Къде се намирам:
Внимание
Бракониери !
naRiba.com

Форум

Руча ли скобар джелезо? Клип за риболова с голи тройки.
Модератор: bobopeli
-
- ще става разбирач
Re: Руча ли скобар джелезо? Клип за риболова с голи тройки.
"Само за инфорамция :
В Германия годишната марка е 20 евро, и от там почваш да си купуваш карти за риболов за определен водоем или за група от водоеми . Годишните карти варират от 30 до 200 Евро.
Член в един от двата големи национални клуба 60 евро , като имаш право да ловиш в или на определени водоеми без дпълнителни такси , но това само в една от 16-те провинции.При останалите се плаща всичко от начало."
Колега как ги виждаш тези такси в България където минималната работна заплата 220лв а средната е някъде между 400-500лв и как ще се справят с тези такси повечето от колегите които сега си вадят билети,за да се пооправят нещата трябва контрол навсякъде и то строг а не хората от ИАРА проверяващите да хвърлят мрежи и да продават риба,а да следят и контролират.Аз съм запален и ходя на риба от две години и нещо и не съм проверяван досега.За това говориме ако има контрол ще секнат тези мародерщини,това поне е мое мнение не искам никой да засегна просто изказвам мнение.
В Германия годишната марка е 20 евро, и от там почваш да си купуваш карти за риболов за определен водоем или за група от водоеми . Годишните карти варират от 30 до 200 Евро.
Член в един от двата големи национални клуба 60 евро , като имаш право да ловиш в или на определени водоеми без дпълнителни такси , но това само в една от 16-те провинции.При останалите се плаща всичко от начало."
Колега как ги виждаш тези такси в България където минималната работна заплата 220лв а средната е някъде между 400-500лв и как ще се справят с тези такси повечето от колегите които сега си вадят билети,за да се пооправят нещата трябва контрол навсякъде и то строг а не хората от ИАРА проверяващите да хвърлят мрежи и да продават риба,а да следят и контролират.Аз съм запален и ходя на риба от две години и нещо и не съм проверяван досега.За това говориме ако има контрол ще секнат тези мародерщини,това поне е мое мнение не искам никой да засегна просто изказвам мнение.
Ами аз какво да кажа Румене като за 26 години риболов съм проверявам само 2 пътиrumenpk написа: Колега как ги виждаш тези такси в България където минималната работна заплата 220лв а средната е някъде между 400-500лв и как ще се справят с тези такси повечето от колегите които сега си вадят билети,за да се пооправят нещата трябва контрол навсякъде и то строг а не хората от ИАРА проверяващите да хвърлят мрежи и да продават риба,а да следят и контролират.Аз съм запален и ходя на риба от две години и нещо и не съм проверяван досега.За това говориме ако има контрол ще секнат тези мародерщини,това поне е мое мнение не искам никой да засегна просто изказвам мнение.

- Живко Василев
- разбира нещата
Аз от дете ходя на мандрата,сега съм на 27 и цял един път са ме проверявали за билет 

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко
-
- разбира нещата
Не мисля,че ако се сложи изпит нещо ще се промени... или може би си прав.Доста хора ще се откажат от риболова или ще се крият от проверяващите... а в най-лошия случай ще стане като с катаджийте дето взимат подкупи.Наистина 200 евро не са малко при положение,че средната заплата е 500 лв.Просто трябва "пичовете" от иара да започнат да минават по-честичко на проверки.Аз например нямам кой-знае колко голям стаж,но за тези 7-8 години от както ходя на риболов съм проверяван един единствен път и това беше на годеч...
- Димича
- ще става разбирач
Моето скромно мнение е,че риба се е ловила,лови,и ще се лови винаги,по всяко време и с всякакви възможни(и невъзможни)методи и средства,и винаги ще служи за храна,било то на човека,било то на белите мечки от Аляска!!!И защо се поставя под лупа риболова с "голи тройки","търмък","парашут",ако щете дори-и серкме,като нехуманни и "бракониерски"методи?...?Нима риболова с харпун е по-хуманен?Нима отглеждането на шарани-бройлери с цел убиване,изпичане и изяждане за Никулден е по-хуманно?Мисля,че рибата няма да изчезне по вина на бракониерите,тя ще изчезне по вина на БРАКОНИЕРИТЕ,ония,големите,безскрупулните и безпардонните,отравящи и замърсяващи в макроплан земята, въздуха и водата,космоса и междуеди квото си. ..пространство!Защото ТЕ са истинските бракониери,които тровят,деградират , израждат и смъкват популацията не само на рибата,а на всичко живо...и неживо...на Земята... и не само...Противник съм на "бракониерските"методи,но би трябвало да гледаме на нещата и от друг ъгъл,по-мащабно и с чувство за отговорност и взискателност не само що се отнася до нас,а и до всички хора,и не само днес и сега,а и за в бъдеще, за нашите деца и внуци...дай,Боже...!!!
Ракията не е за малки дЯца!!!! 

- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Тоя клип е долна постановка.
Рибите са платени, а нас ни цакат с топла бира.
ПП. Махнете я тая тема, пак само кавги ще се получат и нищо смислено.
- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-Проста работа!!! Плувки 0.4-0.6 гр. ,основно влакно 0.10-0.08 и поводи 0.06.Оказа се че британците са имали поводи 0.04 , кука 26 и фуил вместо вердевас за стръв.
-
- сериозен играч
chirusa_bg написа:Тоя клип е долна постановка.

- butnik
- рибар фанатик
- Обратна връзка:
Чируз,да не си напушен нещо,я се стегни.chirusa_bg написа:Тоя клип е долна постановка.
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Защото е БРАКОНИЕРСТВО и е нарушаване на закона.Тук не става дума за хуманност.Спрете да сравнявате дивите животни и риби със същите отглеждани за храна.Замислил ли си се колко риби измират от раните си причинени от тройките.Нима водоемите ни са толкова богати на рибни ресурси за да можем да си го позволимDimich написа:И защо се поставя под лупа риболова с "голи тройки","търмък","парашут",ако щете дори-и серкме,като нехуманни и "бракониерски"методи?...?Нима риболова с харпун е по-хуманен?

„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
- Димича
- ще става разбирач
Аааа,мерси,не знаех...А ти виждал ли си река,пълна в продължение на 2-3 км с измряла риба,по която няма следи от насилие...и от какво ли е измряла!?!dekata написа:Защото е БРАКОНИЕРСТВО и е нарушаване на закона
Ракията не е за малки дЯца!!!! 

Да виждал съм-по телевизията. И се радвам,че не съм го виждал "на живо"Но не съм съгласен с теб,че бракониерите не могат да обезрибят един водоем-било то река или язовир.Най-близката река до нас е р.Стряма.Преди години имаше толкова мряна,че като гледаш реката и имаш чувството, че дъното се движи.То не бяха серкмета,бомби,хлорна вар и т.н.Сега може да видиш тук там риби колкото пръста ми,но и на тях не прощават.За яз. Домлян няма да говоря,че много се отклонихме от темата.Така,че приятелю не казвай
Поздрави.И защо се поставя под лупа риболова с "голи тройки","търмък","парашут",ако щете дори-и серкме,като нехуманни и "бракониерски"методи?.
„Големият проблем с тъпите копелета е, че те са толкова тъпи, че не могат да повярват, че човек може да бъде умен”. Вонегът!
-
- и господ не е толокова добър
Сега ще търсим оправдание да браконерстваме свободноDimich написа:Аааа,мерси,не знаех...А ти виждал ли си река,пълна в продължение на 2-3 км с измряла риба,по която няма следи от насилие...и от какво ли е измряла!?!dekata написа:Защото е БРАКОНИЕРСТВО и е нарушаване на закона

Да хванеш риба е удоволствие,но да и дариш живот,това не се описва с думи.
- chirusa_bg
- учете се от него
- Обратна връзка:
Не съм бе Ице,butnik написа:Чируз,да не си напушен нещо,я се стегни.chirusa_bg написа:Тоя клип е долна постановка.
шегичка, полу-шеговита

Всяка година, някой читав колега повдига въпроса и след 10 дни селении и простотии се заключва темата, а 2-3 колеги заминават с банн.
Дай да си спестим нервите.
Гладните гадове нямат свършване

- Но кое е това, което е тайна за улова на бабушка ? Тайна, която са знаели британците.
-
- сериозен играч
Руча железо ,те некакъв пич е снимал как руча на симитли ,заеби фане го па го изпуа отземи да не му избега,а горското е на 500м от другата страна на реката.
http://www.vbox7.com/play:cfccd720
http://www.vbox7.com/play:7d13e0cf
http://www.vbox7.com/play:cfccd720
http://www.vbox7.com/play:7d13e0cf
- Живко Василев
- разбира нещата

Член на ексклузивния клуб к.а.п.о.
Ако не се чете да увелича малко