Съвет за извънбордови двигател?

Допълнителна екипировка, която ще направиви къмпингуването ви по-лесно и удобно.

Модератори: emo vasilev, Ачо ♣

nikgeo
вече хвърля и на тежко
вече хвърля и на тежко

Re: Съвет за извънбордови двигател?

Мнение от nikgeo »

undergrounder написа:Да де,ама Парсън 9,9 двутактов е с цена 2300 лв,а Ямаха верно четеритактова е над 4500 лв.-двойно.Благодаря все пак за съвета,аз така или иначе все още се консултирам.
Колега, все пак въпросът поставен в началото бе за сузуки - 6 к.с и селвата - 8 к.с. Колегата handycam, бе написал, че лимита му като средства е селва-8 к.с. и аз само му посочих съответния двигател, който е на ямаха. Не влизам в спор за парсъна или др.марки. От 6 месеца и аз се лутам, ако става въпрос. Лично в началото бях решил да взема сузукито - 6 к.с., минах през двигагатели 8 к.с., а сега се спрях вече на ямаха 9.9. Поне за сега. :D Уж тези дни ще го купувам, но ............. :axe:

А ямаха 8 к.с. е 3850 лв., а 9.9 к.с. 4444 лв.
!!! Едно е да си ПРОСТОСМЪРТЕН,а съвсем различно е да си ПРОСТ и СМЪРТЕН ...... но някои така и не го разбраха !!!
Аватар
Тедо
сериозен играч
сериозен играч
Обратна връзка:

Мнение от Тедо »

за да се зачудите още повече :lol:, ще Ви предложа и Тохацу 9.8кс същите кг като Ямахата, но малко по-евтин... ако има интерес, драснете едно ЛС

не препоръчвам купуването на 2Т двигател с такава мощност - ако ще е двутактов, трябва да е от модерните с електронно впръскване на масло и гориво... но те са от 40кс и нагоре...
promarine
ще става разбирач
ще става разбирач
Обратна връзка:

Мнение от promarine »

С малко закъснение, ще отбележа, че PARSUN вече имат двигател 9.8 кс аналогичен на TOHATSU 9.8.
Повече информация за параметрите на новия модел, който излезе преди броени дни тук: http://www.plodex.eu/dvigateli.html
sasho5704
новобранец
новобранец

Мнение от sasho5704 »

Колеги,минахте през много модели, а нещо да кажете за HONDA.Мерси.
Аватар
MITKO70
кандидат преподавател
кандидат преподавател

Мнение от MITKO70 »

sasho5704 написа:Колеги,минахте през много модели, а нещо да кажете за HONDA.Мерси.
Хубави двигатели,но и на "хубави"цени .При мен също стой този въпрос,продадох старото оборудване ,лодка взех,сега мотор.Въпроса стой така -Сузуки 6кс.,четиритактов,втора ръка или Ямаха 4кс.,четиритактов,нов?Имам оферта за Ямахата от Англия и идва на една цена със Сузуки/втора ръка /в БГ.Въпроса ми е ,ще признаят ли гаранцията в БГ от Англия ,да я обслужват?
Всичко може,но не всеки го можe.
Изображение
toshko
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от toshko »

Ясно е, че тук е и малко като с автомобилите, малко щото са по-малко марките, ма модели производители, цени и др., та е нормално да се чуди човек. Аз бих направил следните приоритети
1.2тактов или 4тактов, абсолютно споделям мнението на Тедо, под 40к.с. забравете за 2тактовия.
2.Килограми, много е важно дали лодката е на колесар или мотора щесе откача и закача на всеки риболов, 15к.с. си е тежичък, но пък с малко помощ или ако лодката е с колелца на транеца и собственика е здравичък може, но си е зор. В магазина го вдигнете поносете и т.н. Ако пък лодката е на колесар бих взел най-мощния който и дават щото хамалогията сие една и съща, а вземайки по-малък по една или друга причина много бързо идва дискомфорта и смяната.
3.Цена, е това сие фактор, но го слагам на трето място защото по-добре човек да се понапъне малко и после години наред да си кара кефа, а не да се тюхка, всепак купувам нещо с перспектива поне 4-5 години.
4.Марка, е тук вече сие проблем, но ако имате ясни критерии по горните три фактора става доста по-лесно.

По отношение на хонда и аз съм се чудил на цените, щот си купих последен модел японски мотор с доста повечко екстри от идентичната хонда на 15% по-ниска цена. Да не гоеорим, че дилъра ми направи още 5% отстъпка. Има нови марки, примерно китайски и те са си по-евтини-нормално, японски утвърдени ОК, но при хонда според мен има малко дисбаланс с цената-мое мнение. Дано несъм Ви утегчил, опитах се да съм полезен.

Успех!
Акъл и да нямаш, може да дадеш !!!!!!!
bobir
ще става разбирач
ще става разбирач

Мнение от bobir »

Колеги бихте ли ми казали разликата между тези 2 мотора.
yamaha f 9.9 cmhs и yamaha f 9.9 fmhs
И рибар съм и ловец съм:):):) От тая риба не мое да си платим парното:):):):)
Публикувай отговор

Обратно към “Екипировка”