"Мрън-мрън" по темата "макари"

Модератор: sapuna

Публикувай отговор

Коя от изброените марки прави най качествени макари според вас

Shimano
183
37%
Daiwa
126
26%
D.A.M.
19
4%
Shakespeare
12
2%
Tica
24
5%
Zebco
8
2%
Abu Garcia
16
3%
Mitchell
38
8%
TUBERTINI
5
1%
Друга марка
58
12%

Общо гласове: 489

Аватар
asini
разбира нещата
разбира нещата

Re: Най-добра марка макари

Мнение от asini »

По принцип зависи от вида риболов, който ще се практикува, мисля това е извесно.За шаран използвам Шекспир и съм много доволен.Обаче дадох гласа си за Мичел.Имам много добро впечатление още от моделчетата от "Втората световна", така да се каже, но на мен ми харесват изключително много :mrgreen: А и Мичел си е стара марка, не съм сигурен, но май има модели от преди 1930г., което е доста, като се има предвид какви боклуци се продават на пазара днес, които не могат да изкарат и един сезон :wink: А и да добавя-най-скъпата ми макара, както казва Ангел, е една стабилка 321 с преправен барабан от модел 341, за да събира повече влакно и да лови големи риби :mrgreen: За мен тя наистина е безценна :D
Забавлявам се и си живея, а за теб оставам само Фикс идея!
k.vasilev
новобранец
новобранец

Мнение от k.vasilev »

Изображение
мн добра макара мн съм доволен от нея
Аватар
krokibg
учете се от него
учете се от него

Мнение от krokibg »

Както съм казвал и преди,ловя риба от 197 и .... година и за това време съм имал всякакви модели макари.като започнеш от разни Форели,Tokozi,Делфини,старите Мичели и Рйобита и да стигнем днес до Шимано и Дайва.Имал съм от най-доброто от двете марки и съм ги пробвал през годините и до преди 4-5 години нямах фаворит и ползувах еднакво и двете марки.Днес обаче,симпатийте ми са изцяло към Шимано,точно поради две причини.Първата е,че Шимано със всяка година започна да надминава себеси и толкова години,никога не ме предаде.Никога не ми е падал бигела на макара Шимано,по време на замятане и със много малки изключения,са се разваляли макари но ............поне след 5-6 годишна употреба и то само на две -три макари от стотината бройки които съм имал до сега.Няма обаче Дайва която да съм ползувал повече от три години без да ми е създавала никакъв проблем.Е,това имам да кажа по въпроса и ако искате да знаете тайната,тя е че постоянно се опитвам да ги поддържам чисти и винаги смазани !!!И Дайва сигурно вече са пуснали нови - много добри модели,но нямам намерение да предавам Шимано Изображение Изображение ИзображениеИзображение
Глупаците и завистниците нямат изтребване,като хлебарките са !!!

Аз нямам проблем с хората,те имат проблем с мене !!!!!
RAMIREZ
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от RAMIREZ »

Малко да поспамя, ама то въобще не е спам щото си е баш по темата , но погледнато от друг аспект.
Малко подредбата на моделите ме притеснява, това си е малко подвеждащо - би трябвало по азбучен ред ли понеже в подредбата прозират желанията на автора:)
Иначе с удоволствие ползвам макараите на Tubertini, Tica, D.A.M, Exori и Teben -които са в графа други.
Изображение
Аватар
debeloto
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от debeloto »

Глас за Banax - нямат равни в съотношение цена/качество. Уникално здрави и издръжливи, поне първите модели на фирмата.

П.С. иначе Shimano са най-доброто в класа магазинерска макара.
maximof
новобранец
новобранец

Мнение от maximof »

Хайде и аз да се включал. Имам 1шимано3000гтм супер айро(мачова машина) и една 1тййм дайва 2000 ес серия за фидер модел (модел за сащ) и 2те са Японски и са пърфект. Практикувам риболов на бомбарда булдо(блесна) директен риболов абе сещате се. Шиманото го смених защото започна да ми прави проблеми с канапа НО то не е правено за това за което аз искам а за което е предназначено (за мач такава дайва не съм пипал) но и много много не ходя. С дайвата проблемите по приключиха но (питай патило не старило) като влакното до къде на ръба на шпулата и тн. Най важно е да се подържат макарите (почистване и смазка на 3 (три) риболова максимум) японците го препоръчват и за техните модели (те са по деликатни) за да ви служат по дълго. Проблема на всички макари е че не ги избираме правилно а според джоба маа му. Ефтиното излиза по скъпо. Проблемите стават на бойното поле за съжаление а не в хола на празен ход. Ще ви дам 2 сайта www.japantackle.com и http://www.all-americanoutdoors.com. 1ят е да си сверявате за цена а другия марки различни извън гаражите. Във 2я шимано и дайва не са най скъпи те. Магнезиев корпус за по дълъг живот. Кътайте си такъмите а не в багажника. пс Купих си още 1 дайва емералдас 2506 голяма газърия нахално зелена цвят (муха лай.......нарка :D :D :D ) ама кеф цена няма.
kamen
разбира нещата
разбира нещата

Мнение от kamen »

