Парашутен десант

Внимание - Бракониери !

Модератор: bobopeli

olderon
новобранец
новобранец
Обратна връзка:

Re: Парашутен десант

Мнение от olderon »

Петко и на пясъка ги гледах миналата седмица и ми идеше да не съм българин в тоз момент. сетих се за една много показателна случка от Пампорово през миналата зима. на един влек двама поляци пререждат цялата опашка. всички седим и псуваме какви били нахални и никой нищо не прави. в тоз момент един германец простичко отиде, издърпа ги от опашката и им се развика на неразбираем за никого език. аз вече почвам да си нося апаратчето и тез хубавци да ги показвам на всички в този сайт. ако целата на този вид риболов е да хванат риба по начин който не носи никакво удоволствие, но все пак да хванат, аз съм сигурен, че тези господа имат възможността да си е и купят от магазина.
Аватар
djokoriboloveca
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от djokoriboloveca »

Снимки, и да се разпространяват по форумите,всички да ги видят мамицата им бракониерска. :axe: :axe: :ANAL: :ANAL: :axe: :axe: :ANAL: :ANAL:
За всеки отделен ден за риболов,Господ дава два..
Gan4eff
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Gan4eff »

Dobre de za6to nikoi ne pomisli purvo ???Ot kade zvemat tezi posobiq aidq,aide da re4em 4e nqkoi ot tqh mogat da si napravqt sami kato mreji i serkmeta naprimer ,ama para6utite i vinterite i dr. mislq 4e si gi zakupuvat nai zakonno ot kvartalniqt lovnoribarski magazin .E kvo praim . Tolkova li e slijno da minat organiter na reda i da udarqt po edin tlust akt na magazinite i sobstvenicite da se zamislqt dali 6te prodavat posle .A rano ili kusno para6utkite se kusat .vinterite se namirat ot dobrosuvestni ribari i se uni6tojatat .... i te taka

Izvinqvam se za nikakvicata o6te 10 dena ostanaha do zavru6taneto !!!

Добре де защо никой не помисли първо!От къде вземат тези пособия айде,айде да речем че някой от тях могат да си направят сами като мрежи и серкмета, ама парашутите и винтерите и др., мисля , че сиги закупуват най законно от кварталният ловнорибарски магазин . Е кво прайм? Толкова ли е сложно да минат органите и да ударят по един тлъст акт на магазините и собствениците да се замислят дали ще продават после. А рано или късно парашутите се късат, винтерите се намират от добросъвестни рибари и се унищожават...... и те така.

Ей узориме да превеждам!barutchiata
Цепи,лепи,вулканизира......монтаж, демонтаж,баланс
петко стоянов

Мнение от петко стоянов »

butnik написа:Това е начин на протест,не заплащане на билети писане на декларация до по висше стоящи и т.н.На мен ми писна всяка зима да гледам търмъкчиите как попиляват рибите в района на 9-км.ИАРА ли трявбва да има бити от тях,защото са същите лайна като полицаите,корумпирани и мързеливи.Няма оправия в тая държава,пълна помия както и да погледнеш.Аз няма да си платя билета за догодина и ако ми направят акт,ще опитам да се боря,ама знам ,че нямам шансове,но все пак ще съм направил нещо,както им спаднах гумите преди две зими на тия лайна на 9-км. :finga: Това е поздрав за тях.
...аз също няма да си плащам повече :evil: Като ме проверят ще се съглася да ми пишат акт,само като ми покажат написани преди това на друг за БРАКОНИЕРСТВО!.....Ебати скандала ще направя :evil: :evil: :evil:
Аватар
КИРО
и господ не е толокова добър
и господ не е толокова добър
Обратна връзка:

Мнение от КИРО »

По наредбата за опазване на околната среда на съответната община,глобите са до 5000 лв.
Всеки си прави сам сметката.
Изображение

В МОРЕТО МИ Е ПО-ДОБРЕ,ОТКОЛКОТО НА БРЕГА
петко стоянов

КИРО написа:По наредбата за опазване на околната среда на съответната община,глобите са до 5000 лв.
Всеки си прави сам сметката.
...а натях им дебелеят гъзовете на наш гръб :evil: .....абе,колко човека от форума са виждали "държавно"зарибяване?
jporlando
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от jporlando »

ИАРА- върши работа колкото да не е без хич :evil: Както и други колеги и аз съм се обаждал на Софийския клон на ИАРА,миналата година ,телефонът звъня до тогава докато почна да дава заето и изключи-няколко пъти!?!
Имам чувството ,че агенцията е само ей така ,колкото да се каже,че има "контрол".....и даси взимат заплатите.
Пускат /зарибяват / инцидентно и то след ,като са уведомили медиите за предстоящата си акция-за актив!!! :evil:
Лошото е след това ИАРА, като цяло не си върши работата за опазването на водоемите и рибите в тях.
Чат -пат се конфискуват мрежи ,но контрол и качество на контрола ,уви го....няма. Всичко,трябва да е по закон не трябва да има саморазправа и затова е тази законова агенция,но за съжаление нещата са ясни само се говори само се обещава и така безкрай.....
Аватар
Big^Fish
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Big^Fish »

