Къде се намирам:
Относно Сайта
Разни
naRiba.com

Форум

Избор на кола
Модератор: dantho.mihov
-
- кандидат преподавател
- Обратна връзка:
Re: Избор на кола
Бургазлийката много си зле...Това е най-добрия офролд Джип ...,а същевременно става и за пътя...
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
За кой път бре рапър ? За междуселският ли ?
Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Риболовът е за разтоварване а не за натоварване!
Павел Иванов
Павел Иванов
-
- ще става разбирач
Аз понеже не съм лигльо и не ми пука как ми вози колата ,мисля да си взема една НИВА че евтино се подържа и гази сравнително добре.Карах до скоро една служебна и не е чак толкова зле колкото бях чувал.
ЖИВОТА Е ЩАСТЛИВА СЛУЧАЙНОСТ СЪС СМЪРТЕН ИЗХОД !
- Павел Иванов
- и господ не е толокова добър
Абе мани друго ама Нива за 19 000 к
То от Шеви ще го заобичат до безкрай 

Спинингиста , разсширени вени нямаааааааа !
Павел Иванов
Павел Иванов
Ето в тази посока трябва да помислиш!Махни ги всички таралясници които преди това не знаш как и защо са карани.sampo написа:Не бих карал танк целогодишно само заради 100 метра разкалян път , за това са измислени веригите .
Тази година дори не съм ги монтирал , а съм с каравана . И кво купуваш , един куп амортизирана тенекия със прескъпа подръжка , а би могло да е нещо ново с 3 години гаранция и до 4 години лизинг в режим на хиперинфлация.

-
- кандидат преподавател
Нема какво да умувате най добрата кола е служебната. 

-
- разбира нещата
Как беше,как:Служебна кола,и чужда жена всеки може да ги караПоборников написа:Нема какво да умувате най добрата кола е служебната.

Пп;сорри за спама,иначе успех с покупката

Spear го каза в един друг форум:От вас зависи кога ще спрете и ще се задоволите с постигнатото, но едно е сигурно -
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
пътят е безкраен а бариерите си ги слагаме сами вървейки по него.
-
- учете се от него
- Обратна връзка:
Ви-джи-ес е прав,но е объркал реда!
Субару-Аутбак или Нисан Х-трейл и нема ти требва Хонда!
Ем ти комби,ем ти джип!

- Венелин Радушев
- разбира нещата
galin don4ev написа:toyota Hilux ,става и за пътя и за язовира

"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
Аз бих се спрял на нещо подобно.

Става и за дълъг път и за въпросния "междуселски".
Цената му варира 15000-20000лв.

Става и за дълъг път и за въпросния "междуселски".
Цената му варира 15000-20000лв.
- sandista
- сериозен играч
- Обратна връзка:
Здравей ,
Моя съвет е да не взимаш Фрилендър , смятах да взимам и само лоши неща чух .. Иначе РАВ 4 и Субаро
Г-класата също е добро решение но поддръжката си е цифра. Ако все пак се двоумиш дали да е джип или кола мога да ти дам 2 предложения за кола - Ауди 4ка/6ца куатро , Субаро Импреза ( много е проходима) - и двете са 4х4 и са достатъчно високи поне според мен
А най доброто решение според мен е - Лада Нива чисто нова 13к и остатъка инвестираш в едно ремърке такъми като преди това почеприш колектива за съветите :Р
))
Моя съвет е да не взимаш Фрилендър , смятах да взимам и само лоши неща чух .. Иначе РАВ 4 и Субаро

А най доброто решение според мен е - Лада Нива чисто нова 13к и остатъка инвестираш в едно ремърке такъми като преди това почеприш колектива за съветите :Р

