сладък облак.. ловиш на 30-40 метра от брега за да може да дохранваш петното през 20 минути... хвърляш по едно рехаво топче .. толстолопа ще дойде до 3-4 часа максимум... на куките стереопорчета манинки .. пусни една горна кука със стереопорче (жълто или жълто-зелено) за да може като дойде и амурчо да ти взима там. тоз момнтаж непропуска на теца ... само че аз вече лова само с една кука (като големите рибари ) .. добър ефект има и когато смачкаш кроасан със шоколад и слагаш в пружината .. ама там вече ше ти пораснат финансите ... успех колега :roll:
Колега, за дъно ли става въпрос?
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

да .. само на дъно ...можеби и на тапа ще стане ... ама несъм пробвал ... и колегите хващаха само на дъно .. понеже на теца удрят риби над 20-30 кила .. и се ползват дебели влакна ... и затова можеби всички даганат да дъно .. освен ако нети се ловат платики... една нощ се забавлявах с голия телескоп (със 7 метра директен) вечер на теца рибите дърпат по брега ... голям кеф е със голия ама големите много късат. пробвах един път с ваглерче .. куката вързана с корда 0,25 .. основно о.30 ... на куката си връзвам на косъмче с две царевички или вмирисана много или карамел ... стана каша направо (гол-след-гол) , но както казах .. много късания щото взимат и големи риби. внимаваи с дебелите корди ... аз на голия слагам 0.30 .. ама моя е тестван .... яка тупалка е... няма чупене ... рекорда на него ми е 5 кг. шаран ... всеки ми се учудва как може да ползвам толкова дебели корди на директен телескоп. аз все си правя експерименти ... щото и да го счупа неми пука .. аз си ги взимам по 50 лева ... пък и имам при мен много. вечер пробваи 15 метра от брега и ще имаш няи голям успех. И все пак това е само мое мнение ... да нете подведа без да искам после да ме пс.... :roll:
Изображение
Колата да върви и рибата да кълве - друго неме интересува
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

carpsliven2 написа: .. много късания щото взимат и големи риби. внимаваи с дебелите корди ... аз на голия слагам 0.30 .. ама моя е тестван .... яка тупалка е... няма чупене ... рекорда на него ми е 5 кг. шаран ... всеки ми се учудва как може да ползвам толкова дебели корди на директен телескоп.:roll:
И аз съм нагласил един директен , само че осмица, за подобни линии и екшъни:
IDA написа: Изображение

Изображение

Е това вече е прът за брулене на орехи :D Карбонов композит , акция 50-80 :shock: , върха е плътен композит с диаметър в основата 7мм. :shock: :shock: , тегло 905гр :shock: :shock: :shock:

Ей сега ще има толстолоби "на пружина с директен" , че да няма грешки със захранването и цопкането в една точка :D Ще им разкажа играта :axe: :axe: :axe:
Също съм голям фен на ловенето на риба на теца- зимно време , нощем , на плувка с директен :D :D :D Сигурно най-индустриалните ми количества всякакъв калибър риби са хванати там и по този начин 8)
Изображение
Аватар
limon25
новобранец
новобранец

Мнение от limon25 »

carpsliven2 написа:да .. само на дъно ...можеби и на тапа ще стане ... ама несъм пробвал ... и колегите хващаха само на дъно .. понеже на теца удрят риби над 20-30 кила .. и се ползват дебели влакна ... и затова можеби всички даганат да дъно .. освен ако нети се ловат платики... една нощ се забавлявах с голия телескоп (със 7 метра директен) вечер на теца рибите дърпат по брега ... голям кеф е със голия ама големите много късат. пробвах един път с ваглерче .. куката вързана с корда 0,25 .. основно о.30 ... на куката си връзвам на косъмче с две царевички или вмирисана много или карамел ... стана каша направо (гол-след-гол) , но както казах .. много късания щото взимат и големи риби. внимаваи с дебелите корди ... аз на голия слагам 0.30 .. ама моя е тестван .... яка тупалка е... няма чупене ... рекорда на него ми е 5 кг. шаран ... всеки ми се учудва как може да ползвам толкова дебели корди на директен телескоп. аз все си правя експерименти ... щото и да го счупа неми пука .. аз си ги взимам по 50 лева ... пък и имам при мен много. вечер пробваи 15 метра от брега и ще имаш няи голям успех. И все пак това е само мое мнение ... да нете подведа без да искам после да ме пс.... :roll:
Мерси за имфото, колега :drinkers:
bosiqt
новобранец
новобранец

