Къде се намирам:
Риболов
Сладководен раздел
Излети
Моят риболовен излет
naRiba.com

Форум

Неочаквани декемврийски заргани
-
- и господ не е толокова добър
Re: Неочаквани декемврийски заргани
Браво братле
За нощния риболов,чувам от колеги,че ги хващат на лампа и светеща плувка

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
А стръв? Белена скаридка или блатен?snegk написа:За нощния риболов,чувам от колеги,че ги хващат на лампа и светеща плувка
Браво, Карид! Сериозно се замислям събота да мръдна към морето. Относно дали заргана кълве нощем, според мен - не. Пробвал съм го сутрин преди разсъмване и при вечерен сумрак и наблюденията ми са, че по тъмно не взема. При нощен риболов на сафрид досега също не съм закачал зарган, а и не съм чувал някой да е хващал.Едва ми стигнаха червеите. За тези 50 мин направих 13 зизита, двойно повече от предните 4-5 часа. Накрая заргана удряше на десетина метра от скалите. Струва ми се , че заргана ще кълве и по тъмно, но може би трябва светещ връх и светеща бомбарда или на светеща плувка с придърпване. Който знае повече по темата може да отвори една тема за нощен зарганолов. Това е от днес 19 зизита+1 пуснато.
-
- разбира нещата
И моите наблюдения са,че по-тъмно не взема... дори говорих с едни колеги,които са местни от несебър и те са на мнение,че заргана не взема по тъмно.Аз лично съм пробвал сутрин към 4 часа и вечер след 8 до 10 - нито един удар,а по-светло имаше удари.
-
- и господ не е толокова добър
А точно несебърлии го хващат вечерtodoroshko написа:И моите наблюдения са,че по-тъмно не взема... дори говорих с едни колеги,които са местни от несебър и те са на мнение,че заргана не взема по тъмно.Аз лично съм пробвал сутрин към 4 часа и вечер след 8 до 10 - нито един удар,а по-светло имаше удари.

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
Аз пък вчера последната си риба я хванах точно в 17 ч. След 17 ч имах няколко удара(без закачена риба), но поради ниската видимост се осланях само на усета по ръцете си. Плюс това ударите бяха все на десетина метра от брега и разбирате, че в мрака е почти невъзможно да продължиш воденето на бомбардата и да го излъжеш да налети по-стръвно. Просто разстоянието до брега е много малко. Но продължавам да расзъждавам и експиреминтирам по тази тема, понеже по тъмно заргана определено е почти на брега.
Много хубаво си решил поне и ти да кажеш как е надолу. Само че виж прогнозите за уикенда какви са-както през целия сезон кофти. Макар че на сините птички напоследък хич не им хващам вяра. И все пак очаквам поредния разбиващ репортаж от теб и дано да е от морето. Успех!rumci написа:Сериозно се замислям събота да мръдна към морето
Прогнозата засега е дъждовна за уикенда, но пък вятърът гледам е благоприятен. Вчера се чух с човек от Синеморец и по негови думи зарган все още има, при положение, че хвърля само на земен червей.
аве румци-къде е снеЖанка????
Жената я видя
, ама да не оспамваме темата 

И втори ден от отпуската не се мина без заргани, само че при много по-кофти условия. От вчерашния тихарлък не бе останала и следа. Духаше силен югоизточен вятър, морето бе осеяно с множество "зайчета", вълнението поне3-4 бала. Бащата обади тактика заставайки на едно носле и замятайки успоредно на брега, а в един момент и право към него. Така измъкна 4 зизита и една граца, а веднъж нещо яко му опъна и извади бидема без кука
. Аз тогава изоставах с 1 едно уловено, но с много труд и постоянство
също ги докарах до 4. Колегата на бащата бе само с едно. След като се намръзнахме подобаващо се изместихме за 1 час до смрачаване на едно по-скатано местенце, където аз мушнах като на шега още 3 зизита. Финален резултат аз-7, бащата-4, колегата му-1. Снимки няма щото рибките поеха към най-слабо представилия се рибар днес. Опитите ще продължават стига време да даде пък и черъв да има, че чувам май скоро щяли да спират с копането му.

-
- разбира нещата
Ами не знам... не вярвам да ме лъже,а най-малкото,че сме били заедно и когато аз съм мятал той ми е казвал,че нямало смисъл... поне на мене наблюденията ми са,че не дава,но можеби си има тактика и по-специален монтаж.snegk написа:А точно несебърлии го хващат вечерtodoroshko написа:И моите наблюдения са,че по-тъмно не взема... дори говорих с едни колеги,които са местни от несебър и те са на мнение,че заргана не взема по тъмно.Аз лично съм пробвал сутрин към 4 часа и вечер след 8 до 10 - нито един удар,а по-светло имаше удари.![]()
![]()
![]()