-
- вече хвърля и на тежко
Айде да си дам и аз мнението. Значи вземи си за рибарлъка едно Паджеро /късо или дълго по твое усмотрение/ с мотор 2,8 ТДИ /с верига е и е сравнително добър/ и ще ти останат кинти за новогодишни подаръци.
Гледай да е със скоростна кутия Super Select, което значи че е фултайм 4х4.
Другия вариант е Нисан Патрол GR 2,8 ТД. По-спартански оборудван, климатиците са рядкост и не е много практичен за в града, макар че моя го разтривах като лагерна количка.
С два твърди моста , по-твърда возия , но пък в калта и снега е неудържим.
Митсубиши Паджеро Спорт също отговаря и то може би най-добре на изискванията ти.
Освен това препоръчвам и Тойота Лендкрузър 3,0 ТД.
Г-класата на Мерцедес е добра, но трудно се намират читави, Лендровърът отдавна не е това , което беше и почива на стари лаври.
Санта Фе-то на Хюндай е сравнително добър кросоувър, но не разчитай на много в трудни участъци.
Гранд Черокито във варианта 3,1 ТД е с италианския дизел на VM , който е причинил много безсънни нощи на собствениците си и не е за предпочитане.
Ако имаш някакви въпроси за конкретна марка, питай, каквото знам ще го споделя.

Другия вариант е Нисан Патрол GR 2,8 ТД. По-спартански оборудван, климатиците са рядкост и не е много практичен за в града, макар че моя го разтривах като лагерна количка.

Митсубиши Паджеро Спорт също отговаря и то може би най-добре на изискванията ти.
Освен това препоръчвам и Тойота Лендкрузър 3,0 ТД.
Г-класата на Мерцедес е добра, но трудно се намират читави, Лендровърът отдавна не е това , което беше и почива на стари лаври.
Санта Фе-то на Хюндай е сравнително добър кросоувър, но не разчитай на много в трудни участъци.
Гранд Черокито във варианта 3,1 ТД е с италианския дизел на VM , който е причинил много безсънни нощи на собствениците си и не е за предпочитане.
Ако имаш някакви въпроси за конкретна марка, питай, каквото знам ще го споделя.
All we are is dust in the wind...
Колегата Katana мисля,че е дал доста изчерпателно мнение по въпроса,с което съм съгласен.
Като допълнение мога да кажа,че варианта на Лендкрузър,които ти е предложил,често дава проблем при дюзите и отстраняването е доста скъпо.
Моето предложение е да погледнеш Opel Frontera след 2002г.,за парите които си приготвил може да вземеш,доста запазен и с прилични екстри автомобил.Желая успех в покупката.
Като допълнение мога да кажа,че варианта на Лендкрузър,които ти е предложил,често дава проблем при дюзите и отстраняването е доста скъпо.
Моето предложение е да погледнеш Opel Frontera след 2002г.,за парите които си приготвил може да вземеш,доста запазен и с прилични екстри автомобил.Желая успех в покупката.
- zarganski
- ще става разбирач
Това беше единственото мнение, което е обосновано. Само не съм съгласен за 2.5 tds мотора на RANGE ROVERKatana написа:Айде да си дам и аз мнението. .........

Много е важно колегата като си търси кола, да знае за какво ще я ползва.
1. И трите не са джипове в смисъла , който влагаме в тази дума.BorisK написа:....18-19к лева.....май отговора е само джип .засега съм се спрял на 3 модела. Ленд Роувър Фрийлендър(2004),Хюндай Санта фе (2003-2005) и Тойота Рав 4 (около 2003) и трите модела имато готина фаца отвън но вътре ми изглеждат малко спартански .темата я пускам по-скоро на майтап ама кой знае..
2. Ако ти трябва кола за гъзария (в смисъл с "готина фаца") по-добре вземи SUBARU Forester. Достатъчно високо комби и е постоянно 4х4, с малко междуосие, ще те вози добре за риба и в града. Ако обаче решиш да ходиш където не могат да ходят други хора - трябва ти "джип"
3. И най-важното, поне според мен - джипа има отделна рама, тези които си изброил са чисти автомобили на по-големи гуми и нямат качествата на проходимост на истинския джип.
Не РОБУВАЙ на марки и "спойлери", покарай няколко различни коли или джипа и сам ще решиш.
За парите които си заделил има страхотни машини

П.С.
Пич ти какво караш?eminem94 написа:Бургазлийката много си зле...Това е най-добрия офролд Джип ...,а същевременно става и за пътя...
Щи стана и аз фен...

if there is no fishing in paradise, i am not going!!
- zarganski
- ще става разбирач
За тези пари ще е с вертикално излитанеПавел Иванов написа:Абе мани друго ама Нива за 19 000 кТо от Шеви ще го заобичат до безкрай

if there is no fishing in paradise, i am not going!!