Мнение от bosiqt »

А бе Васко не сме корморани а маистори в риболова.Не е важно мястото а с какво храниш и каква стъв използваш.
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

несъм искал да обида Ямболии ... верно че те са си майстори ... и все пак винаги кудето избие някаква риба ... има Ямболии ... дали е просто съвпадение :lol: :roll:
Изображение
Аватар
limon25
новобранец
новобранец

Мнение от limon25 »

carpsliven2 написа:несъм искал да обида Ямболии ... верно че те са си майстори ... и все пак винаги кудето избие някаква риба ... има Ямболии ... дали е просто съвпадение :lol: :roll:
хахахахааа----
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Градски,за толстолоба специално,какви размери куки ползваш над пружината (предполагам 2 броя са),на какво растояние и с какви като дължина поводи...ако не е тайна разбира се.Риболовът на толстолоб с въдица ,по нормални на начини,след излетите на Ида леко ме заинтригува. :roll:
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
bosiqt
новобранец
новобранец

Мнение от bosiqt »

Не е съвпадение просто имаме много информация.А специялно за толостолопите първо ямболии започнаха да ги хваштат и после всички останали.Няма значение големената на куките от 2 до 7 номер.Важна е храната и аромата.
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

аз лично съсм свикнал да ползвам големи куки н-1 .. което не е точно правилно. а сега наи-добрата рецепта за толстолоп измислена от мен на основата на плагиатстване: 2 кг.лека захранка за уклей.смесена с 1кг схаран ягода ... в захранкате се добавя 0.500 грама сухо мляко,5 степ4ета ягода,и течен шоколад ... колкото си може повече ... това е убииствено за толстолопа ( за степчетата си признавам че ме научиха ямболии) аз ползвах рецептата без степчета.
може да не ползвате някви маркови захранки ... може да ползвате обикновенна ярма , важното е сухото мляко,степчетата и шоколада. аз ще хода в събота на стената да се пробвам да ги сеча с болонеза :lol: :roll:
Изображение
Аватар
limon25
новобранец
новобранец

Мнение от limon25 »

Смятам да сме заедно, Васко ...
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

Тамън ще ме научиш на някои нов трик :lol:
Изображение
Аватар
limon25
новобранец
новобранец

Мнение от limon25 »

хахахааа аз съм новобранец ...
bosiqt
новобранец
новобранец

Мнение от bosiqt »

Да си вземе снегоходки.
Аватар
carpsliven2
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от carpsliven2 »

овчарица-сървайвър .... става въпрос за събота .. силен вятър който после се съчета със дъжд.. 3 садки се обърнаха .. проблема е че са били със канален сом, зариби се със 3 тона канален сом... който ги харесва ... сега му е майката. ... иначе хвърляхме с инлайн монтаж , с повдигач.. издържахме 4-5 часа , но рибата си кулвеше. статистика : 2 удара .. единия е вънка ... амурче 5-6 кила , дребни шаранчета , таранки и една бабушка. продължавам традицията 40'ти риболов искарвам риба над 3 кила. Един съвет за всички начинаещи .. след един ден риболов на теца .. исхвърлете куката .... независимо каква марка и каква народност е. За снимки ако може да пусне колегата от бургас ще е добре . Успех на всички колеги.
Изображение
Заключено

Обратно към “Водоеми и реки”