Да поговорим за СПИДИТА

Модератори: Paublo_Eskobar, emo vasilev

divpetel
новобранец
новобранец

Re: Да поговорим за СПИДИТА

Мнение от divpetel »

и тука още една алтернатива на по приемлива цена http://www.aquasport-n.com/index.php?p= ... ubgroup=53
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

Filstar или Аlba....май по добре алба,поне съм я тъчвал. :idea:
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
''ей тва е.. сигурно по бургаско на тва занимание вече му викат 'накаридване'
нещо като ..-жена утре с комшията ще ходим да се накаридим'' :)
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Повече колена , по-стегнат и по-здрав :idea: Те на спидитата неслучайно колената са много :idea: :idea: :idea:
Изображение
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

IDA .. обясни ако обичаш , че аз не виждам логика.За мен всяко място на снаждане е слабо място и утежнява допълнително една шръка :roll:
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

rimohit написа:IDA .. обясни ако обичаш , че аз не виждам логика.За мен всяко място на снаждане е слабо място и утежнява допълнително една шръка :roll:
Едва ли ще мога да да обясня с формули , зле съм със СЪПРОМАТ-а :D Сигурно някой ще може да обясни по-добре от мен 8) Виж ги всичките варианти на СПИДИ-та , с какви дължини са и с по колко колене. Аз имах нещо подобно , само че директна шестица със седем колена, по-здрав телескоп не съм имал ; всяко коляно е с различна дължина , прогресивно и много несъразмерно намаляваща!С този , специално, и ластик 2.0/2.2 на пето коляно имам хванати 15 или 16 толстолоба от 4.300 до 7.800 на Оризаре :D
При по-големите дължини 7/8..... многото колена и тази конструкция доста ще утежнят пръта , но при Спидита този проблем не съществува ; те са и по дебелостенни ( шестицата ми и тя беше такава , че и с кевларена уплетка).
Изображение
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Ами аз смея да твърда че съм добре със съпромата .Това че си имал такава пръчка с повече части от колкото метри и тя е била здрава не означава нищо друго освен ,че е била и тежка.Еднакви сечения по площ ( говоря чиста площ на матряла - без дубката) с различен диаметъ - означава и различна дебелина на стената.По тънкостенните са по "КОРАВИ" но и по крехки заради едно друго явление ( устойчивост на изкълчване на стената на пръчката при огъване на цялата пръчка от към натисковата зона).Все пак нека се замислим защо щекита са на по 1,4м .Иначе 4м с по голям диаметър трябва да е по корав - разбирай бърз при един и същи материял от колкото тънкото пръчле коета аз търся.Та това е .За това при едно и също тегло на спрото и албата и повече снадки на мен по ми допада албата .По "бавната " долна част на пръката до колкото видях от Локала е компенсирана с леко по кораво връхче.
Айде наздраве..
татовамомченценаучибезбройнещаотмоитерепортажидобисмелостоттяхвидячеивБългарияможедаселовирибаскаяккопираабсолютновсичкитемимаршрутиирепортажиипослегипредставикатосвоивМаниятаинаРиба
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Дай някакъв линк към въпросната Алба , плс. Този с повечето снадки , естествено че ще е по-тежък но и доста по здрав. На колко модела директни (имам в предвид карбонови) може да се монтира ластик 2.2 ...??? , пък и колко директи са подходящи за екстремални натоварвания. :D 8)
Изображение
Аватар
Local
учете се от него
учете се от него

Мнение от Local »

IDA написа:Дай някакъв линк към въпросната Алба , плс. Този с повечето снадки , естествено че ще е по-тежък но и доста по здрав. На колко модела директни (имам в предвид карбонови) може да се монтира ластик 2.2 ...??? , пък и колко директи са подходящи за екстремални натоварвания. :D 8)
Линк към албата няма, тя е уникална :lol:
Клавиатура риба не лови!!!
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Алба стар съществуват в интернет пространството ама тази пръка я няма там.Толкова е измислена марката ,че нямя няктъде .Ма горе долу стават :lol:
Инак не ми се ще да обсъждаме качеството на голите телескопи по принцип ама не си прав ИДА :lol: .Имам една шестица дето няма нужда да и монтирам ластик .Дърпал съм шарани по 2 -3 кг на платен с нея .Ама тя е 15 лева и самата тя е като ластик . :lol: :lol: :lol: Не ми се мисли ако и се тури ластик какво ше стане с нея.Аз лично предпочитам като дръжка за кеп да я ползвам :lol:
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Извинявам се .. не видях че си писал "Кабонови" ама като гледам има едни джаксъни дето съм сигурен че юе станат с ластик .Ама стига съм се самооспамвал :D
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

rimohit написа:Извинявам се .. не видях че си писал "Карбонови" ама като гледам има едни джаксъни дето съм сигурен че ще станат с ластик .Ама стига съм се самооспамвал :D
И седмицата и осмицата са ми джаксъни , точно тези които си гледал ( Sirius i Orion) и не е случайно :D :D :D

п.п. сори и аз за спама :oops:
Изображение
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

:D
Последно промяна от каридата на Вто Ное 25, 2008 11:26 pm, променено общо 1 път.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
Аватар
каридата
учете се от него
учете се от него

Мнение от каридата »

От гореизписаното разбирам че колкото повече снадки има един прът е толкова по тежък и здрав.И тъй като си избирам телемач и се чудех защо аджеба напоследък се натъквам на телемачове с по 6 или 7 снадки а аз търся(примерно 4.20 с 4 снадки и безброй подвижни водачи).Кое в крайна сметка е по добре,повече снадки или по-малко снадки.Между другото на пазара се предлагат и някакви мини-теле-директни които са с можеби ооколо13 снадки и стават към то 4 метра.Та се питам те как ли ше са.Абе аз съм ги гледал.Адските мекици са.Не съм капацитет но си мисля че колкото по-малко снадки,толкова по добре за мен..Ся се замислийх ,абе те коленнтине що ги правят на 3 части(мачовете де),па и фидери,спининги ит.н.
Ходене му е майката.
Хендмейдър

paranorm:
rimohit
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от rimohit »

Не съм капацитет но си мисля че колкото по-малко снадки,толкова по добре за мен..Ся се замислийх ,абе те коленнтине що ги правят на 3 части(мачовете де),па и фидери,спининги ит.н.
Капацитет си ти.. не се прави :P
аз искам СПИДИ с 2x1,5 и връх 1 м ама :mrgreen: :drinkers:
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

:D
Последно промяна от butnik на Нед Яну 31, 2010 9:20 pm, променено общо 1 път.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Риболов с щека, уип и директен”