Конфскуват по някога по някоя мрежа и после...ги пускат на търг и продават! :evil:
За билет не са ме проверявали от както се помня.За риба ходя от 15 години почти .Няколко пъти са минавали,но билети на никой не са искали.Незнам,аз ли съм такъв късметлия/карък,че не съм ги виждал ,нито са ме проверявали.Няколко пъти съм се обаждал,или звъни телефона и никой не отговаря,или отговарят и казват ,че нямат възможност да дойдат,или казват че ще дойдат и не идват.Иначе редовно си им виждах джипката сутрин на едно от кварталните кафенета. :evil:
Знам,че има и по мързеливи от сливенските,ама това не е оправдание.Всяка година си плащаме билети,както и членски внос.От втория поне има смисъл,защото парите отиват в касата на клуба и от там всичко отива за зарибяване.
Трябва да се борим с бракониерите явно сами...ИАРА е поредната безполезна институция в учреждението наречено "държава"!
СЪБИРАЙТЕ СИ БОКЛУЦИТЕ, НЕ БЪДЕТЕ СВИНЕ!
Аватар
Светльо-toxin34
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Светльо-toxin34 »

Вече не ми пука,писах,предлагах,проверявах това дето предлагах дали е възможно и получих само присмех и правни съвети как сме били правова държава е...м ти и правовата държава!Бях се отказал под препоръките на някои колеги да си нося флоберката ама пак почвам!Дано ми носите цигари в централния.Щото другия път нема да пукам лодки а сам си подготвил няколко 12-ки с едра морска сол
Бракониерииии,оставете рибата да се размножавааа
INCUBUS
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от INCUBUS »

С морска сол може-ама за по-сигурно ги цели по гъзовете,пък ако дотрябва ще ти осигурим безплатен адвокат където и когато потрябва - нищо,че ме напсува на..кво беше "в ...комуниста скапан....."пред време,пък аз не сколасах да бъда такъв-млад бех тогава и глупав и докат,се усетя-комунизъмът си отуде!Но дори и с 12-ти калибър няма да се справиш с тази национална напаст."Парашутистите" са много,различни поколения и навсякъде.Бетон са в райони,където и служителите на ИАРА са от "техните хора"-както в шоплука,така и в например община Ардино,сред братята "фесове".Първите са като "спец части"-безчинстват денонощно с "парашутите",а вторите им ходят на гости -на ядене и пиене.Да речем,че се изрепчиш,ти ,пришълецът и вземеш,че ги заплашиш,набиеш или им изгориш "парашутите"-ми те просто ще ти нарежат гумите на колата,ще я обезкостят докат си на почтен риболов там и изобщо имаш ли представа какви отмъстителни твари могат да бъдат?Да не се пеним нахалост - това ни е държавата,това ни е народа,това ни е съдбата.Скоро няма да са опраим и по този въпрос.
SONY
учете се от него
учете се от него

Мнение от SONY »

То да беше само в Бургас добре ами ,какво да кажем и за реките,където сега алая е във вихъра си?Някой не признават стръв и си търмъчат необезпокоявани от никой и нищо.Да не говорим ,колкото много са парашутите.Ама то такава си ни е цялата държава,така че и риболова не прави изключение за жалост. :roll:
TICA FAN
bokooll
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bokooll »

Колкото и пъти да са минавали покраи мен докато съм за риба, никога не са се интересували кой съм имам ли билет и т.н. Незнам каква работа върщат но за контролен орган на стават.На Мандрата е обществена таина че се лови само с паращут.В дебелт ги продават и в хранителни магазини.Най интересният ми случаи е ловя си на туистер спира джипа на ИРА поизгледаха ме. След 10 мин. единия слезе и ме попита как е,кълве ли и защо не се откажа от тези гуми и не си хвърля паращута че да извадя риба? Гледах го :shock: :shock: :shock: ама много :shock: После искате да вършат някаква работа.
Аватар
Венелин Радушев
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от Венелин Радушев »

Вчера видях двама с парашути по Дунав, единият беше заметнал 7 въдици с тоя "монтаж". Съответно се отклоних малко от пътя си и пуснах едно сигналче при началника на ИАРА, записах и телефони /да пестя от път следващия път/. Тъжното е че това се случи в работно време и нямах възможност да присъствам на последвалата проверка /въпреки поканата/. Интересни са ми търговците, които продават тия такъми....човек занимаващ се с това е малко или много увлечен и загрижен за състоянието на водоемите ни....
"Досадното на този свят е, че идиотите са уверени в себе си, а умните са изпълнени със съмнения."
петко стоянов

...А на дигата на мандра всичко е по старо му :evil: :evil: :evil:
bokooll
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от bokooll »

И шансове за промяна няма :evil:
Публикувай отговор

Обратно към “Бракониери !”