RAMIREZ написа:Малко да поспамя, ама то въобще не е спам щото си е баш по темата , но погледнато от друг аспект.
Малко подредбата на моделите ме притеснява, това си е малко подвеждащо - би трябвало по азбучен ред ли понеже в подредбата прозират желанията на автора:)
Иначе с удоволствие ползвам макараите на Tubertini, Tica, D.A.M, Exori и Teben -които са в графа други.
По принцип от изброените макари в момента нямам и затова нямам пристрастия :wink: ,а що се отнася до това че липсват някои добри марки е по простата причина че може да се изброят само 10 марки :smt102
Много ги накъсвам... кордите!
гуслар
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от гуслар »

Защо забравихте Рьоби ?
И падащата звезда е била изгряваща .
Аватар
чуруликпенчо
сериозен играч
сериозен играч

Мнение от чуруликпенчо »

Имам "Шимано", "Дайва-и" и "Мичел" от старите модели /1986г./.Мога да кажа , че са вечни и перфектни. От новите модели ползвам "Рейнбоу" и някои модели от раздел "Други". Нямам оплаквания от нито една. Може и критериите ми да са занижени...... :roll: :roll: :roll: В този век на глобализация и кражба на технологии нещата се размиват достатъчно,щото да няма голяма разлика , освен в етикета,но пък на почитателите на "марковото" мога да кажа "Евалла за смелостта в убежденията". С днешна дата има една страхотна тема ,в един друг форум /ФМ/ на безкрайно уважавания от мен колега Лео. Ако беше прочетена ,смятам , че тази тема /за разни "дрънкулки"/ нямаше да съществува.
Успех в премерването........
Последно промяна от чуруликпенчо на Съб Дек 20, 2008 7:26 pm, променено общо 1 път.
Няма дума в българския език,която в множествено число да завършва на "Й".
Аватар
sapuna
Модератор
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от sapuna »

Пена,той Каменчо си знае! :wink: Ама да се консултира де! :lol:

И в предвид на шаранския риболов,моят глас "пак" е за DAIWA!
Изображение
.............."Не кордата се къса, а нервите на рибаря".............
sharo1

Мнение от sharo1 »

Добре де , някой ползвал ли е zebko quantum , или само QUANTUM е те за тва ви говоря ама не за europe , ами за някъде другаде друг стандарт друго качество . Имам 2 малки quantumcheta от по 30-40 лв парчето които са извадили по около 100кг риба на сезон за 4-5 години и още не мога да ги изхвърля. Мисля че няма някой да каже нещо за QUANTUM . :finga:
jordan_fena
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Мнение от jordan_fena »

колеги,
не мисля, че може да се спори то тоя въпрос, всеки голям шаранджия би следвало да счита Дайва за най-голямата. Вярно че цената е голяма но в много случаи просто тя може да те погребе
Аватар
enduro51
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от enduro51 »

:smt023 :supz: :supz: :supz: ШиМаНОООООООООООООООООООООООООООООООООО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ..... не рАзваляй магията!!!!!!!!.... :wink: :lol: :lol: :lol:
Бачо Илия
учете се от него
учете се от него

Мнение от Бачо Илия »

Най-много риби съм изхващал с три немски Гребенщайн-а (петици) на дъно и три мачови Корморана(с плитки и дълбоки шпули) от по-старо и от най-ново поколение :D Напоследък съм се обзавел и с няколко Тебен-а 400/500. Отделно милите и скъпи спомени от типа на Делфин , Стабил , Риле-рекс, Рьоби :D :D :D
Изображение
Аватар
butnik
рибар фанатик
рибар фанатик
Обратна връзка:

Мнение от butnik »

maximof написа:Хайде и аз да се включал. Имам 1шимано3000гтм супер айро(мачова машина) и една 1тййм дайва 2000 ес серия за фидер модел (модел за сащ) и 2те са Японски и са пърфект. Практикувам риболов на бомбарда булдо(блесна) директен риболов абе сещате се. Шиманото го смених защото започна да ми прави проблеми с канапа НО то не е правено за това за което аз искам а за което е предназначено (за мач такава дайва не съм пипал) но и много много не ходя. С дайвата проблемите по приключиха но (питай патило не старило) като влакното до къде на ръба на шпулата и тн. Най важно е да се подържат макарите (почистване и смазка на 3 (три) риболова максимум) японците го препоръчват и за техните модели (те са по деликатни) за да ви служат по дълго. Проблема на всички макари е че не ги избираме правилно а според джоба маа му. Ефтиното излиза по скъпо. Проблемите стават на бойното поле за съжаление а не в хола на празен ход. Ще ви дам 2 сайта www.japantackle.com и http://www.all-americanoutdoors.com. 1ят е да си сверявате за цена а другия марки различни извън гаражите. Във 2я шимано и дайва не са най скъпи те. Магнезиев корпус за по дълъг живот. Кътайте си такъмите а не в багажника. пс Купих си още 1 дайва емералдас 2506 голяма газърия нахално зелена цвят (муха лай.......нарка :D :D :D ) ама кеф цена няма.
Къде чети,че на три риболова иска смазка,защото на моетоШимано пише да не се отваря 5г. :D
Винаги прощавайте на враговете си-за тях няма нищо по-дразнещо от това.....
Публикувай отговор

Обратно към “Въдици и макари”